Merhaba,
Genelde işlerimi laptop ile yürüttüğüm için güncel donanım piyasasından bayağı uzak kaldım. MacBook Pro bütçesine çıkamadığım için masaüstü toplamaya karar verdim. Asıl uğraşım yazılım. Şu sıralar mobil programlamaya ağırlık veriyorum haliyle Ultrabook cihaz ağlıyor, bir de Java Web geliştirme açarsam kafayı yiyor. Toplamışken de oyun oynatmaya izin versin. Ultra grafik arayışım yok, 60 FPS+ yeter ki hikayeli oyun severim. Tek beklentim en azından gelecekte çıkacak oyunları oynama şansım olsun. Sıfırdan toplamak genelde çok daha pahalı oluyor, hazır sistem üzerine yükseltme yapmayı düşünüyorum bu yüzden.
Birkaç beklentim şu şekilde;
- DDR5 destekli anakart ve RAM
- Mobil tarafta genelde AMD işlemciler daha az sorunlu Intel'e göre ve F/P ürünler. Ekran kartı da aynı şekilde ondan AMD olabilir. NVIDIA takıntım yok.
- 1 TB SSD koyacağım ama soket varsa 1 + 1 şeklinde 2 tane 1 TB SSD de koyma düşüncem var.
Ekran kartı ve işlemci seçenekleri o kadar çok ki kayboluyorum içinde ve fiyatlar uçuk yani bütçenin yarısı zaten ekran kartına gidiyor en az. Tavsiyelere açığım, zaten uzun ömürlü kullanım hedefliyorum. Daha sonra upgrade yapılır mümkünse ama 3-5 seneyi rahat idare edeyim, MacBook Pro almadığıma pişman etmesin
İlginize şimdiden teşekkür ederim
Sadece kasa mı 40.000tl olacak yoksa monitör dahil mi?AMD Ryzen 5 7600 Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 7600 Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 7600 Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci özelliklerini incele, 6.188,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com Gigabyte B650M DS3H AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gigabyte B650M DS3H AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte B650M DS3H AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 5.565,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com RAM:Sapphire RX 7900 XTX Pulse 11322-02-20G 384 Bit GDDR6 24 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Sapphire RX 7900 XTX Pulse 11322-02-20G 384 Bit GDDR6 24 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Sapphire RX 7900 XTX Pulse 11322-02-20G 384 Bit GDDR6 24 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 34.999,23 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 2.399,01 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com DeepCool CC560 Siyah ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz DeepCool CC560 Siyah ATX Oyuncu Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! DeepCool CC560 Siyah ATX Oyuncu Kasası özelliklerini incele, 3.199,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com ID-COOLING FrostFlow X 240 Lite
ID-COOLING FrostFlow X 240 Lite 240MM Sıvı İşlemci Soğutucuwww.gelbura.com
Sadece kasa, monitör için de bütçe ayırdım. Bu içerikleri gördüm sanırım yakın zamanda birisi de sormuş ama ben tek tek toplayınca aynı ürünler de olsa 3-5 bin fark çıkıyor genelde. Hazır sistemlere upgrade yapmak daha iyi olmaz mı?Sadece kasa mı 40.000tl olacak yoksa monitör dahil mi?
@messinicocugu
rx7900 gücünde 4080 sistem var hocam fakat 60.000tlden başlıyor.Sadece kasa, monitör için de bütçe ayırdım. Bu içerikleri gördüm sanırım yakın zamanda birisi de sormuş ama ben tek tek toplayınca aynı ürünler de olsa 3-5 bin fark çıkıyor genelde. Hazır sistemlere upgrade yapmak daha iyi olmaz mı?
O kadar güce ihtiyacım var mı emin değilim. İşlemci için evet iyi işlemci isterim ama harika grafik takıntım yok lowda da oynarım oyunu zaten asıl amacım oyun değil ama önümüzdeki birkaç sene çıkacak oyunları da açarken sorun yaşamasın istiyorum +60 fps aldığım her senaryo lowda da olsa kafidir benim içinrx7900 gücünde 4080 sistem var hocam fakat 60.000tlden başlıyor.
Hocam böyle bir bütçeye low ayarlara razıyım demenize şaşırdım açıkçasıO kadar güce ihtiyacım var mı emin değilim. İşlemci için evet iyi işlemci isterim ama harika grafik takıntım yok lowda da oynarım oyunu zaten asıl amacım oyun değil ama önümüzdeki birkaç sene çıkacak oyunları da açarken sorun yaşamasın istiyorum +60 fps aldığım her senaryo lowda da olsa kafidir benim için
Hocam böyle bir bütçeye Low ayarlara razıyım demenize şaşırdım açıkçasıHer neyse yukarıda attığım sistem 4-5 sene cok rahatlıkla yüksek ayarlar açar ve DDR5 sistem, grafik işi falan filan çok rahatlıkla halledersiniz. Yukarıdaki sistemi almanızı tavsiye ederim
Merak etmeyin hocam gelecekte de yüksek ayarlarda açacak bir sistemTeşekkür ederim, ben genelde hikayeli oyun seviyorum da hikayeye kendimi kaptırınca grafikler o kadar önemli hale gelmiyor. Haliyle şu an iyi açar ama gelecekte de Low ayarlara razı olurum, açsın yeter ki
Teşekkür ederim öncelikle. İlk linkteki ürün gayet hoşuma gitti, işlemci soğutucusu, ram ve ssd artırınca 38-39 bine geliyor.ELITE-6800 / AMD Ryzen 5 7600 TRAY / MSI Radeon RX 6800 Gaming Z Trio 16G 16GB / 16GB RAM / 500GB SSD Sistem Tavsiyesi
ELITE-6800 oyuncu bilgisayarı RX 6800 ekran kartı ve AMD’nin 7.nesil işlemci ailesinden Ryzen 5 7600 ile güçlendirilmiştir.www.gaming.gen.tr
ELITE-DUAL4070 / AMD Ryzen 5 7600 TRAY / ASUS DUAL GeForce RTX 4070 EVO OC 12GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
ELITE-DUAL4070 oyuncu bilgisayarı RTX 4070 ekran kartı ile güçlendirilmiştir.www.gaming.gen.tr