33 Mbps internet yayın izlemek için yeterli mi?

Dias

Kilopat
Arkadaşlar ben Tixr.com sitesi üzerinden bir canlı yayın izlemek istiyorum, yayını yapan kişiler şöyle bir not düşmüşler.
Internet Connection: 5-10MBPS download Speed is recommended. Check your connection at www.speedtest.net. Bu siteden kontrol ettiğimde sonuç böyle çıktı bu hız yeterli mi? Yayını HD bir şekilde rahatça izleyebilir miyim? Bu arada canlı yayın fiyatı 10 dolar 78 TL eğer stabil bir şekilde izleyemeyeceksem hiç bilet falan almayacağım.

1607519555743.png

Bahsettiğiniz internet sitesi, 5-10 Mbps arası hızda olmasını tavsiye ediyor. Sizin internet hızınız bunu hayli karşılayacaktır.

Konuya gelince, eğer interneti başka bir şey kullanmıyorsa (arkada indirme oluyordur ve tüm hızı kendine almıştır, 6-7 kişi abanıyordur falan) çok rahat yeter yayın için. Zaten sitede 5-10 Mbps demiş, sizin internetinizin hızı 10 Mbps'nin 3 katından biraz daha fazla. Buradan da anlarsınız.

Çözünürlük önemli. Sitenin kalitesi önemli. Sizin ping biraz fazla gibi.
Ben 12 Mb internetle 1080P yayın ethernet kablosuyla izleyebiliyorum. Ama benim pingim 10. Hatta YouTube'den 4K video aöçınca modem biraz zorlanıyor ama. Açılıyor mu deyince açılıyor. Stabil olduğunu pek söyleyemem.
Buna göre siz 4K videoları stabil izleyebilmeniz lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı