3200MHz RAM 2400MHz'de çalışıyor

mertmis

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, kullanmış olduğum sistemde tek 32 GB RAM bulunmakta ve 3200MHz olmasına rağmen BIOS ekranında 2400MHz çalışıyor olarak gözüküyor. Kullanmış olduğum sistem EVGA 3080 Ti 12g Ryzen 7 5800X 1X 32 GB 3200MHz RAM 850W PSU 3x120 sıvı soğutma normalde 150 FPS almam gereken oyunda 30-60 arası FPS alıyorum. Sebebi bu olabilir mi?
(Aynı RAM'den bir tane daha sipariş ettim yarın gelecek.)

Dosya Ekleri

• A724EC82-FED0-4EC0-858F-5C117AA56946.jpeg
    378,2 KB · Görüntüleme: 41

V-Sync açık olmadığına eminseniz muhtemelen sebebi budur. Veyahut darboğaz ihtimali de geliyor aklıma şimdi, RAM'leri 3200 yapın.

BIOS'tan onu 3200 yapılıyor olması lazım yanlış hatırlamıyorsam XMP ayarını profile 1 yapınca oluyordu ama videolara bak izle.

Yazmayı unutmuşum anakartım MSI B550 Tomahawk.

BIOS'tan onu 3200 yapılıyor olması lazım yanlış hatırlamıyorsam XMP ayarını profile 1 yapınca oluyordu ama videolara bak izle.

Hocam çok teşekkür ederim bakacağım.

1x32 GB mı dediniz?

Klişe olacak belki ama tek kanal RAM olduğu için performansınıza handikap yapıyor olabilir mi?

O da bir ihtimal fakat bu kadar olacağını zannetmiyorum. Konu sahibi yarın 2. 32'liği takıp RAM'leri Dual channel yaparsa sonucun ne olacağını görürüz. Umarım bu kadar basit bir şeydir.

1x32 GB mı dediniz?

Klişe olacak belki ama tek kanal RAM olduğu için performansınıza handikap yapıyor olabilir mi?

Amatör şekilde yaptım maalesef ama akıllandım hemen aynısından bir tane daha sipariş ettim sizce bu durum bu kadar ciddi düşüşe yol açar mı acaba?

V-Sync açık olmadığına eminseniz muhtemelen sebebi budur. Veyahut darboğaz ihtimali de geliyor aklıma şimdi, RAM'leri 3200 yapın.

Bahsettiğiniz şey açık şu an ama ne işe yarar bilmem açıklayabilirseniz sevinirim.

Amatör şekilde yaptım maalesef ama akıllandım hemen aynısından bir tane daha sipariş ettim sizce bu durum bu kadar ciddi düşüşe yol açar mı acaba?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu videoya göz atmanızı öneririm.

O da bir ihtimal fakat bu kadar olacağını zannetmiyorum. Konu sahibi yarın 2. 32'liği takıp RAM'leri Dual channel yaparsa sonucun ne olacağını görürüz. Umarım bu kadar basit bir şeydir.

Böyle de çözülmezse sorunu kendimden başka neyde aramalıyım sizce.

Genelde tek kanal ram sebep gösterilir. 2400MHz kullanmanızın bu kadar düşük fps alma sebebiniz olduğunu zannetmiyorum.

Diğer ram elinize geçtiğinde 2. & 4. yuvalara ramleri konumlandırarak yeniden performansınızı gözlemleyin derim. Hatta dilerseniz çift kanal kullanırken 2400MHz frekansında kullanmaya devam edin, daha sonra 3200MHz'e alın bir de öyle test edin. Bence tamamen tek kanal olmasından kaynaklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…