Almadan önce araştırma yapmayı seven biriyim bu yüzden bayağı bir enine boyuna araştırdım. Genelde bu sorunu yaşayan arkadaşlar hint tayfa onu gördüm. Ben 3-4 oyunda denedim Far Cry 5-6, Destiny 2, Rematch ve Diablo 4'te kasma, donma sıkıntısı yaşamadan oynadım çoğu yüksek ayarlar belki tek tük ayarlarda orta kalan seçenekler olmuş olabilir direk yükseğe alıp oynuyorum. Şu an bu sıcaklarda laptop maksimum 80-85'lere falan çıkıyor işlemci ve henüz soğutucu almadım muhtemelen soğutucu koysam bir 10 derece düşüş yakalarım diye düşünüyorum. Keza yine bu forumda laptopu gerçekten aşırı zorlayan arkadaşlar var RDR2 gibi oyunlarda onların da sorun yaşamadığını görebilirsiniz. TR tarafında tek tük bu sorunu yaşayan gördüm fakat önemsemedim. Sanırım Bangladeş ve Hindistan civarında irx8 olan modeller sorunluymuş bu modeller ülkemizde bulunmuyor. Tabii ki karar senin ben kendi deneyimlerimi aktarmakla yükümlüyüm
Çok teşekkürler hocam daha iyileri sizin olsun inşallah. Oyun oynarken pil azalması yaşamadım. Vantage uygulamasını kurdum fakat detaylı şekilde incelemedim veya ayar çekmedim. Sadece NVIDIA üzerinden tüm ayarları performansa alıp giriyorum o kadar. Şimdiye kadar herhangi bir oyunla alakalı bir problem yaşamadım. Ekran kartı sıcaklığı stabil fakat odam aşırı sıcak olduğu için ve henüz soğutucu almadığım için işlemci 80-85leri görüyor. Bence laptoplar için kafi gibi ama tabii ki soğutucu alıp bunun önüne geçeceğim.