340 günde YKS halledilir mi?

Merhaba arkadaşlar, yazılım mühendisliği bölümüne önceki konumda karar verdim. Fakat yazılım mühendisliği için iyi okul hangisidir? Nereyi hedeflemem lazım? Benim temelim yok 340 gün çalışarak iyi bir sonuç elde edebilir miyim? Bir de temelim yok dedim ya hangi test kitaplarını almalıyım konu anlatımlı vs. @333365

Yazılım mühendisliğinde bence en iyi yer Bahçeşehir Üniversitesi. Bende orayı istiyorum. Sonuçları bekliyorum. Ve 340 günde düzenli olarak çalışırsan kazanabileceğin bir üniversite.

Hocam ilk TYT'den başlardım ben sizin yerinizde olsam bu 1-1.5 ayda tüm TYT'yi bitirip AYT geçerdim onu da bitirmek muhtemelen 12.sınıfın 1.dönemine doğru anca biter. Ardından ful deneme çözerdim. Fakat şunu belirteyim benim tecrübem diğer arkadaşlara göre yok ben de YKS'ye hazırlanan biriyim sadece sizin yerinizde olsam böyle yapardım diyorum siz yine diğerlerinden fikir alışverişi yapın.

Bence hedefinizi ilk 20 30 bine koyun ki ona göre çalışacaksınız ve istediğiniz yer örnek veriyorum 80 binle alıyorsa siz 80 bin'e odaklı giderseniz muhtemelen daha düşük sonuç göreceksiniz fakat hedefi yüksek koyup 10 bin 20 bin gibi bir sıralama yapmak istiyorum derseniz ve ona göre çalışırsanız 80 bini rahatlıkla geçersiniz.
Hocam temel olmadan 11 e nasıl başlayayım.
Sıfırdan başlayacaksın. Temele o kadar gerek olmadığını anlarsın yapınca. TYT'yi yazın sonuna yap dememin sebebi, neredeyse full ezber ve AYT'ye göre daha hafif. Yazın başında yaparsan unutursun.
Sonunda yaparsan 12 başladığında denemeler ile iyice oturur.

Öncelikle TYT başlaman daha iyi olur çünkü TYT süreklilik ister hızlı olman gerekir bu yüzden TYT konuları pek zor değil zaten konuları güzelce 1 kaynaktan bitirmen yeter fen dersleri için Türkçe içinde aynısı bir de ek olarak her gün 20 paragraf vs. çözebilirsin süre tutarak matematik konularını bitirdikten sonra 1 kaynktan tavsiye olarak 345 daha sonra 3D yeterli olacaktır sene sonuna kadar Türkçe paragraf çözmeni önerdiğim gibi sene sonuna kadar problemde çözebilirsin daha sonra branş denemeler ile hızına hız kat TYT için verebilecğeim tavsiyeler bunlar. Dediğim gibi çalışmaları kendine göre ayarlayıp çalışırsan iyi yerlere gelirsin :).
345, 3D gibi yayınlar temeli olmayan birisi için zor gelmez mi hocam?

Hayır neden gelsin TYT'den bahsediyoruz zaten konu anlatımını güzel yapan biri 345 daha sonrasında 3D kaynaklarını çözüp branş denemeler yapsa rahatça 40/40 matematiği hayırlı olsun.

Evet bende ilk başta TYT bitirmeyi düşünüyorum hocam ama yine de akıl akıldan üstündür herkesin önerisine açığım.
Sıfırdan başlayacaksın. Temele o kadar gerek olmadığını anlarsın yapınca. TYT'yi yazın sonuna yap dememin sebebi, neredeyse full ezber. Yazın başında yaparsan unutursun.
Sonunda yaparsan 12 başladığında denemeler ile iyice oturur.
Bu arada hocam eklemeyi unutmuşum eğer TYT'yi bitirdikten sonra TYT denemelerini sürekli çözün yoksa unutursunuz boşa çalışmış olursunuz. Bir taraftan AYT çalışacaksınız bir taraftan TYT denemeleri çözeceksiniz.

Hayır neden gelsin TYT'den bahsediyoruz zaten konu anlatımını güzel yapan biri 345 daha sonrasında 3D kaynaklarını çözüp branş denemeler yapsa rahatça 40/40 matematiği hayırlı olsun.
Hocam bende TYT için kitap alacaktım da profilime bir mesaj atsanız oradan alacağım kitapları size atayım uygun mu değil mi diye baksanız olur mu?

Bu arada hocam eklemeyi unutmuşum eğer TYT'yi bitirdikten sonra TYT denemelerini sürekli çözün yoksa unutursunuz boşa çalışmış olursunuz. Bir taraftan AYT çalışacaksınız bir taraftan TYT denemeleri çözeceksiniz.
Haklısınız hocam tarihe zaten çalışmayı düşünmüyorum yorum olarak soruyorlar. Edebiyatı halledeceğimi düşünüyorum ama ayt çok zorlayacak diye düşünüyorum özellikle kimya.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı