35.000 TL'ye OLED monitör tavsiyesi

Bütçe
35000

auricularess

Hectopat
Makaleler
1
Herkese iyi Sosyaller. Bir OLED monitör almak istiyorum, qd-OLED ve woled monitörler arasında kaldım. Qd olanların ışıkta morlaşması, woled olanların renk doğrulunun (sanırım) daha düşük olması ve metin performansının da daha yorucu olması gibi sebepler kafamı karıştırdı. Öncelikle sizce OLED monitöre geçmeli miyim, geçersem hangi panel türünden hangi monitörü almalıyım? Bu işten anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Az bir para değil malum, o yüzden yanlış bir tercih yapmak da istemiyorum.

Asus ROG Strix XG27AQDMG (Parlak WOLED)
Samsung 34" Smart Odyssey OLED G8 (QD-OLED)
Kendim şu iki monitöre biraz ısındım ama her ne kadar kavisli ekran daha çok sevsem de 4K monitör almak istediğimden emin değilim. Ekran kartını çok yormak istemiyorum. Zaten 1 sene sonra 4K'da anca 30 FPS falan almaya başlarız herhalde oyunlardan. (bir de 27 inç daha ideal gibi geliyor yakın mesafedeki bir monitör kullanımı için, 34 çok büyük olabilirmiş gibi hissediyorum.)

Bunlar haricinde de monitörlere açığım. Önerilerinizi nedenleriyle birlikte yazabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim yardımcı olan herkese.

Samsung 4K değil ki? G8 ultrawide diye geçiyor. Çözünürlük 1440P'den farksız. Yatay kısmın piksel sayısı daha fazla, bununda sebebi 34inç olması.

4K için 3860x2160p olması gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı