ramazansss
Femtopat
Daha fazla
Mevcut haliyle bir şey eklesen bile sıcaklığına getirisi olmayacak, montajını kontrol et, macununu değiştir.Merhaba,
MSI 320r kasada R9 7900X işlemciyi kullanmaktayım ve Arctic Liquid 3 360mm sıvı soğutucu ile 80-90 derece arasında çalışıyor.
Şu an önde 3 intake fan, arkada 1 out fan ve üstte sıvı soğutma için 3 out fan mevcut. Elimde 3 adet daha MSI fan var ve bunları takmak istiyorum, ancak nerelere nasıl takmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Boş yerler görselde gösterilmiştir.
Mevcut haliyle bir şey eklesen bile sıcaklığına getirisi olmayacak, montajını kontrol et, macununu değiştir.
Fark yapabilecek 2 senaryon var sadece:
1) kasana sığıyordur, o 3 fanı da sıvı soğutmaya takar, push-pull yaparsın.
2) o 3 fanın özellikleri mevcut ön panelinde bulunanlardan daha iyidir, öndekileri söküp yerine takarsın.
Belki bir de 2.5) 2 fanı yan montaja intake olarak takarsın.
Haricinde yapacağın şeyler kasa içi basınç dengeni ve akış şemanı bozacaktır muhtemelen. Yüksek CFM fanlarının ön panelde, yüksek mmh2o fanlarının da radyatörde takılı olmasını sağla.
Bir de ek, belki arkadaki tekil egzoz fanı sökmek isteyebilirsin. Zaten sıvı soğutman egzoz çünkü, oradaki fanın biraz daha agresif bir eğriye sahipse sıvı soğutmandan hava "çalacaktır".
MX6'yı değiştir, Kryonaut ya da TF7-TF9-X25 falan al.Termal macun MX6 olarak 3 ay önce sürüldü. Öndeki fanların hepsi kasanın orijinal fanı ve elimdeki diğer fanlarda aynı şekilde ayrıca undervolt işlemini ilk kurulumda yapmıştım yani işlemci zaten 120W olarak çalışıyor.
Aklımda 2 tane ön tarafa intake 1 tane alt tarafa ekran kartına vuracak şekilde takmak var ama emin değilim.
Evet dediğiniz işlem sonrası pc resetlendi ve işlemci arıza ışığı yanıyorHocam aslında bahsettiğin undervolt değil. Ryzen Master'da otomatik optimizasyon gözlemlediğim kadarıyla çok iyi çalışıyor.
Eki Görüntüle 2421213
Auto OC ve All COre şeklinde -10 offset ile ayarladım 5600x işlemcimi. Önceleri boşta da sıcak çalışıyordu. BU şekilde çok kıvamında bir hal aldı hem boşta hem de yük altında. Tavsiye ederim.