3200MHz RAM'ı 3600/4000MHz OC yapma

Lunchx

Centipat
Daha fazla  
Anakart
Msi Mpg B550 Gaming Edge Wi-Fi
İşlemci
Ryzen 7 5800x
Öncelikle merhaba iyi günler, yeni bir sistem toplayacağım ve bütçem pek fazla yok o yüzden 3600MHz yerine 3200MHz alacağım MSI MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi anakartı alacağım RAM ları 3600/4000MHzlere alması mümkün mü?
Kullanacağım RAM Corsair Vengeance RGB Pro sl.

Hocam yurt dışında yaşıyorum o yüzden sadece parçalar hakkında bilgi alıyorum.
RAM'inin frekans değerini arttırabilmen için iyi bir çipe sahip olması gerek. Corsair'de 3600-16 kitlerden iyi çip çıkarken 3200-16 ve 3600-18 kitlerden rastgele çip çıkıyor. 3600-14 ve 3200-14-14-14-34'lerden en iyi DDR4 çipi olan Samsung B-Die çıkmakta.

Diğer markalarda da bu tür olaylar var. Garanti bir OC potansiyeli istiyorsan Crucial Ballistix bak. 3000-15, 3200-16 ve 3600-16 modellerinin hepsinden iyi çip çıkıyor.

Kısaca yapılır mı bu kadar yüksek OC?
Bunu bellek kontrolcüsü belirler ve her işlemcide farklı performanstadır. Zen3 mimarili işlemciler ortalama 3733-4000 aralığını rahatlıkla kullanabilir.

Selam yazınızı okuduktan sonra Crucial Ballistix RAM araştırması yaptım biraz. Micron e-die kullandıgını öğrendim. Bu konuda Samsung b-die aramıyor muyuz kalite için. Biraz açabilir misiniz Samsung b-die çip kullanan RAM arıyorum bu kadar üstüne düşmeli miyim?

Bu konuda Samsung B-Die aramıyor muyuz kalite için.
Hayır.
Biraz açabilir misiniz Samsung B-Die çip kullanan RAM arıyorum bu kadar üstüne düşmeli miyim?
Kesenin ağzını açmanız gerekiyor. 3000 liradan başlıyorlar. Bu kadar para verilmez. Bu sebeple Ballistix alıp Rev.E-Die çipe sahip olmak daha mantıklı bir hareket.

Pekala teşekkür ederim ilgilendiğin için gem cevap için kusura bakma hocam.

Sorun değil, kafana takılan bir şey varsa veya RAM önerisi istersen sorabilirsin.

Peki teşekkür ederim RAM önerisi olarak ne önerirsiniz hocam RGB istiyorum kasam siyah ve beyaz renk olarak kullanacağım RAM ışığını şimdiden teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…