3340 TL ekran kartı tamiri

jacobfp

Hectopat
Gigabyte RX 6800 XT. Geçenlerde ekran kartım da arıza çıkmıştı garantiye gönderdim ekran kartım ve 1 tane VRAM kısa devre yapmış 3000TL istediler bu fiyat normal mi?

Gigabyte RX 6800 XT. Geçenlerde ekran kartım da arıza çıkmıştı garantiye gönderdim ekran kartım ve 1 tane VRAM kısa devre yapmış 3000TL istediler bu fiyat normal mi?
Hocam neden böyle olduğu hakkında bir fikrin var mı? Bende 6800XT kullanıyorum ona göre dikkat edeyim.

Hocam neden böyle olduğu hakkında bir fikrin var mı? Bende 6800XT kullanıyorum ona göre dikkat edeyim.

Hocam benim bir PSU da bir kablo kaybolmuştu taşınırken, bende ona benzer bir SATA dönüştürücü satın aldım internet üzerinden. Daha sonra onu takinca fanların kontrolcüsüne bir anda tık diye bir ses geldi ve görüntü gitti.

Garantisi yoktur veya kullanıcı hatası vardır bu ücret çıktıysa. 6800 XT gibi bir kartı kurtarmak için kabul edilebilir bir rakam bana göre VRAM değişimi ve işçilik tutar bu kadar normaldir. Kartın komple çöpe gitmesinden iyidir.

Evet kullanıcı hatasından dolayı böyle bir sorun oldu, aksi durumda değiştirilirdi.

Garantili değil miydi?
Evet ama kullanıcı hatasından kaynaklanan bir sorun olduğu için kabul etmediler muhtemelen.

Hocam benim bir PSU da bir kablo kaybolmuştu taşınırken, bende ona benzer bir SATA dönüştürücü satın aldım internet üzerinden. Daha sonra onu takinca fanların kontrolcüsüne bir anda tık diye bir ses geldi ve görüntü gitti.

Evet kullanıcı hatasından dolayı böyle bir sorun oldu, aksi durumda değiştirilirdi.

Evet ama kullanıcı hatasından kaynaklanan bir sorun olduğu için kabul etmediler muhtemelen.
Modüler PSUlarda bile farklı markanın kablosu ile değişmek arızaya neden olabiliyormuş. Bu konuda çok dikkatli olmak lazım. Umarım sorununu kısa sürede çözersin.

Şu yaptığın hatayı o sistemde 3K'ya kurtarabildiğine şükret derim. Ekran kartı kendisini kısmen feda ederek sorunun büyüklüğünü göstermiş tamir olabilmesi büyük şans senin için. Şu durumda güç kaynağını ve beraberinde 2-3 donanımı komple eline alanlar olabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı