Mihori
Yoctopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Sistem önermeyin
- Meslek
- Sistem önermeyin
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
1) ek olarak ileride aldığımda kasaya filtre takmayı düşünüyorum fan filtresidir vs. çünkü alacağım kasa ucuz olduğu için ve sistem parçalarım daha uzun süre temiz kalsın istediğim için filtre almayı düşünüyorum.
2) ileriye dönük bir sistem istediğim için 4-5 yıl sonra daha rahat kullanmak istediğim için 4-5 yıl sonra sadece RAM+ işlemci + ekran kartı değiştirmek istediğim için böyle bir sistem yaptım. Bunun için daha iyi parça önerileri olan varsa yazarsa sevinirim.
3) ucuz sıvı soğutmalarda aklımda +3000 TL'ye fakat ne kadar güvenebilirim uzun vadede sıvı soğutmalar sorun çıkarır mı bilmiyorum.
4) bir yerde 3200 MHz CL16 ile - 3600MHz CL18'in benzer performans sergilediğini gördüm. O yüzden 3200MHz CL16 seçtim başka RAM önerisi olan varsa benzer fiyatlarda tabii biraz oynayabilir fiyat ama 1-2 bin TL fazla ilerlemesini istemiyorum çünkü dediğim gibi ileride daha yeni teknolojiler çıktığı zaman tamamen yenilerim.
5) bundan 4-5 yıl sonra daha iyi RAM'ler daha yeni teknoloji çıktı diyelim eski RAM'lerimi çöpe atmam mı gerekir gözle görülür bir performans düşüşü yaşanır mı veya atmak yerine başka değerlendirme yöntemleri var mı mesela sadece 1 slotu örneğin şu anki 3200 MHz 2x8 olanı 4-5 yıl sonra atmak yerine başka bir amaç için kullandırtabilir miyim Windows'a. Şu mantıkla baktım 2x8 3200 MHz + 2x32 6000 MHz gibi yapsam ileride 2x8 3200MHz olan 2x32 6000 MHz olanı geriye çeker mi yoksa hepsini kullanmak her türlü daha yüksek performans anlamına mı geliyor.
6) PSU'ların kalitesi önemli mi örneğin bazı kasalar ucuz oluyor PSU'lu oluyor bazıları aynı fiyatta olup PSU suz oluyor sebebi PSU'nun kalitesiz olması mı başka bir mantığı mı var. Önerecek olursanız kasa + PSU mu PSU'lu kasa mı alayım bu fiyatlara kasa+PSU'ya ayırdığım fiyat Max 3400 TL olur.
7) işlemci soğutucularda hangi markayı önerirsiniz Cooler Master mi Thermaltake mi yoksa bunlardan daha iyi seçenekler var mı?
8) seçtiğim monitöre bakınca GtG 1 ms MPRT 0.5 ms anladığım kadarıyla bu fiyata bu kadar iyi ekran olmasının arkasında yatan bir sebebi var mı kalite sorunları mı var yoksa direk gayet güvenli bir monitör mü?