3300 liraya sistem toplama

Wolfvo

Centipat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Hocalarım.
Bir sistem topladım. (yazı da)
Bu fiyata 2.el veya APU olmayan daha iyi bir sistem tavsiyeniz varsa öneride bulunursanız sevinirim.

Toplam 3562 TL tutuyor. Hepsiburada'da ilk alışverişe özel 50, 2500 TL üzeri ürün alışverişine özel 250 TL indirim ile 3262 TL'ye denk geliyor.
Bundan daha iyi öneriniz varsa önerirseniz çok mutlu olurum.

3.300 TL'ye GT 1030 toplamak yerine B450M anakartlı 2200G veya daha ileri APU sistem toplanabilir. Hem geleceğe yönelik olur, hem bir tık daha iyi bir performans sergilenebilir. Elinize para geçince daha güçlü bir ekran kartı alırsınız.

3.300 TL'ye GT 1030 toplamak yerine B450M anakartlı 2200G veya daha ileri APU sistem toplanabilir. Hem geleceğe yönelik olur, hem bir tık daha iyi bir performans sergilenebilir. Elinize para geçince daha güçlü bir ekran kartı alırsınız.
Vega 8 GT 1030 a rakip değil. Daha ileriye dönük olur ancak GT 1030 daha iyi performans verir . Vega 11 ile Vega 6 GT 1030 a eşit apulardır.

Aslında bütçen olsaydı RX 550 + R5 5600G sistem alır RX 550'yi satardın. Vega 7'li sistem sana 3800'e gelmiş olurdu.

Hocam ileride ekran kartı takamayacağım için APU toplamayacağım.
Sizce iyi mi?
Bazı kişilere 3K'ya ekran kartlı sistem toplar mısınız diye sorunca bu zamanda ekran kartlı sistem toplanmaz APU al diye başlarından savıyorlar. İleri de ekran kartını takamayacağımı dile getirince linç yiyecek duruma geldim.
APU'ların bu fiyat bandında olanlarının zaten şu ekran kartından bile düşük performans verdiğini bildiğim için en kötü bu kartla bir sistem toplamaya çalıştım.
RAM'ları günümüz oyunlarına tam yetsin diye 16 GB seçtim. 3200 MHz olanlarını ekleyeceğim sisteme.
İşlemci şu 650 TL fiyat bandında bulabildiğimin en iyisi idi. İşlemci ağırlıklı oyunlarda i3 2120 gibi bir işlemci ile gerekli performansı alamazdım zaten.
PSU'yu ileride belki 5-6 yıl sonra sistemi yükseltirken o zaman daha yüksek W'lı bir şey seçerim diye 400W aldım. Zaten GT 1030 gibi bir kart düşük güç tüketimi ile 300W PSU ile bile beslenebilir.
SSD konusuna gelince 240 GB SSD benim için yeter.
Kasanın görüntüsü ve fiyatı bence gayet güzel. 350 TL fiyat bandında daha iyi bir kasa bulamadım.
Genel olarak ben sistemi severek araştırarak topladım. Sizlerin fikirleri benim için değerli. Bundan sebep sizlerin fikirlerini de almak istedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı