35-40 bin TL bilgisayar önerisi

Arkadaş kısaca özetledi 7500F zaten kendini kanıtlamış bir işlemci ve içinde çok büyük cevherler var bence ama evet 7600X vatan da aşırı pahalı bir işlemci nedenini hala anlayamadım.

Hocam teşekkürler, fakat ben böyle parça parça anlamakta zorlanıyorum.
Bana, bu bileşenlerin tamamının yer aldığı hazır bir sistem önerebilir misiniz?

Hocam bende haftaya bir kasa toplayacağım Vatan'dan.

İşlemci: Ryzen 5 7500F.
Anakart: ASUS Prime B650M-R
Ekran kartı: INNO3D 5060 8 GB.
İşlemci soğutucu: MSI MAG corefrozr AA13.
SSD: Kioxia G3 1TB Gen4 SSD.
RAM: Goodram 1x16 GB DDR5 6000MHz CL36 RAM.
Kasa: MSI MAG Forge 121a B75 aırflow 750W 80 Plus Bronze kasa.
Monitör: ASUS 23, 8" TUF Gaming VG249QE5a 1ms 146Hz FHD IPS (benim için monitör çok önemli değildi sadece Adaptive Sync ve 144 Hz ve üzeri baktığım için bunu seçtim)
Klavye: SteelSeries Apex 3 TKL TR RGB Gaming klavye.

Benim alacağım sistem bu şu an 50 bin tutuyor ben kendim tek tek parça seçtim INNO3D ismi Türkiye'de çok duyulmayan bir firma ancak yurt dışında gerçekten güzel işler yapmış bir firma.
Eğer 40 bin olan bütçe sadece kasa içinse bu kasa şu an 42 bine geliyor ancak Akakçe'den fiyatlara bakarak daha ucuza bulabilirsiniz iyi bir araştırma yapın ben prensip meselesi olarak Vatan'dan alacağım sizin belirttiğiniz bütçe sadece kasa için mi yoksa sistemin geneli yani bu fiyata monitör ve klavye mouse kulaklık falan da dahil mi?

https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...ddr5-1tb-nvme-m2-ssd-sistem-tavsiyesi-p-56647 Bu daha iyi değil mi hocam?

Hocam burada anakarttan 1 tık kısarak ekran kartını MSI yapmışlar ancak INNO ile arasında sadece soğutma ve ses olarak fark olur ayrıca benim söylediğim anakart 2 tane M.2 yuvası ve 7200MHz değerini destekliyor MSI anakartın tek avantajı 128 GB bellek kapasitesini desteklemesi ayrıca mesh kasa almanızı tavsiye ederim ve evet 650watt bu sisteme yeterde artar ben ileride upgrade ederim mantığı ile 750 wattlık bir kasa seçtim bunun dışında RAM ve SSD gayet güzel.

Şunu da eklemek isterim hazır sistemlerde genelde ekran kartını yüksek tutar ancak anakarttan kısarlar çoğu sistem bu şekilde olduğundan dolayı ben tek tek parça topladım sadece biraz daha tuzlu oluyor.

PC hocası gibi YouTube kanallarının tavsiye sistemleride var ancak stoklar çok çabuk bitiyor misal PC hocası 5060 Ti 16 GB'lı smokin sistem yaptı ancak stoklar yaklaşık 3 saat içinde bitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…