3200MHz RAM mavi ekran hatası

HugMe

Hectopat
Daha fazla  
Yeni APU sistem topladım fakat RAM mavi ekran hatası aldım. Windows’u iso olarak kurdum. BIOS’tan RAM hızını 2133MHz’den 3200MHz yaptım anakartım destekliyor diye. Fakat mavi ekran hatası verdi. 3200MHz’de RAM’in tekini söktüm. 3200MHz olarak tek RAM ile sorunsuz açıldı. Diğer RAM ile değiştirdim mavi ekran hatası verdi. Diğer RAM bozuk mu? Tek olarak da çift 2133MHz’de sorunsuz çalışıyor.

BIOS’tan ultra fast modu aktif ettim tekrar kapanıyor. BIOS’u açamadığım için 2133MHz’ye geri dönemiyorum. Ultra fast modu nasıl kapatabilirim? DEL ya da F12 gelmeden Windows açılıyor.

• GIGABYTE GA-AB350M-GAMING 3 AMD B350 Soket AM4 Ryzen™ DDR4 3200(O.C)MHz Anakart
  • CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE LED Beyaz DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram
  • AMD Ryzen 3 2200G Socket AM4 3.7GHz 6MB Önbellek 65W İşlemci

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS’tan ultra fast modu aktif ettim tekrar kapanıyor. BIOS’u açamadığım için 2133MHz’ye geri dönemiyorum. Ultra fast modu nasıl kapatabilirim? DEL ya da F12 gelmeden Windows açılıyor.
Çözüm bu postumda.

Bilgisayar BIOS ekranı gelmeden açılıyor

Sadece mavi ekran veren RAM'ini takıp BIOS'u defaulta al ve Memtest86 yazılımı ile RAM'ini test et. Diğer RAM'ini de test etmen faydana olacaktır.

Yeni APU sistem topladım fakat RAM mavi ekran hatası aldım. Windows’u iso olarak kurdum. BIOS’tan RAM hızını 2133MHz’den 3200MHz yaptım anakartım destekliyor diye. Fakat mavi ekran hatası verdi. 3200MHz’de RAM’in tekini söktüm. 3200MHz olarak tek RAM ile sorunsuz açıldı. Diğer RAM ile değiştirdim mavi ekran hatası verdi. Diğer RAM bozuk mu? Tek olarak da çift 2133MHz’de sorunsuz çalışıyor.

• GIGABYTE GA-AB350M-GAMING 3 AMD B350 Soket AM4 Ryzen™ DDR4 3200(O.C)MHz Anakart
  • CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE LED Beyaz DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram
  • AMD Ryzen 3 2200G Socket AM4 3.7GHz 6MB Önbellek 65W İşlemci

Hocam aynı ana kartı kullanıyorum. Kulaklık kullanıyorsanız bağlantıları nasıl yaptınız.

Hocam aynı ana kartı kullanıyorum. Kulaklık kullanıyorsanız bağlantıları nasıl yaptınız.
Monitörüm olmadığı için hdmı girişimden tv de kullanıyorum kulaklık denemedim hiç fakat anakart güncellemelerini yapmadan önce ses hiç yoktu sitesinden indirip tüm driverleri indirdin mi ?

Monitörüm olmadığı için hdmı girişimden tv de kullanıyorum kulaklık denemedim hiç fakat anakart güncellemelerini yapmadan önce ses hiç yoktu sitesinden indirip tüm driverleri indirdin mi ?

Driverlar tamam. Kulaklık ile mikrofonu yeşil ve pembe girişlere takıyorum. Mavi girişe hoparlörü taktığımda ses gelmiyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı