33 bin TL'ye kadar yazılım için laptop tavsiyesi

Bütçe
33k

karakay

Decapat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayar mühendisliği okuyacağım muhtemelen Victus alacağım ama başka tavsiyeniz varsa onlara da açığım.

Victus öneririm

Bütçe artarsa HP Victus 16-R0020NT 7P637EA i7 13700H 16.1 " 16 GB RAM 1 TB SSD 8 GB RTX 4060 FHD 144 Hz FreeDOS Gaming Laptop Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

İşlemcinin Intel olmasına dikkat etmelisiniz çoklu çekirdek performansından dolayı

Hocam mühendislik için Intel işlemci daha mantıklı olmazmı

Hayır aksine Ryzen'ler giriş seviyesi laptoplar için daha uygun. @403976 hocamın söylediği üzere Intel işlemciler ısınma kaynaklı daha çok throttle yapıyor. Intel Core i7 13700H vs AMD Ryzen 7 7840HS: performance comparison buradan görüleceği üzere çoklu çekirdekte %10 civarı fark olsa da entegre grafik kartında Ryzen 2 kat daha güçlü. Tercih alan arkadaşa kalmış.

Bilgilendiriniz için teşekkür ederim eğer saf güç olarak bu kadar ciddi bir fark varsa ryzen işlemci alınabilir

Ben de i7 14 çekirdekli ryzen 7 8 çekirdekli diye i7 daha iyi sanıyordum ama biraz araştırınca herkes ryzen öneriyor. Bir de 512 gb ssd önermişsiniz ama 1 olması diğer seçeneklerden önemli değil mi

Son düzenleme:
Ben de i7 14 çekirdekli Ryzen 7 8 çekirdekli diye i7 daha iyi sanıyordum ama biraz araştırınca herkes Ryzen öneriyor

%10 işlemci performansına karşılık %100 GPU performansı var. İnternette gezinirken veya entegre kartlı uygulama kullanırken gerçekten fark hissedilir.

Bir de 512 SSD önermişsiniz ama ben mutlaka 1 olsun diye duymuştum?

SSD lazım olursa yükseltme yapılabilir. İçindeki 512 GB'yi çıkarıp satarsınız üstüne biraz ekleyip 1 TB Samsung alırsınız. Açıkçası yer yetersiz gelene kadar içindekini kullanmanızı tavsiye ederim. 7000 mb/s okuma 4000 mb/s yazma gibi üst seviye okuma yazma değerlerine sahip kaliteli SSD'si var.

Tamamdır teşekkürler

Teşekkürler ama 38e kadar çıkamam

Tekrar rahatsız ettim kb ama HP Victus 16-S0017NT 7Z587EA 6GB RTX4050 Ryzen 7 7840HS 16GB RAM 1TB SSD 16.1 inç FHD 144Hz Fiyatı, Yorumları - Trendyol önerdiğiniz ütünün bu ürünle tek farkı sanırım bunun ekran kartı hafızasının 2 gb eksik olması bu ne kadar önemli yani 5k farka değer mi? Ki bri de bu ürünün ssdsi 1 tb.

Son düzenleme:
Fiyat farkının sebebi işlemcisi ve SSD kapistesi eğer bütçe yetiyorsa her halükarda değer ryzen 7 7840 üst seviye aradaki çoklu çekirdek performansı çok fazla eğer bütçe yetiyorsa tavsiye ederim kafanızda soru işareti kalmadan uzun süre kullanabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…