35.000 TL'ye PC toplama önerisi

Bütçe
35.000

Mihori

Yoctopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem önermeyin
Meslek
Sistem önermeyin
Ben böyle bir sistem topladım kendim sizce neleri değiştirmem lazım. Ve sisteme birkaç şey yapmayı düşünüyorum ve kendi fikirlerimide paylaşacağım.
1) ek olarak ileride aldığımda kasaya filtre takmayı düşünüyorum fan filtresidir vs. çünkü alacağım kasa ucuz olduğu için ve sistem parçalarım daha uzun süre temiz kalsın istediğim için filtre almayı düşünüyorum.
2) ileriye dönük bir sistem istediğim için 4-5 yıl sonra daha rahat kullanmak istediğim için 4-5 yıl sonra sadece RAM+ işlemci + ekran kartı değiştirmek istediğim için böyle bir sistem yaptım. Bunun için daha iyi parça önerileri olan varsa yazarsa sevinirim.
3) ucuz sıvı soğutmalarda aklımda +3000 TL'ye fakat ne kadar güvenebilirim uzun vadede sıvı soğutmalar sorun çıkarır mı bilmiyorum.
4) bir yerde 3200 MHz CL16 ile - 3600MHz CL18'in benzer performans sergilediğini gördüm. O yüzden 3200MHz CL16 seçtim başka RAM önerisi olan varsa benzer fiyatlarda tabii biraz oynayabilir fiyat ama 1-2 bin TL fazla ilerlemesini istemiyorum çünkü dediğim gibi ileride daha yeni teknolojiler çıktığı zaman tamamen yenilerim.
5) bundan 4-5 yıl sonra daha iyi RAM'ler daha yeni teknoloji çıktı diyelim eski RAM'lerimi çöpe atmam mı gerekir gözle görülür bir performans düşüşü yaşanır mı veya atmak yerine başka değerlendirme yöntemleri var mı mesela sadece 1 slotu örneğin şu anki 3200 MHz 2x8 olanı 4-5 yıl sonra atmak yerine başka bir amaç için kullandırtabilir miyim Windows'a. Şu mantıkla baktım 2x8 3200 MHz + 2x32 6000 MHz gibi yapsam ileride 2x8 3200MHz olan 2x32 6000 MHz olanı geriye çeker mi yoksa hepsini kullanmak her türlü daha yüksek performans anlamına mı geliyor.
6) PSU'ların kalitesi önemli mi örneğin bazı kasalar ucuz oluyor PSU'lu oluyor bazıları aynı fiyatta olup PSU suz oluyor sebebi PSU'nun kalitesiz olması mı başka bir mantığı mı var. Önerecek olursanız kasa + PSU mu PSU'lu kasa mı alayım bu fiyatlara kasa+PSU'ya ayırdığım fiyat Max 3400 TL olur.
7) işlemci soğutucularda hangi markayı önerirsiniz Cooler Master mi Thermaltake mi yoksa bunlardan daha iyi seçenekler var mı?
8) seçtiğim monitöre bakınca GtG 1 ms MPRT 0.5 ms anladığım kadarıyla bu fiyata bu kadar iyi ekran olmasının arkasında yatan bir sebebi var mı kalite sorunları mı var yoksa direk gayet güvenli bir monitör mü?

Ben böyle bir sistem topladım kendim sizce neleri değiştirmem lazım. Ve sisteme birkaç şey yapmayı düşünüyorum ve kendi fikirlerimide paylaşacağım.
1) ek olarak ileride aldığımda kasaya filtre takmayı düşünüyorum fan filtresidir vs. çünkü alacağım kasa ucuz olduğu için ve sistem parçalarım daha uzun süre temiz kalsın istediğim için filtre almayı düşünüyorum.
2) ileriye dönük bir sistem istediğim için 4-5 yıl sonra daha rahat kullanmak istediğim için 4-5 yıl sonra sadece RAM+ işlemci + ekran kartı değiştirmek istediğim için böyle bir sistem yaptım. Bunun için daha iyi parça önerileri olan varsa yazarsa sevinirim.
3) ucuz sıvı soğutmalarda aklımda +3000 TL'ye fakat ne kadar güvenebilirim uzun vadede sıvı soğutmalar sorun çıkarır mı bilmiyorum.
4) bir yerde 3200 MHz CL16 ile - 3600MHz CL18'in benzer performans sergilediğini gördüm. O yüzden 3200MHz CL16 seçtim başka RAM önerisi olan varsa benzer fiyatlarda tabii biraz oynayabilir fiyat ama 1-2 bin TL fazla ilerlemesini istemiyorum çünkü dediğim gibi ileride daha yeni teknolojiler çıktığı zaman tamamen yenilerim.
5) bundan 4-5 yıl sonra daha iyi RAM'ler daha yeni teknoloji çıktı diyelim eski RAM'lerimi çöpe atmam mı gerekir gözle görülür bir performans düşüşü yaşanır mı veya atmak yerine başka değerlendirme yöntemleri var mı mesela sadece 1 slotu örneğin şu anki 3200 MHz 2x8 olanı 4-5 yıl sonra atmak yerine başka bir amaç için kullandırtabilir miyim Windows'a. Şu mantıkla baktım 2x8 3200 MHz + 2x32 6000 MHz gibi yapsam ileride 2x8 3200MHz olan 2x32 6000 MHz olanı geriye çeker mi yoksa hepsini kullanmak her türlü daha yüksek performans anlamına mı geliyor.
6) PSU'ların kalitesi önemli mi örneğin bazı kasalar ucuz oluyor PSU'lu oluyor bazıları aynı fiyatta olup PSU suz oluyor sebebi PSU'nun kalitesiz olması mı başka bir mantığı mı var. Önerecek olursanız kasa + PSU mu PSU'lu kasa mı alayım bu fiyatlara kasa+PSU'ya ayırdığım fiyat Max 3400 TL olur.
7) işlemci soğutucularda hangi markayı önerirsiniz Cooler Master mi Thermaltake mi yoksa bunlardan daha iyi seçenekler var mı?
8) seçtiğim monitöre bakınca GtG 1 ms MPRT 0.5 ms anladığım kadarıyla bu fiyata bu kadar iyi ekran olmasının arkasında yatan bir sebebi var mı kalite sorunları mı var yoksa direk gayet güvenli bir monitör mü?
Bu paraya bu sistemden çok daha iyisi alınabilir hocam. Pek hakim değilim ama konuya gelen arkadaşlar yardımcı olur. Hiç olmazsa youtuberların v.s indirimlerini bekleyin. Bana kalırsa değmez bu paraya bu sistem.

Striker 5A - Game Garaj Bu daha ucuz buda 4060.

Benim sistemimde 1TB SSD (6000 okuma -4000 yazma var) bunda senin yolladığında 3600 okuma 3250 yazma ve 512gb ek olarak dediğim gibi benim sistemimde monitörde var. Monitör 4000 TL yani bunları çıkarırsak yine aynı fiyata geliyor elle tek tek en ucuz sitelerden toplarım kendim birleştiririm muhtemelen bu site örnek.

Bu paraya bu sistemden çok daha iyisi alınabilir hocam. Pek hakim değilim ama konuya gelen arkadaşlar yardımcı olur. Hiç olmazsa YouTuber'ların vs indirimlerini bekleyin. Bana kalırsa değmez bu paraya bu sistem.

Monitörde var sistemde ondan o fiyatta ve SSD'nin okuma ve yazma oranları yüksek ve 1TB diğer sistemler genelde 512 GB oluyor ek olarak işlemci soğutucu var bunlardan farklı olarak

Yazı o kadar uzunki okumaya üşendim, hiç bir türlü alınmaz attığın sistem 30000 TL'ye 4060 ne?

Yazı o kadar uzunki okumaya üşendim, hiç bir türlü alınmaz attığın sistem 30000 TL'ye 4060 ne?

monitör var sistemde + işlemci soğutucu var + seçtiğim ssd'de senin attığın sistemin 3 katı daha fazla okuma yazma oranı var evet attığın sistemde ram daha iyi gibi onu değerlendireceğim ona göre 400 tl ekleyip o rami alabilirim

Senin istediklerine göre, AM5 sistem istiyorsun.

Benim sistemimde 1TB SSD (6000 okuma -4000 yazma var) bunda 3600 3250 ek olarak dediğim gibi benim sistemimde monitörde var. Monitör 4000 TL yani bunları çıkarırsak yine aynı fiyata geliyor elle tek tek en ucuz sitelerden toplarım kendim birleştiririm muhtemelen bu site örnek.

1 SSD ve monitör ekleyince, o sistem en fazla 26 bin olur. Ayrıca, o hızın 6000 okuma - 4000 yazma olması o kadar da önemli değil.

Monitör var sistemde + işlemci soğutucu var + seçtiğim SSD'de senin attığın sistemin 3 katı daha fazla okuma yazma oranı var

Yani?
Benim attığımdada monitör var.
O işlemciye sıvı soğutucu gereksiz.
Sistem AM4 DDR4
Gerçekten takıldığın şey SSD ise attığın sistemi al geç dostum bir şey anlatmak istemiyorum @G2D tamam derse anlatsın.

Attığım sistemde kasa RAM ve SSD'yi attıklarım ile güncelle. Monitör olarak da attığımı al.

Soğutucu stok soğutucu ile gelecek biraz sıcak çalışır ama sorun olmaz bir süre sonra paran olunca aşağıda attığımı alır takarsın.

Yani?
Benim attığımdada monitör var.
O işlemciye sıvı soğutucu gereksiz.
Sistem AM4 DDR4
Gerçekten takıldığın şey SSD ise attığın sistemi al geç dostum bir şey anlatmak istemiyorum @G2D tamam derse anlatsın.
Attığında monitör var derken galiba ayrı olarak 4000 tl ye monitörü diyorsun o zaman sistemin 36k ya gelmiş oluyor eğer ben senin attığın sisteme aynı ssd ram ve soğutucuyu takarsam sistemin fiyatı 38 40 oluyor senin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı