3300X + B550M vs 11400F + B560M

Neshter

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 10100F + H510M kullanmaktayim ancak amacım az ısınan, dayanıklı, istikrarlı ve beni bir ömür götürecek bir sistem kurmak. Dolayisiyla ben de sağlam bir anakart ve işlemciye geçeceğim. Elimde iki senaryo var;

Ryzen 3 3300X + TUF Gaming B550M-Plus

Intel i5 11400F + TUF Gaming B560M-Plus

Hangi kombin beni uzun yillar sorun çikartmadan götürür? Zaten ağır oyunlar oynamıyorum Metin2, LoL, NFS falan girerim program olarak da matrix 9.

Merak edenler için sistemin diğer parçalari;

G.Skill 2x8 GB 3200 MHz RAM.
TUF Gaming 1660 Ti EVO OC.
Kioxia 500 GB GEN3x4 (ileride 4x4 takabilirim)
Corsair H100X 240mm sıvı soğutucu.
Corsair 550W 80+ PSU.
ASUS VG278qf 165Hz monitör.

Not: AMD tarafında overclock desteğim mevcut. Eğer anakartımın ve soğutucumun performansı iyiyse overclock da yapabilirim. Bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Cevaplariniz önemli.

Ben olsam AMD'den şaşmazdım bu durumda. İki platform da soket ömrünü doldurdu, bu sokette hem AMD daha önde hem de anakartlar daha ucuz.

(Sadece attığın iki seçenek arasında Intel daha mantıklı olur.)

Ben olsam AMD'den şaşmazdım bu durumda. İki platform da soket ömrünü doldurdu, bu sokette hem AMD daha önde hem de anakartlar daha ucuz.

1000 TL daha koyup soket 1700'e geçilebilir ama imkânım musait değil.

1000 TL daha koyup soket 1700'e geçilebilir ama imkânım musait değil.

Hocam Intel'in 13.nesili de pek iç açıcı gelmiyor, elinizdeki sizi idare ettirebilecekse 1 sene daha beklemenizi tavsiye ediyorum. Hiç olmadı yine 3300x toplayın ancak 500 liralık anakart da iş görür.

11400F çok daha güçlü. Anakart işlemci bütçen nedir?

5000-5500 TL bütçem ancak benim için az ısınması, dayanikli ve uzun omurlu olmasi öncelik. Birdaha yükseltme yapmayacağim çünkü.

En mantıklı yükseltme bu.

ASUS TUF Gaming olmak zorunda anakart ve halihazırda soğutucum var zaten.
Hocam Intel'in 13.nesili de pek iç açıcı gelmiyor, elinizdeki sizi idare ettirebilecekse 1 sene daha beklemenizi tavsiye ediyorum. Hiç olmadı yine 3300x toplayın ancak 500 liralık anakart da iş görür.
O açıdan şu anki sistem de iş görür ancak ben hem sağlam dayanikli olsun hem de şu anki sistemimden daha güçlü olsun istiyorum.

Anakartı illa o seçeyim dersen performanstan ödün vereceksin. Attığım anakart gayet yeterli. Ek bir ihtiyacın varsa anakartta belirtebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…