35 bin TL bütçeye sistem önerisi

Bütçe
35000

riderboy

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, 12 yıl önce aldığım Lenovo Y500 i7 laptop artık ağırlaştı. Mini Mac M4 ile araştırmaya başladığım konuda Mac'in bana göre olmadığına karar verdim, AutoCAD ve oyun konusunda sıkıntı olması, crackli programlar çalışmaması, iyi monitör ihtiyacı vs konulardan ötürü kafam rahat olsun diye Windows kasa düşüncem gelişti. Normalde hep laptop aldım ama bu sefer bütçe olarak kasa düşünüyorum. Hazırda idare edecek monitör var.
Arada bir Company of Heroes, GTA, Counter, simülasyon vs. oyunları orta kalite oynarım, CapCut video edit yaparım, Office kullanırım, AutoCAD kullanırım ama 3D yapmam. Genel olarak ortalama iş oyun ve günlükte bana bir 7-8 sene daha yetebilecek bir sistem arayışındayım.
Hazırda sistemler var ama biraz da yorum katılarak eksi veya artı olabilecek sistem önerilerinize talibim.
Sevgiler.

@Smmmhunter

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sisteme Corsair Vengeance RGB 2x16 6000MHz RAM ekleyerek alabilirsiniz. Bütçe oluşunca da bunu eklersiniz.

Bu sisteme Corsair Vengeance RGB 2x16 6000MHz RAM ekleyerek alabilirsiniz. Bütçe oluşunca da bunu eklersiniz.
çok teşekkürler

Merhaba @Smmmhunter ;
Sisteminizi incelerken birşey farkettim, Aynı sitede neredeyse aynı özellikte "pc hocası gg12" kodlu bilgisayarda ryzen 5 7600 troy (troy olunca ne oluyor bilmiyorum)aynı ekran kartı, aynı ram ve 1 tb ssd, hatta harici fan var kasa da 700 watt. Önerdiğiniz sistem çok güzel alacağım fakat bu sistem daha iyi özellikte ve daha uygun fiyata görünüyor. En azından öyle yorumladım. Bu durumda size tekrar danışmak istedim. Yardımınız için çok teşekkürler.

Son düzenleme:
sağolun

Hocam tekrar merhaba, bazı şeyler karar verilince önüme serilir nedense.
Sizin de yorumlarınızı tek tek okudum asus radeon rx 7800 yerine rtx 4070 süper modeli için biraz araştırdım. aynı özellikte 7800 37 bin tl iken (bu sistemi onayladınız zaten) 4070 süper girince 10 bin tl yükseliyor. Çünkü diğer sistemin ciddi bir paket indirimi var.
Ancak gamegaraj dan aldığım teklifte özellikler aynı 5 bin tl koyarak ekran kartı değişiyor fakat markalar oynuyor. Size göre hangisini almalıyım? Çok teşekkürler.
2 opsiyonu da aşağıda vericem;

1. Opsiyon; 41,700 tl Ekran kartı asus olursa 43,500 tl

1732706349344.png

2. Opsiyon;

1732706492867.png

@Smmmhunter

Yukarıda gamegaraj teklifinde asus olmaz ise biostar marka anakart önerildi fiyatı 41 700 olursa onu koymamışım pardon bu anakart iyi midir yoksa asusa fark veriyim mi ?
1732707684503.png

Son düzenleme:
Sağ olun

Hocam tekrar merhaba, bazı şeyler karar verilince önüme serilir nedense.
Sizin de yorumlarınızı tek tek okudum ASUS Radeon RX 7800 yerine RTX 4070 Super modeli için biraz araştırdım. Aynı özellikte 7800 37 bin TL iken (bu sistemi onayladınız zaten) 4070 Super girince 10 bin TL yükseliyor. Çünkü diğer sistemin ciddi bir paket indirimi var.
Ancak GameGaraj'dan aldığım teklifte özellikler aynı 5 bin TL koyarak ekran kartı değişiyor fakat markalar oynuyor. Size göre hangisini almalıyım? Çok teşekkürler.
2 opsiyonu da aşağıda vereceğim;

1. Opsiyon; 41,700 TL Ekran kartı ASUS olursa 43,500 TL

Eki Görüntüle 2361297

2. Opsiyon;

Eki Görüntüle 2361299
@Smmmhunter

Yukarıda GameGaraj teklifinde ASUS olmaz ise BIOSTAR marka anakart önerildi fiyatı 41 700 olursa onu koymamışım pardon bu anakart iyi midir yoksa ASUS'a fark vereyim mi?
Eki Görüntüle 2361319
Tam çıkabileceğiniz bütçe nedir?

eğer 7800 yerine 4070 süper al derseniz 42000 e çıkarım fakat bilmediğim marka anakart ve ekran kartı şüphede bıraktı .

7800 ile aynı fiyata galax 4070 süper var game gen tr de fakat sisteme eklemiyorlar malesef ayrı toplamak istemiyorum 7800 lü paket ciddi indirimli burada sadece ekran kartı kararı etkiliyor. Diğer taraftan bana iki sistem de zaten çok çok yeter ama bir kere alıcam uzun vadede üzmesin, iyisi olsun derim

eğer 7800 yerine 4070 süper al derseniz 42000 e çıkarım fakat bilmediğim marka anakart ve ekran kartı şüphede bıraktı .

7800 ile aynı fiyata galax 4070 süper var game gen tr de fakat sisteme eklemiyorlar malesef ayrı toplamak istemiyorum 7800 lü paket ciddi indirimli burada sadece ekran kartı kararı etkiliyor. Diğer taraftan bana iki sistem de zaten çok çok yeter ama bir kere alıcam uzun vadede üzmesin, iyisi olsun derim
Kaliteli parçalarla 7800XT alacağınıza kötü parçalarla 4070S almış olacaksınız. Eğer bütçe 55'e filan çıkarsa 4070TiS sistem var.

Kaliteli parçalarla 7800XT alacağınıza kötü parçalarla 4070S almış olacaksınız. Eğer bütçe 55'e filan çıkarsa 4070TiS sistem var.
malesef 55 e çıkamam eğer 7800 ile autocad, orta kalite oyunlar, capcut video edit, günlük kullanım olarak 10 sene götürürse .32 ram, 1 tb ssd , kule fan, asus anakart gibi özellikleri 37 bine tercih ederim. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi belki yeni kurulacak pc hocası sistem de 4070 süper olur kısmet.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı