AMD çok daha uzun ömürlü. Intel alırsanız bitmiş bir soket alacaksınız. AMD soketi ise uzun yıllar devam edecek.İşlemci olarak INTEL tercih etmemin sebebi, hem daha uzun ömürlü olduğunu düşünmem hem de kullanım alanlarıma daha uygun olması.
Gaming.gen.tr hakkında şüphelerim var, AMD Soket Mantığı ve NVIDIA TercihiAttığınız üç sistem de kazık.
GAMING-DUAL7800XT / AMD Ryzen 5 7500F MPK / ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
GAMING-DUAL7800XT Powered by Asus temasıyla hazırlanmış Hazır Oyuncu Bilgisayarıdır. AMD RYZEN 5 7500F ASUS RX 7800 XT ekran kartı ile oluşturulmuştur.www.gaming.gen.tr EG-4070 / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4070 1-Click OC 2X V2 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
EG-4070 Powered by GALAX temasıyla hazırlanmış sistem tavsiyesidir. GALAX RTX 4070 12GB ekran kartı ile oluşturulmuştur.www.gaming.gen.tr
AMD çok daha uzun ömürlü. Intel alırsanız bitmiş bir soket alacaksınız. AMD soketi ise uzun yıllar devam edecek.
O sitelerden atmama sebebim pahalı olmaları. Birkaç kötü yorum gördünüz diye Gaming Gen TR kötü olmuyor ki. Bütün siteler için kötü yorumlar görebilirsiniz?İncehesap veya İtopya gibi sitelerden
Haklısınız, her site için olumsuz yorumlar bulunabilir ve bu yorumlar genelde kişisel deneyimlere dayanıyor. Ancak benim için güvenilirlik, özellikle bu kadar büyük bir bütçeyle alışveriş yaparken, çok önemli. Kötü bir deneyim yaşama ihtimali bile beni tedirgin ediyor. Bu yüzden daha önce sorunsuz alışveriş yaptığım veya çevremden olumlu geri dönüşler aldığım siteleri tercih etmek istiyorum.O sitelerden atmama sebebim pahalı olmaları. Birkaç kötü yorum gördünüz diye Gaming Gen TR kötü olmuyor ki. Bütün siteler için kötü yorumlar görebilirsiniz?
Kendiniz toplamayı düşünür müsünüz? Sadece ekran kartını ikinci el alarak gayet iyi bir sistem toplayabilirsiniz.Haklısınız, her site için olumsuz yorumlar bulunabilir ve bu yorumlar genelde kişisel deneyimlere dayanıyor. Ancak benim için güvenilirlik, özellikle bu kadar büyük bir bütçeyle alışveriş yaparken, çok önemli. Kötü bir deneyim yaşama ihtimali bile beni tedirgin ediyor. Bu yüzden daha önce sorunsuz alışveriş yaptığım veya çevremden olumlu geri dönüşler aldığım siteleri tercih etmek istiyorum.
Yaşadığım şehir küçük bir şehir ve doğu bölgelerinde yer alıyor. Maalesef burada PUBG ve LoL oynanan internet kafeler dışında bilgisayarla ilgili fazla bir şey bulamıyorum. O yüzden genelde internet üzerinden alışveriş yapmaya çalışıyorum. Keşke dediğiniz gibi imkanlarım olsaydı, ama şu an bu tarz bir sistemi kendi başıma toplamak pek mümkün görünmüyor.Kendiniz toplamayı düşünür müsünüz? Sadece ekran kartını ikinci el alarak gayet iyi bir sistem toplayabilirsiniz.
O halde bütçeniz biraz artarsa bundan başka çareniz yok. Artmazsa da 4060 Ti'a kadar düşeceksiniz.Yaşadığım şehir küçük bir şehir ve doğu bölgelerinde yer alıyor. Maalesef burada PUBG ve LoL oynanan internet kafeler dışında bilgisayarla ilgili fazla bir şey bulamıyorum. O yüzden genelde internet üzerinden alışveriş yapmaya çalışıyorum. Keşke dediğiniz gibi imkanlarım olsaydı, ama şu an bu tarz bir sistemi kendi başıma toplamak pek mümkün görünmüyor.
Dediğim gibi, zamanla kasama eklemeler yapmayı düşünüyorum; şimdilik beni idare etmesi yeterli. Şu ana kadar 60 Hz monitörde 120 FPS kitli bir şekilde çoğu rekabetçi oyunda oynuyordum. Hatta PC ısınmasın, kasmasın ve FPS düşmesin diye ekranın Hz değerini artırmak için çözünürlüğü düşürdüğüm çok oldu. Eski sistemim artık iyice yetersiz kalıyordu, yakın zamanda da arıza verdi.O halde bütçeniz biraz artarsa bundan başka çareniz yok. Artmazsa da 4060 Ti'a kadar düşeceksiniz.
Dediğim gibi, zamanla kasama eklemeler yapmayı düşünüyorum; şimdilik beni idare etmesi yeterli. Şu ana kadar 60 Hz monitörde 120 FPS kitli bir şekilde çoğu rekabetçi oyunda oynuyordum. Hatta PC ısınmasın, kasmasın ve FPS düşmesin diye ekranın Hz değerini artırmak için çözünürlüğü düşürdüğüm çok oldu. Eski sistemim artık iyice yetersiz kalıyordu, yakın zamanda da arıza verdi.
eski kasam https://www.bhphotovideo.com/c/product/1319357-REG/asus_gr8_ii_t044z_i5_7400_8gb_1tb_gtx.html
Yılbaşında asgari ücret zammıyla beraber bilgisayar fiyatlarının da artacağını duydum. Bu yüzden bilgisayar zammından önce yeni bir kasa almayı düşünüyorum. Zamdan sonra eski bilgisayarımı satmayı deneyeceğim. Bilgisayar benim için gerçekten elim kolum gibi bir şey, bu yüzden bir an önce yenisini almak istiyorum.