35.000-40.000 TL 5 Kapı Hatchback/Suv Aile Otomobili Önerisi

Merhabalar. 5 Kapı Hatchback ya da SUV temiz aile otomobili bakıyorum. Aslında arabalarla baya haşır neşirim fakat düzgün bir araba bulamıyorum. Fiyatlar uçmuş durumda. Aradığım özellikler:

*KM'si uçuk olmasın.
*Aldıktan sonra başımı ağrıtmasın.
*Ufak tefek 1-2 parça boyası ya da değişeni olabilir ama ağır hasarlı vs. olmasın.
*Yakıt olarak Benzin+LPG olarak düşünüyorum. Çünkü az yakması gerçekten önemli.
*Temiz olsun. İleride satarken rahatça elden çıkartabileyim.
*Üretim yılı olabildiğince yeni olsa iyi olur. (Bu bütçe de ne kadar yeni olabilir orası ayrı konu :))

Aradıklarım bu şekilde. Önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Bence önce "km'si uçuk olmasın" demek yerine somut bir tanım yapmalısınız. Bana göre 100 bin uçuktur, size göre 250 bin normaldir :) Arabalarla haşır neşirseniz bilirsiniz ki en sorunsuz araçlar Japon arabalarıdır. Ancak bu fiyata km'si uçuk olmayan, hatasız, temiz araba bulmak çoooook zor. İz üstünde olmalısınız. Şu Corolla nasıl ?

Bence önce "km'si uçuk olmasın" demek yerine somut bir tanım yapmalısınız. Bana göre 100 bin uçuktur, size göre 250 bin normaldir :) Arabalarla haşır neşirseniz bilirsiniz ki en sorunsuz araçlar Japon arabalarıdır. Ancak bu fiyata km'si uçuk olmayan, hatasız, temiz araba bulmak çoooook zor. İz üstünde olmalısınız. Şu Corolla nasıl ?
Doğru söylüyorsunuz kusura bakmayın. KM olarak sınır 200.000 civarı düşünüyorum. Japonlar zaten sorunsuzluk anlamında tekler. Birde yerli üretim PSA ve Fiat grubu sorunsuz oluyor genellikle. Maalesef bu bütçe de temiz araba neredeyse yok. Adamlar ağır hasarlı arabaya temiz araba fiyatı çekiyorlar. Piyasanın içinden geçtiler kısacası :) Bu arada bahsettiğiniz Corolla'nın ekspertiz raporu kafamı karıştırdı biraz 20.000 hasar kaydı olan arabada değişen yok. Bir tek sağ ön çamurluk çıkma galiba. Çok garip.
1.4 ya da 1.2 Hyundai i20'lere bakılabilir. 2012-2014 arası bulabilirsin. Km olarak büyük beklentin olmasın.
Bakacağım. Teşekkürler.

Bu arada bahsettiğiniz Corolla'nın ekspertiz raporu kafamı karıştırdı biraz 20.000 hasar kaydı olan arabada değişen yok. Bir tek sağ ön çamurluk çıkma galiba. Çok garip.

Valla ikinci elde güven duymak çok zor. Hele bir de bu piyasa koşullarında düşük fiyat-yüksek kilometre olayı düşünülürse araçlarda neler çıkar neler. İyice didik didik etmek lazım. LPG istiyorsunuz, motora ve sübaplara iyi bakmanız lazım. Piyasa dolandırıcı dolu. "Dosta gider" dedikleri araba pert. "Motoru tıkır tıkır" dedikleri araba yağ kaçırıyor. 4 yıl önce aldığım "nokta hatasız" dedikleri octavia, DSG'den canımı fena yakmıştı.

Dacia Sanderolara da bir bakın.

Valla ikinci elde güven duymak çok zor. Hele bir de bu piyasa koşullarında düşük fiyat-yüksek kilometre olayı düşünülürse araçlarda neler çıkar neler. İyice didik didik etmek lazım. LPG istiyorsunuz, motora ve sübaplara iyi bakmanız lazım. Piyasa dolandırıcı dolu. "Dosta gider" dedikleri araba pert. "Motoru tıkır tıkır" dedikleri araba yağ kaçırıyor. 4 yıl önce aldığım "nokta hatasız" dedikleri octavia, DSG'den canımı fena yakmıştı.
Gerçekten o kadar haklısınız ki... Maalesef durumlar böyle. Bazen diyorum 15000 TL'ye gidip Renault R11 alayım. Dağ tepe acımam. Ustası, parçası vs. desen gani gani :) Bilemiyorum gerçekten bu gidişle elimdeki parayı napacağımı bilmiyorum. Şaka gibi düzgün araba yok.

Gerçekten o kadar haklısınız ki... Maalesef durumlar böyle. Bazen diyorum 15000 TL'ye gidip Renault R11 alayım. Dağ tepe acımam. Ustası, parçası vs. desen gani gani :) Bilemiyorum gerçekten bu gidişle elimdeki parayı napacağımı bilmiyorum. Şaka gibi düzgün araba yok.

Bu yüzden önceliğiniz boya-değişen değil; motor, şanzuman ve şasi sağlamlığı olmalı.

Merhabalar. 5 Kapı Hatchback ya da SUV temiz aile otomobili bakıyorum. Aslında arabalarla baya haşır neşirim fakat düzgün bir araba bulamıyorum. Fiyatlar uçmuş durumda. Aradığım özellikler:

*KM'si uçuk olmasın.
*Aldıktan sonra başımı ağrıtmasın.
*Ufak tefek 1-2 parça boyası ya da değişeni olabilir ama ağır hasarlı vs. olmasın.
*Yakıt olarak Benzin+LPG olarak düşünüyorum. Çünkü az yakması gerçekten önemli.
*Temiz olsun. İleride satarken rahatça elden çıkartabileyim.
*Üretim yılı olabildiğince yeni olsa iyi olur. (Bu bütçe de ne kadar yeni olabilir orası ayrı konu :))

Aradıklarım bu şekilde. Önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

35.000 tl ye Laguna 2 307 alınabilir. 5000 tl de kenarda dursun masraf çıkarabilir bu araçlar. Daha yeni olsun başım ağırmasın derseniz Albea bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı