Bahadır Can Topçu
Decapat
Daha fazla
- Meslek
- Game and web developer
Merhaba arkadaşlar, bir bilgisayar toplamak istiyorum. 35-40 bin TL arası bir bütçe belirledim fakat bu bütçe 5 bin TL kadar esneyebilir. Bu sistem ile hem oyun oynanacak hem de 3D oyun geliştirilecek. Mümkünse şu anda kullandığım sistemin Corsair 760t kasasını kullanmaya devem etmek istiyorum zorunda kalmadıkça yeni bir kasa almayacağım. Depolama olarak sadece işletim sistemin ve belli programların kurulacağı okuma yazma hızı yüksek 500GB bir SSD işimi görür ekstra depolama aygıtlarım mevcut. Sisteme FHD, QHD ve UHD olmak üzere 3 adet monitör bağlanacak.
Bunların haricinde sistemde UPS kullanacağım bunu belirteyim belki güç kaynağı seçiminde yardımcı olabilir. Elimde Corsair H110 sıvı soğutma var fakat yeni toplanacak sisteme bir aparat yardımı ile uyumlu olabilir mi bilmiyorum. Güncellenebilir olması benim açımdan önemli ileride ekran kartı, RAM ve gerekirse işlemci yükseltmesi yapabilirim.
Arkadaşlar gerekli gereksiz çok fazla detay vermiş olabilirim mazur görün. Şimdiden teşekkür ederim.
Bunların haricinde sistemde UPS kullanacağım bunu belirteyim belki güç kaynağı seçiminde yardımcı olabilir. Elimde Corsair H110 sıvı soğutma var fakat yeni toplanacak sisteme bir aparat yardımı ile uyumlu olabilir mi bilmiyorum. Güncellenebilir olması benim açımdan önemli ileride ekran kartı, RAM ve gerekirse işlemci yükseltmesi yapabilirim.
Arkadaşlar gerekli gereksiz çok fazla detay vermiş olabilirim mazur görün. Şimdiden teşekkür ederim.