35-40 bin TL render için laptop önerisi

kakashi34

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi sosyaller;
Konu başlığında belirttiğim gibi 35-40k arası bir bütçem var ve Photoshop, After Effects ve çeşitli video edit ve grafik tasarım programlarını öğrenmek istiyorum. Aynı zamanda tahmini boş zamanlarımda da oyun oynarım. Ve PC programlama okuyacağım çeşitli yazılım dilleri göreceğim. Bilgisayar bilgim ve temelim çok sağlam olmadığından sizlerden yardım almak istedim çünkü bir araştırmaya gireyim dedim birçok kriter ve birçok bilgi kirliliğiyle karşı karşıya kaldım. Ekran kartı deyince 4060'a bu iyi deyip geçemiyorsun mesela watt değerleri var çoğu yazmıyor ürün özelliklerinde, işlemci desen Ryzen7 7 bu bayağı iyidir deyip geçemiyosun Core u Threads'i VRAM'i işlemci hızı var başka birçok donanımın birçok bakılması gereken yüzeyde gözükmeyen ama önemli alt özellikleri var. Ayrıca işin bilgi kirliliği noktasında da her kafadan farklı bir ses çıkıyor kimisi HP alınmaz servisi kötü Acer alınmaz çabuk ısınıyor kimisi şu marka alınmaz malzeme kalitesi kötü vs. Derken temeli olmayan biri için bu kadar çok donanım kriterinin ve bu kadar çok bilgi kirliliğinin içinde gittikçe battığımı ve işin içinden çıkamadığımı fark ettim ve bu bağlamda bu konularda bilgili arkadaşlarımdan yardım istemem gerektiğini fark ettim. Bu durumu kadar çok takmamın nedeni de aylarca sırf düzgün bir laptop alabilmek için gece işe gidip gündüz eve gelip YKS'ye çalışmam anlayacağınız aylarca(4 ay)bu döngüde bunun için çok yıprandım ve takdir edersiniz ki alacağım laptopun da buna değmesini istiyorum, alacağım laptopun bütçemde alabileceğim en iyi laptop olmasını istiyorum, aldıktan sonra bilgisizlikten kaynaklı bu fiyat skalasında daha iyi bir ürün görüp keşke bunu alsaydım deyip pişmanlık yaşamak istemiyorum, üniversite hayatım boyunca beni rahatlıkla götürecek bir şey olmasını istiyorum tüm bunları toplarsak 35-40k bandında sizin önerebileceğiniz en F/P ürünler nelerdir? Ben şu iki ürünü buldum kendi araştırmalarım sonucu fakat bu fiyat skalasında daha iyi bir ürün var derseniz herkesin önerilerine açığım. Hepinize şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bahsettiğim ürünler;

Konu başlığında belirttiğim gibi 35-40k arası bir bütçem var ve Photoshop, After Effects ve çeşitli video edit ve grafik tasarım programlarını öğrenmek istiyorum. Aynı zamanda tahmini boş zamanlarımda da oyun oynarım. Ve PC programlama okuyacağım çeşitli yazılım dilleri göreceğim. Bilgisayar bilgim ve temelim çok sağlam olmadığından sizlerden yardım almak istedim çünkü bir araştırmaya gireyim dedim birçok kriter ve birçok bilgi kirliliğiyle karşı karşıya kaldım. Ekran kartı deyince 4060'a bu iyi deyip geçemiyorsun mesela watt değerleri var çoğu yazmıyor ürün özelliklerinde, işlemci desen Ryzen7 7 bu bayağı iyidir deyip geçemiyosun Core u Threads'i VRAM'i işlemci hızı var başka birçok donanımın birçok bakılması gereken yüzeyde gözükmeyen ama önemli alt özellikleri var. Ayrıca işin bilgi kirliliği noktasında da her kafadan farklı bir ses çıkıyor kimisi HP alınmaz servisi kötü Acer alınmaz çabuk ısınıyor kimisi şu marka alınmaz malzeme kalitesi kötü vs. Derken temeli olmayan biri için bu kadar çok donanım kriterinin ve bu kadar çok bilgi kirliliğinin içinde gittikçe battığımı ve işin içinden çıkamadığımı fark ettim ve bu bağlamda bu konularda bilgili arkadaşlarımdan yardım istemem gerektiğini fark ettim. Bu durumu kadar çok takmamın nedeni de aylarca sırf düzgün bir laptop alabilmek için gece işe gidip gündüz eve gelip YKS'ye çalışmam anlayacağınız aylarca(4 ay)bu döngüde bunun için çok yıprandım ve takdir edersiniz ki alacağım laptopun da buna değmesini istiyorum, alacağım laptopun bütçemde alabileceğim en iyi laptop olmasını istiyorum, aldıktan sonra bilgisizlikten kaynaklı bu fiyat skalasında daha iyi bir ürün görüp keşke bunu alsaydım deyip pişmanlık yaşamak istemiyorum, üniversite hayatım boyunca beni rahatlıkla götürecek bir şey olmasını istiyorum tüm bunları toplarsak 35-40k bandında sizin önerebileceğiniz en F/P ürünler nelerdir? Ben şu iki ürünü buldum kendi araştırmalarım sonucu fakat bu fiyat skalasında daha iyi bir ürün var derseniz herkesin önerilerine açığım. Hepinize şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bahsettiğim ürünler;

