35-45 bin TL telefon önerisi

Güntuğ Akgün

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar, 6 yıl J7, sonrasında 4.5 yıl Redmi Note 8 Pro kullanımım sonrasında bu sefer güzel bir telefon alasım var. Oyun hiç oynamıyorum. Şık durması, batarya ömrü ve kaliteli kamera benim için güzel olur. Redmi güzeldi ama sola kaydırınca çıkan Çinli ekranlar arayüz falan tatsızdı benim içim. Şu an aklımda özellikle S24+, S25 ve iPhone 16e var. Daha önce hiç iOS kullanmadım, hiç mantıklı da bulmam doğrusu ancak halen tutulması ve öneriler sonucu düşünmeye başladım. Şu an en yakın olduğum Şu linkteki 42.000 TL'lik fiyatıyla S25 olsa da, 25ten fark açtığı 1440 ve 120 Hz ekranı ile S24+ öne çıkıyor. Sonuçta amiral s serisi alıp 60 Hz 1080 ekran görmek gayet tatsız. Ancak S24 de hem 1 yıl yaşlı olması, hem kumlanma sorunu ile düşündürüyor. Exynos işlemcisinin oyun oynamayacağım için Snapdragon 8'den bir fark yaratıp yaratmayacağı konusunda şüpheliyim. Şimdiden fikirleriniz için çok teşekkür ederim çok kıymetliler.

S25 öneririm ama S24+ da güzel bir seçenek senin durumunda. iPhone önermem. Daha ucuz olsun derseniz Honor 400 Pro da güzel bir seçenek ama zaten para var o nedenle S25 ya da S24+ iyi olur.

S24+ güzel bir seçenek. Veya Xioami 14 ultrada bakilabilir ikinci elden (Xioami kamerası daha iyi). Tabi seçim sizin. Ama o kadar para verip garanti samsung da alınabilir. (Ben tercih etsem ucuza ikinci elden s23 ultra alırdım. Hâlen çok güçlü)

Arkadaşlar kıymetli yanıtlarınız için teşekkür ederim. 2. el kullanmayı mantıklı görsem de şahsen düşünmüyorum. Etraflıca temizliğinden emin olacak zamanım yok ve hiç yapmadığım bir şey. S24+ ve S25 arasında kaldım. Şu an net bir şekilde. S24+'ın 1440 piksel ve 120 Hz ekranı benim için inanılmaz önde ve öncelikli, özellikle de kumlanma sorunu çözüldüyse. Ancak S25'in SD8 işlemcisi sanırım çekilen fotoğrafları bile daha iyi işleyebiliyormuş, yani mesele sadece oyun oynamak veya oynamamak değil sanırım. Bir de S25 Samsung'larda mağazalarda bulunabilirken sanırım S24+ sadece internet üzerinden bulunabiliyor. S24+'nın ekranını S25'in işlemcisiyle karşılaştırma konusunda yorumlarınız ne olurdu acaba? Bu ikisi arasında kaldım net bir şekilde ancak karar veremiyorum.

Arkadaşlar kıymetli yanıtlarınız için teşekkür ederim. 2. el kullanmayı mantıklı görsem de şahsen düşünmüyorum. Etraflıca temizliğinden emin olacak zamanım yok ve hiç yapmadığım bir şey. S24+ ve S25 arasında kaldım. Şu an net bir şekilde. S24+'ın 1440 piksel ve 120 Hz ekranı benim için inanılmaz önde ve öncelikli, özellikle de kumlanma sorunu çözüldüyse. Ancak S25'in SD8 işlemcisi sanırım çekilen fotoğrafları bile daha iyi işleyebiliyormuş, yani mesele sadece oyun oynamak veya oynamamak değil sanırım. Bir de S25 Samsung'larda mağazalarda bulunabilirken sanırım S24+ sadece internet üzerinden bulunabiliyor. S24+'nın ekranını S25'in işlemcisiyle karşılaştırma konusunda yorumlarınız ne olurdu acaba? Bu ikisi arasında kaldım net bir şekilde ancak karar veremiyorum.
Evet snapdragom ve exynos da kamera işleme farkıda var. Ayrıca x2 performans ve ısınınca daha geç kısıyor. Ve pili x2 uzun gidiyor. Exynks verimsiz ve çok güç çekiyor. Bende s10plus vardı exynos series 9 9820 sattım mi 9t pro aldım sd 855. Hem yüksek performans hemde mesela pubgde exynos 30 dakika sonra baya kisiodu ısınınca. Ama ısınmada çok isinmamasina rağmen kisiodu 60 derecede felan. Bu sd 855 mi9t pro cihazim hem daha yüksek Ayarlarda 80 derece peak atıyor ona rağmen hâlen ayni fps(cpuz değerleri ikiside)

Not:
S10plus pubg fps
Akıcı 60fps
Hdr 60 fps
Ultra hd yok
(Akıcı için 1 saatte 30fpse düşer
Hdr için 20-30 dakika sonra 25-30 fpslerde)

Mi 9t pro
Akıcı 60 fps
Hdr 60 fps
Ultra hd 45 fps
(Ayrıca ısınınca sıfır kısma)

Yani almışken sd almaniz kesinlikle şiddetle tavsiyemdir.

Hocam detaylı mesajın için çok teşekkürler. O konuda da hem oyun oynamıyorum hem de S24+larda kullanılan Exynos 2400 bilinen Exynos'lara göre daha verimliymiş. Yıllar sonra çikan bir modele bu kadar para verip de biraz piksel yoğunluğu farkıyla aynı 1080p aynı Hz değeri gerçekten çok moral bozucu. O yüzden özellikle yazılım desteklerinden sonra kumlanma ve kamera problemleri çözüldüyse gönlüm fazlasıyla S24+den yana ne dersiniz?

Hocam detaylı mesajın için çok teşekkürler. O konuda da hem oyun oynamıyorum hem de S24+larda kullanılan Exynos 2400 bilinen Exynos'lara göre daha verimliymiş. Yıllar sonra çikan bir modele bu kadar para verip de biraz piksel yoğunluğu farkıyla aynı 1080p aynı Hz değeri gerçekten çok moral bozucu. O yüzden özellikle yazılım desteklerinden sonra kumlanma ve kamera problemleri çözüldüyse gönlüm fazlasıyla S24+den yana ne dersiniz?
Tercih sizin ben en sonki açıklamalarımı yaptım. YouTube dan s24+ için exynos testlerine bakıp ona göre daha eahat kara verebilirsiniz s25 mi s24+ mı diye

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı