3200MHz RAM, 2933MHz olarak çalışıyor

Apacer alırsam 3200 MHz çalışır mı?

Çalışır. Elinizdeki Samsung RAM'le JEDEC profilleri birebir aynı. Sorun çıkartmayacaktır. Bu arada Apacer'in yeni serisi RAM gelirse BIOS'unuzuda güncellediğinizden emin olun. 2022 Mart öncesi BIOS'larda 2666 MHz görünüyor. Güncelleyince düzeliyor.

1.19 BIOS ' u yüklü.

Çok teşekkür ederim.

@atar1993 Apacer sipariş ettim diğerine de iade talebi attım umarım talebi kabul ederler.

@atar1993 dediğiniz RAM'ı aldım lakin hala 2933 MHz gözüküyor...

Aldığınız bu RAM'i tek taktığınızda 3200 MHz görünüyor mu?
Sırayla bu kombinasyonların sonucunda her zaman 2933 MHz mi görünüyor. Ayrıca laptopunuzun içindeki orijinal RAM tek takılıyken 3200 MHz gösteriyor mu?

Tekken 3200 MHz dual yapınca 2933'e düşüyor lakin Hikvision'u çıkarıp Apacer'i taktığımda DIMM kısmı SODIMM oldu ve gözle görülür bir performans farkı vardı.

Tekken 3200 MHz Dual yapınca 2933'e düşüyor lakin Hikvision'u çıkarıp Apacer'i taktığımda DIMM kısmı SO-DIMM oldu ve gözle görülür bir performans farkı vardı.

Yaşadığınız durum pek normal görünmüyor. Yeni gelen RAM'in CPU-Z bilgisini paylaşabilir misiniz? 2RX8 1RX16 ayrı ayrı kanal bağlanmış olduğunda bu tarz şeyler yaşanabiliyor. Ranks kısmında Dual yazması gerek. Laptopun içinde gelen Samsung RAM ile uyuşmayacak tek özellik bu görünüyor. Hatta benim eklediğim Apacer RAM'lerde de hatırladığım kadarıyla DRAM üreticisi (CPU-Z'de "DRAM manuf.") bile Samsung görünüyordu. Bir de SPD sayfasında RAM'in özelliklerinde CL değeri 21 mi görünüyor halen onu da paylaşabilir misiniz? Bu RAM'ler normalde 3200 MHz'de CL 22 olarak 2933'te CL20 olarak çalışıyor olması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…