3200G ve 2600 takası değer mi?

422470

Hectopat
Bendeki işlemci 3200G. Takas edeceğim işlemci 2600.
Sistem.
Ryzen 3 3200G.
GTX 1050 Ti.
16 GB RAM.
Yeni monitör alacağım 1080p bu yüzden işlemciyi de değiştirmek istedim. Önceden 900p de oynuyordum. Ryzen 5 2600 ile takas etmeye değer mi? FPS artışı olsun diye takas edeceğim. Forza 4-5, BF1, Shadow of the Tomb Raider bu oyunları oynamayı düşünüyorum. 2600 alırsam 3200G'ye göre kaç FPS artar? Değer mi?

Kesinlikle değer. FPS artar. Bir de üstüne para vermeyecekseniz müthiş gerçekten. Aradaki farkı kıyaslayabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

5-6 FPS fark eder. Ama ileride yükseltirsen çok faydasını görürsün.

Son düzenleme:

Elinizde ekran kartı var. 2600 daha iyi olur. FPS olarak da fark olur. 2600 ile daha üst seviyelerde olan ekran kartı kullanabilirsiniz.

Darboğaz yaşıyor olabilirsin. Tabii kullanım değerlerine bakıp öğrenmen gerekecek. Onun dışında iki işlemci arasında bayağı fark var. Değiştirmeni tavsiye ederim.
Darboğaz olmaz fakat değiştirmende fayda var. Özellikle işlemci odaklı oyunlarda FPS artışları görürsün.

Sıkıntı aslında takas etme kısmında. Adam 2 yıl garantisi olduğunu söyledi akbel diye bir yerden almış ona da APU işlemci lazımmış o yüzden takası kabul etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…