2.yi alın render için cpu daha önemlidir.

Konu başlığında belirttiğim gibi 35-40k arası bir bütçem var ve Photoshop, After Effects ve çeşitli video edit ve grafik tasarım programlarını öğrenmek istiyorum. Aynı zamanda tahmini boş zamanlarımda da oyun oynarım. Ve PC programlama okuyacağım çeşitli yazılım dilleri göreceğim. Bilgisayar bilgim ve temelim çok sağlam olmadığından sizlerden yardım almak istedim çünkü bir araştırmaya gireyim dedim birçok kriter ve birçok bilgi kirliliğiyle karşı karşıya kaldım. Ekran kartı deyince 4060'a bu iyi deyip geçemiyorsun mesela watt değerleri var çoğu yazmıyor ürün özelliklerinde, işlemci desen Ryzen7 7 bu bayağı iyidir deyip geçemiyosun Core u Threads'i VRAM'i işlemci hızı var başka birçok donanımın birçok bakılması gereken yüzeyde gözükmeyen ama önemli alt özellikleri var. Ayrıca işin bilgi kirliliği noktasında da her kafadan farklı bir ses çıkıyor kimisi HP alınmaz servisi kötü Acer alınmaz çabuk ısınıyor kimisi şu marka alınmaz malzeme kalitesi kötü vs. derken temeli olmayan biri için bu kadar çok donanım kriterinin ve bu kadar çok bilgi kirliliğinin içinde gittikçe battığımı ve işin içinden çıkamadığımı fark ettim ve bu bağlamda bu konularda bilgili arkadaşlarımdan yardım istemem gerektiğini fark ettim. Bu durumu kadar çok takmamın nedeni de aylarca sırf düzgün bir laptop alabilmek için gece işe gidip gündüz eve gelip YKS'ye çalışmam anlayacağınız aylarca(4 ay)bu döngüde bunun için çok yıprandım ve takdir edersiniz ki alacağım laptopun da buna değmesini istiyorum, alacağım laptopun bütçemde alabileceğim en iyi laptop olmasını istiyorum, aldıktan sonra bilgisizlikten kaynaklı bu fiyat skalasında daha iyi bir ürün görüp keşke bunu alsaydım deyip pişmanlık yaşamak istemiyorum, üniversite hayatım boyunca beni rahatlıkla götürecek bir şey olmasını istiyorum tüm bunları toplarsak 35-40k bandında sizin önerebileceğiniz en F/P ürünler nelerdir? Ben şu iki ürünü buldum kendi araştırmalarım sonucu fakat bu fiyat skalasında daha iyi bir ürün var derseniz herkesin önerilerine açığım. Hepinize şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bahsettiğim ürünler;

2.yi alın render için CPU daha önemlidir.

Fakat hocam benchmark skorlarını karşılaştırınca birincinin skoru daha yüksek çıkıyor hem Single hem multicore da 2. acaba nasıl daha iyi oluyor? Bir de ekran kartından alınan render CPU'dan alınana göre kat ve kat daha hızlı değil mi yani GPU render noktasında daha önemli değil mi?

Son düzenleme:
Fakat hocam benchmark skorlarını karşılaştırınca birincinin skoru daha yüksek çıkıyor hem Single hem multicore da 2. acaba nasıl daha iyi oluyor? Bir de ekran kartından alınan render CPU'dan alınana göre kat ve kat daha hızlı değil mi yani GPU render noktasında daha önemli değil mi?
O zaman birincide olabilir hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı