3400 TL telefon tavsiyesi

Seckinmis

Kilopat
Katılım
13 Mayıs 2017
Mesajlar
1.255
Çözümler
9
Yer
İzmir
Dostlar Teknosa veya MediaMarkt üzerinden olmalı. 3400 TL bandında telefon arıyorum. Teknosa'dan Xiaomi Mi 9T buldum hoşumada gitti açıkçası. Fazla oyun oynamam oynarsam da çok basit oyunlar olurlar. Zaten oyun oynamak için bilgisayar aldık telefon alacakda değiliz :) Biraz araştırma üzerine ayrıca Samsung A51 modelini buldum.
Bir telefonda benim açımdan en azından olması gerekenler;
1- Güncel olması (Android 10'u desteklemesi)
2- Yüksek ekran çözünürlüğü ve büyüklüğü.
3- Pil kapasitesi büyüklüğü.
4- Telefon şık olmalı yani arka kapağı önü falan güzel olmalı.
5- Kamerası en azından orta seviyede olmalı çok fotoğraf çekilmem ama çekildiğim de güzel dursun en azından.
6- Ekran türü (AMOLED vs.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mi 9T genel olarak çok şık ve ve kullanırken güzel bir hissi var. Samsung tarafında A51 önermem, ya A71'e bütçeyi yükselt ya da direkt Mi 9T al bence.
 
Reno 2 modeli sanırım piyasadan birazcık silinmiş. Reno 2Z modeli ise tek tük bulunuyor. Özellikler ve genel yapısı ile makul bir cihaz ama sırf bütçeyi doldursun diye de alınacak bir model olduğunu düşünmüyorum. Birazcık radarımın dışında olduğu için de cihazı çok fazla tanıdığımı ve incelediğimi söyleyemem. Güvendiğim birkaç yerde de incelemesinin yapılmadığını gördüm. Ayrıca güçlü olmasına rağmen kullandığı çipseti sadece kendisi ve bir iki farklı Oppo modeli kullanıyor. Bu da ileride ne gibi bir güncelleme ve genel olarak uygulamalarda nasıl bir optimizasyon desteği alır birazcık soru işareti. Tabii bu dediklerim şu an için tamamen kişisel yorumum. Birazcık mesafeli duracağım bir model konumunda.

Oppo modelleri konusunda belki kullanan veya daha bilgi sahibi arkadaşlar yorumlarını yaparlar.

Yukarıda yazdıklarına Mi 9T tamamen uyuyor. Alternatif olarak bütçeyi biraz zorlayarak Samsung A71 modeline bakabilirsin. O zaman da biraz daha büyük bir ekran elde edersin ama ekranında delik olmuş olur. Performanstan da birazcık ödün vermiş olursun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı