3200 ve 2666 MHz RAM beraber kullanılır mı?

Devlet sitesi dediğin zaten bu kuralı koyan yer. Senin kafana göre ürünün poşetini açtın iade edemezsin. E ürünün ekrani gelmeden nereden anlayacaksın bunun ölü pikseli var mı? Işık sızması var mı? Donanımsal arızası var mı? Bunlar için kontrol etmen gerekiyor. Mağazada teşhir ürününe kim bilir kaç kişi kurcalıyor bakıyor kontrol ediyor.
HB'den güç kaynağı aldım sisteme taktım ama hata verdi. Başka test sisteminde çalıştı. İade ettim kabul ettiler. Aslında çalışan güç kaynağı ama benim sistemime uymadı. Mağdur mu olayım?
Ram aldım, amazon germany satıcısından. Ürün EXPO profilinde çalışmıyor diye iade başlattım. Gümrük ücretine kadar iade ettiler. Normalde bunu iade etme zorunluluğu yok.

Keyfi yapılan iadelere karşıyım. Satıcının hakkını yiyen, birisi heyfine gösteriş olsun diye bütün ev takımını yenileyip düğünü/sünneti bitti diye iade etmesi, 14 gün keyfine telefonu kullanan sonra iade edip başkasının ikinci el telefonunu almak istemem ama tüketici olarak bireysel hakkımı kullanırım. Başkaları ahlaksız diye ceremesini ben çekmek zorunda değilim.

Yani sistem senin hayal dünyana göre dönmüyor. Hala bir kaynak gösteremedin, yaptığın tanımlama yanlış. Örnek dahi veremiyorsun.

Çin'den 10 liraya getirdiği ürünü; vatandaşı kazaklamak için 200-300 liraya satan sözde küçük esnaf gibi cevaplarını, bilinçli bir tüketici yemez zaten hiç merak etme :)

Herkese iyi forumlar.
Hocam kaynak nerede nasıl göstermedim, avukat sitesinden link attım üstüne sizin attığınız yazıdan da aldım koydum ya. Hakkımı yiyorsunuz vallahi. Boşa sıktığım bir yer yok.

E kendiniz demişsiniz ölü pixel var mı hata var mı diye takar kontrol edersiniz diye, buna karşı birşey demedim ki ben. Defolu olduğunu tespit etmeden iadeyi nasıl yapasınız? Ürünün düzgün çalışıp çalışmadığının tespitini yapıp defolu ise iade hakkınız var zaten. Ürünün günlük kullanılıp iade edilmesi hakkında yapıyorum ben bu yorumları. Aynı fikirdeyiz aslında. Önceki yorumlarda arkadaş keyfi mouse iade etmiş mesela. Satıcı buna göz yumuyorsa satıcının bileceği iştir fakat resmi yürürlülükte attığınız yazıdan alıp kopyaladım zaten gördüğünüz üzere ambalaj açılıp ürünü tam anlamıyla kullanmadan kontrol amaçlı bakılabilir, sorun yoksa iade edilemez diye yazıyor orada. Burada boşuna tartışıyoruz bence. Bilinçli birisiniz zaten yazılarınızdan belli yanlış bir kısmınız yok. Karşıya ifadeler yanlış geçiyor olabilir mi acaba?

Telefon durumunu bizzat şahit oldum. 2 gün kullanılan cihazı arkadaşım nakit sıkıntısından dolayı iade etmek istedi. Kullanıcının defosuz ürünü iade etmek istemesinden dolayı Mediamarkt bunu reddetti. Cihaz Samsung A54’tü sanırım. Yaşamasam salacağım konuyu ama kendi gözümle şahit oldum duruma.

Size de iyi forumlar diliyorum.

Hocam kaynak nerede nasıl göstermedim, avukat sitesinden link attım üstüne sizin attığınız yazıdan da aldım koydum ya. Hakkımı yiyorsunuz vallahi. Boşa sıktığım bir yer yok.

E kendiniz demişsiniz ölü pixel var mı hata var mı diye takar kontrol edersiniz diye, buna karşı birşey demedim ki ben. Defolu olduğunu tespit etmeden iadeyi nasıl yapasınız? Ürünün düzgün çalışıp çalışmadığının tespitini yapıp defolu ise iade hakkınız var zaten. Ürünün günlük kullanılıp iade edilmesi hakkında yapıyorum ben bu yorumları. Aynı fikirdeyiz aslında. Önceki yorumlarda arkadaş keyfi mouse iade etmiş mesela. Satıcı buna göz yumuyorsa satıcının bileceği iştir fakat resmi yürürlülükte attığınız yazıdan alıp kopyaladım zaten gördüğünüz üzere ambalaj açılıp ürünü tam anlamıyla kullanmadan kontrol amaçlı bakılabilir, sorun yoksa iade edilemez diye yazıyor orada. Burada boşuna tartışıyoruz bence. Bilinçli birisiniz zaten yazılarınızdan belli yanlış bir kısmınız yok. Karşıya ifadeler yanlış geçiyor olabilir mi acaba?

Telefon durumunu bizzat şahit oldum. 2 gün kullanılan cihazı arkadaşım nakit sıkıntısından dolayı iade etmek istedi. Kullanıcının defosuz ürünü iade etmek istemesinden dolayı Mediamarkt bunu reddetti. Cihaz Samsung A54’tü sanırım. Yaşamasam salacağım konuyu ama kendi gözümle şahit oldum duruma.

Size de iyi forumlar diliyorum.

Son zamanlarda telefon için koşulsuz iade kalktı dendi sonra ertelendi filan ama ürün kategorisine göre değişiyor.
Biraz üstüne gitse Yargıtay kararını emsal olarak gösterebilir.
Keyfi olan iadelere karşı olduğumu zaten belirttim. Başkasının iade yani ikinci el ürününü kullanmak zorunda değilim. Kendim mağdur olmakta istemem.
Gösterdiğin bir örnek firmanın tutumu, bu diğer firmaların "müşteri memnuniyeti" kapsamında değil.

Kanunda belirtilen asgarî koşuldur. Eğer senin yaptığın gibi olmuyor, etmiyor tarzı tutum sergilersen kimse sana hakkını vermez. Yanlış yaptığını kabul etmeyi öğrenmen gerekiyor. Yazılı kanunlar belirli zaten.

Senin kafada kalsak hala adil kullanım kotasıyla paket alırdık, düzelmesi gereken fiberde simetrik internetin verilmemesi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı