3300 TL Sistem toplama tavsiyesi

Uçan Hıyar

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Aileme danıştım ve yaz tatilinde oyun oynamak için fazla tuzlu olmayacak şekilde bir bilgisayar almama izin verdiler. Sizce 3.000 - 3.300 TL arasında bir bütçe ile nasıl bir sistem toplanır? Kasada harici disk olmak zorunda. Şöyle bir sistemi şu değişiklilikleri yaparak almaya değer mi?

Değiştirilecek Parçalar.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Aileme danıştım ve yaz tatilinde oyun oynamak için fazla tuzlu olmayacak şekilde bir bilgisayar almama izin verdiler. Sizce 3.000 - 3.300 TL arasında bir bütçe ile nasıl bir sistem toplanır? Kasada harici disk olmak zorunda. Şöyle bir sistemi şu değişiklilikleri yaparak almaya değer mi?

Eki Görüntüle 402241
QP Pulse Plus R3 2300X / 8GB / RX 580 8GB/ 240GB SSD Oyun Bilgisayarı Bu daha iyi. Senin linkini verdiğin sistemde anakart çok dandik çipsetli. Bu attığım sistemde ise B450 çipset var. Yani sistemi güncellemek istersen Ryzen 3XXX işlemcileri bios güncelleme sonrası kullanabilirsin. Ama A320 çipsetinde kullanamassın. Ayrıca ekran kartı daha iyi ve 8 GB VRAM var. Ayrıca senin attığın linkteki PSU 400W ve 80+ değil. Benim attığımda ise 550W ve 80+ Bronze. Benim attığımı alırsan senin için daha iyi olur. Yanında mouse'de hediye ama mousenin pek iyi olduğu söylenemez. Evet fiyat 600 TL artıyor ama vermeye değer. İstersen attığın linkteki sistemin parçalarını da dediklerime uygun seçebilirsin. Ayrıca işlemciyi de 2500X seçebilirsin. Senin attığın linkte mevcut. Fakat zaten RX 580 ile 570 arasında 400 TL fark var. Yani benim attığımı alsan daha iyi olur. PSU ve anakartı bedavaya almış oluyorsun gibi bir şey.

Son düzenleme:

İşlemciyi R3 2300X yapın.
RAM'i 8 GB'a düşürün.
Ekran kartını RX570 ASUS 4GB yapın.
Sabit diski isterseniz HDD+240GB SSD yerine sadece 480 GB SSD yapın.

Bu fiyata en iyisi bu. Arkadaşın attığı sistem de gayet iyi fakat işlemci ekran kartına darboğaz yapacaktır. Sizin dediğiniz sisteme gelirsek bir Teknobiyotik klasiği: Ekran kartını yükselt geri kalan bileşenleri vur yerin dibine mantığı, ALMAYIN ALDIRMAYIN.
RX570 kullanılmış fakat ITX yani tek fanlı model, hem soğutma açısından iyi değil hem de saat hızları düşük.
Kullanılan kasa kullanışlı değil, PSU tam sınırda ve 80+ dahi değil.
Anakart giriş seviye A320.
Depolama alanında sadece 240 GB SSD var. ALINMAZ.

RAM'i 8 GB'a düşürün.

Bu fiyata en iyisi bu. Arkadaşın attığı sistem de gayet iyi fakat işlemci ekran kartına darboğaz yapacaktır. Sizin dediğiniz sisteme gelirsek bir Teknobiyotik klasiği: Ekran kartını yükselt geri kalan bileşenleri vur yerin dibine mantığı, ALMAYIN ALDIRMAYIN.
RX570 kullanılmış fakat ITX yani tek fanlı model, hem soğutma açısından iyi değil hem de saat hızları düşük.
Katılıyorum. Teknobiyotik çok kötü sistemler satıyor. Basıyor ekran kartına. PSU düşük, anakart düşük, düşük kapasiteli SSD var. Ben bile bilgisayarda hiç bir şey saklamam.. Ne video, ne fotoğraf, ne de gereksiz oyun. Bunlar olmadan bile Harddiskimin 500 GB'si doldu. Ekstra 240 GB'da SSD var. Kasalarında ne hava akışı var ne başka bir şey.

RAM'i 8 GB'a düşürün.

İyide ben Parça Yükseltmeyi Düşünmüyorum ki. Yani Yok Ryzen 3000 Serisi Takıyım Birde RX 5000 alırım demiyorum. Sadece İleride 8GB daha Ram Bellek Alarak Sistemi 4-5 Yıl Kullanmayı Planlıyorum. Ayrıca Benim Yüklediğim Resime Galiba Bakma mışınız. Ben Ekran Kartını RX570 8GB yapıp birde Aerocool Quartz 500W 80+ Kasa Ekleyerek Alayım Diyorum. Sizce Öyle Sistem Nasıl Olur?

İyide ben Parça Yükseltmeyi Düşünmüyorum ki. Yani Yok Ryzen 3000 Serisi Takıyım Birde RX 5000 alırım demiyorum. Sadece İleride 8GB daha Ram Bellek Alarak Sistemi 4-5 Yıl Kullanmayı Planlıyorum. Ayrıca Benim Yüklediğim Resime Galiba Bakma mışınız. Ben Ekran Kartını RX570 8GB yapıp birde Aerocool Quartz 500W 80+ Kasa Ekleyerek Alayım Diyorum. Sizce Öyle Sistem Nasıl Olur?
En fazla 1 hafta sonra 3000tl bandında donanım arşivi v4 çıkıcak bekleyin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı