35 bin TL geleceğe yönelik sistem toplama önerisi

Bütçe
35.000TL
Makaleler
4
Yer
Türkiye
Merhaba arkadaşlar. Şu an elimde bir miktar para ve satmakta olduğum Gaming laptopum var. Bunların paralarını biriktirirsem ortalama 35 bin TL civarı param çıkışacak. Okul işlerim de bittiği için artık masaüstü sisteme dönme zamanım geldi. Bir sistem topladım aşağı resmini bırakacağım. Genel olarak AM5 AMD işlemcili sistem toplamak istiyorum. Intel her sene farklı soket çıkardığı için her seferinde yeni anakart almakla uğraşmak istemiyorum açıkçası. Sistemden sadece ekran kartından emin olamadım ama ileride satıp tekrar üstüne para ekleyip 4070 alabilirim. Onun haricinde başka değişmem gereken şeyler var mıdır?
Kullanım amacı yazılım, video kurgusu ve oyun olacak şekilde kullanacağım.

Screenshot_20250405_221606_Samsung Internet.png

Ekran kartını 7700XT ile değiştirmeni öneririm, ayrıca ileriye dönük düşünüyorsan 16 yerine 32 RAM düşünebilirsin, onu sonra da ekleyebilirsin 1x16 almışsın, ancak SSD'yi 1 TB olarak güncellemeni tavsiye ederim.

Geleceğe dönük bir sistemde 4060'ın yeri yoktur onun yerine 7700xt çok daha mantıklı.

7500f + 7700xt li bir sistem alınabilir:

Merhaba arkadaşlar. Şu an elimde bir miktar para ve satmakta olduğum Gaming laptopum var. Bunların paralarını biriktirirsem ortalama 35 bin TL civarı param çıkışacak. Okul işlerim de bittiği için artık masaüstü sisteme dönme zamanım geldi. Bir sistem topladım aşağı resmini bırakacağım. Genel olarak AM5 AMD işlemcili sistem toplamak istiyorum. Intel her sene farklı soket çıkardığı için her seferinde yeni anakart almakla uğraşmak istemiyorum açıkçası. Sistemden sadece ekran kartından emin olamadım ama ileride satıp tekrar üstüne para ekleyip 4070 alabilirim. Onun haricinde başka değişmem gereken şeyler var mıdır?
Kullanım amacı yazılım, video kurgusu ve oyun olacak şekilde kullanacağım.

Eki Görüntüle 2463567
Hocam olmaz 35k ya rx 7700 xt sistem çok rahat çıkıyor.

Ekran kartını satmam benim için kolay. 32 GB ram isteyenler versin parasını alayım o zaman. Bütçe buna yetiyor. İşlemci önemli render ve yayın ile uğraşacağım. Bir tek ramı 6000mhz yaptım. Ekran kartını ise elime para geçtikçe yükselteceğim. İleriye yönelikten kasıt işlemci ve anakart olarak temel malzemeleri baz aldım. Ek olarak depolama olarak sıkıntı yok evde hali hazırda boşta disklerim var. Ekran kartı ise sistemi hazır sistem olarak özelleştirdiğim için sadece 4060a izin veriyordu.
Ekran kartını 7700XT ile değiştirmeni öneririm, ayrıca ileriye dönük düşünüyorsan 16 yerine 32 RAM düşünebilirsin, onu sonra da ekleyebilirsin 1x16 almışsın, ancak SSD'yi 1 TB olarak güncellemeni tavsiye ederim.

Geleceğe dönük bir sistemde 4060'ın yeri yoktur onun yerine 7700xt çok daha mantıklı.

7500f + 7700xt li bir sistem alınabilir:

Hocam olmaz 35k ya rx 7700 xt sistem çok rahat çıkıyor.

Ekran kartını satmam benim için kolay. 32 GB ram isteyenler versin parasını alayım o zaman. Bütçe buna yetiyor. İşlemci önemli render ve yayın ile uğraşacağım. Bir tek ramı 6000mhz yaptım. Ekran kartını ise elime para geçtikçe yükselteceğim. İleriye yönelikten kasıt işlemci ve anakart olarak temel malzemeleri baz aldım. Ek olarak depolama olarak sıkıntı yok evde hali hazırda boşta disklerim var. Ekran kartı ise sistemi hazır sistem olarak özelleştirdiğim için sadece 4060a izin veriyordu.
Hocam işlemci önemliyse b580 sistem alın?

Hocam işlemci önemliyse b580 sistem alın?
Tekrardan dediğim gibi ekran kartını elden çıkarmak kolay. İstesem ekran kartsız alıp ileride de direk farklı bütçe ile ekran kartı alabilirdim ama elime ne zaman para geçeceği şuanlık mechul o yüzden ekran kartsız kalmak istemiyorum.

Hocam isterseniz 2 GB alın kullanacak olan sizsiniz bizi ilgilendirmiyor, geleceğe yönelik tavsiye olarak açmışsınız öneri olarak sunmuşuz, bu üslupla yaklaşacaksanız parayı bırakın tavsiye bile vermekten geri dururduk merak etmeyin, güle güle kullanın sisteminizi hayrını görün, iyi geceleriniz olsun.

Hocam isterseniz 2 GB alın kullanacak olan sizsiniz bizi ilgilendirmiyor, geleceğe yönelik tavsiye olarak açmışsınız öneri olarak sunmuşuz, bu üslupla yaklaşacaksanız parayı bırakın tavsiye bile vermekten geri dururduk merak etmeyin, güle güle kullanın sisteminizi hayrını görün, iyi geceleriniz olsun.
Serzenişim size değil hocam. Bende isterim 32 GB RAM 4070ler ne bileyim RX 7900ler ama eldeki bütçe bu. He sorarsın işlemciyi düşür 7500 al veya ne bileyim anakartı düşür A sınıfı al vs. Şimdi geçmişte de yaşadığım acı tecrübeler den edindiğim bilgiler doğrultusunda işlemci ve anakartı ileride değiştirmem zor. Çünkü satışı ekran kartları gibi kolay değil. İnsanlara güvenilmiyor. Ekran kartını elimden çıkarmak kolay. Bu sebepten ötürü işlemci ile anakartı en az hiç olmazsa 5 yıl boyunca idare edecek şekilde ayarlamam lazım. Resimdeki sistemden farklı olarak ram konusunda 6000mhz'lik modeli seçtim. Eğer bulabilirsem yani yapabilirsen 2x8 6000mhz şeklinde de yapabilirim. Ama dediğim gibi piyasa çok oynak, bugun alabileceğim parçayı yarın piyasaların fırlaması sonucu alamadığım gün de oluyor. O yüzden beni yanlış anlamayın. Kırdıysam sizleri kusura bakmayın.

Ek olarak aynı sistemi tek tek de topladım Akakçe kullanarak lakin hazır sistemi özelleştirerek alınca tek tek toplamaya oranla 3-5k daha ucuza geliyor. Ekran kartını bu sebeple değişemiyorum. Sadece 4060 alınmaya izin veriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı