35 bin TL hangi sistem alınmalı?

Ömer Yomra

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4050 6 GB 32 GB RAM
Selam arkadaşlar, şu an halihazırda Monster Abra A5 v20.4.2 kullanıcısıyım, tüm ekipmanlarım mevcut. Laptopu satıp kasa almak istiyorum. Bütçem maksimum 35 bin TL bu iki kasa arasında kaldım. Siz hangisini tavsiye edersiniz oyun odaklı olarak? Ek olarak şu anki bilgisayarımla bu alacaklarımdan birisi çok performans farkı yaşatır mı değecek kadar?

Selam arkadaşlar, şu an halihazırda Monster Abra A5 v20.4.2 kullanıcısıyım, tüm ekipmanlarım mevcut. Laptopu satıp kasa almak istiyorum. Bütçem maksimum 35 bin TL bu iki kasa arasında kaldım. Siz hangisini tavsiye edersiniz oyun odaklı olarak? Ek olarak şu anki bilgisayarımla bu alacaklarımdan birisi çok performans farkı yaşatır mı değecek kadar?

Şöle kasayı ve SSD'yi değiştirdim 36k oldu. Fakat anakart modelini B650M-B yapman iyi olur.

Testlerde RX 7700 XT bir tık önde ama 9060 XT'ninde FSR 4 alacak olması olayı var o yüzden karar size kalmış ben saf performans tercih ettiğim için RX 7700 XT derdim. 5060 Ti'ın 8 GB olması onu geçersiz kılıyor artık en az 12 GB VRAM gerekiyor günümüzde.

Son düzenleme:

Hocam SSD'yi neden değiştirdiğinizi sorabilir miyim? SN5000 Adata Legend seviyesinde değil çünkü. Kasayı Vento'ya upgrade edip dümdüz alın hocam bu sistemi. İleride bir 16 GB RAM ekler ve soğutucu değişimi yaparsınız bayağı götürür sizi, 7700XT Hangi testlerde önde? Kesinlikle tercih edilmemesi gereken bir kart, 7700XT teknolojik olarak hiçbir şeye sahip olmayacak ve 9060XT performansı FSR 4 olsun yeni gelecek AMD teknolojiler olsun sürekli desteklenecek

Hocam SSD'yi neden değiştirdiğinizi sorabilir miyim? SN5000 Adata Legend seviyesinde değil çünkü. Kasayı Vento'ya upgrade edip dümdüz alın hocam bu sistemi. İleride bir 16 GB RAM ekler ve soğutucu değişimi yaparsınız bayağı götürür sizi, 7700XT Hangi testlerde önde? Kesinlikle tercih edilmemesi gereken bir kart, 7700XT teknolojik olarak hiçbir şeye sahip olmayacak ve 9060XT performansı FSR 4 olsun yeni gelecek AMD teknolojiler olsun sürekli desteklenecek

Hocam o zaman 5060 Ti 8 GB doğru bir seçenek değil gibi burada 9060tan yana mı kullanmam doğru olur?

Hocam o zaman 5060 Ti 8 GB doğru bir seçenek değil gibi burada 9060TAN yana mı kullanmam doğru olur?

Hocam sadece oyun oynayacaksanız ve stüdyo işiniz yoksa 9060XT tercih edebilirsiniz. Attığım sisteme sonradan bir 16 GB RAM daha eklersiniz bir de güzel bir soğutucu takarsınız uzun süreler götürür. NVIDIA kanadında yaşanan son sürücü sorunlarından dolayı ve milleti aptal yerine koyup durmalarından dolayı önermiyorum. 6xxx 7xxx ve şimdi 9xxx seri kartları kullanıyorum henüz bir sürücü sıkıntısı yaşamadım.

Hocam SSD'yi neden değiştirdiğinizi sorabilir miyim? SN5000 Adata Legend seviyesinde değil çünkü. Kasayı Vento'ya upgrade edip dümdüz alın hocam bu sistemi. İleride bir 16 GB RAM ekler ve soğutucu değişimi yaparsınız bayağı götürür sizi, 7700XT hangi testlerde önde? Kesinlikle tercih edilmemesi gereken bir kart, 7700XT teknolojik olarak hiçbir şeye sahip olmayacak ve 9060XT performansı FSR 4 olsun yeni gelecek AMD teknolojiler olsun sürekli desteklenecek.

YouTube'dan istedğiniz videoyu izleyebilirsiniz.

YouTube'dan istedğiniz videoyu izleyebilirsiniz.

YouTube'dan izlememe gerek yok hocam elimde var aynı karttan ham performans harici bir olayı yok kartın.%1-3 arası performans farkına FSR 4 gibi teknolojiler değişilmez. Bu 4070 vs 5060 Ti gibi bir kıyaslama değil AMD 9xxx serisinde ancak RTX gibi teknolojilere yaklaşabildi, artık her oyun teknoloji üzerinden ilerliyor ham performans kartlar arası fark etmemeye başladı. Ayrıca çoğu test 1080p özelinde yapılmış 2K testlerine bakarsanız 7700XT daima geridedir.

YouTube'dan izlememe gerek yok hocam elimde var aynı karttan ham performans harici bir olayı yok kartın.%1-3 arası performans farkına FSR 4 gibi teknolojiler değişilmez. Bu 4070 vs 5060 Ti gibi bir kıyaslama değil AMD 9xxx serisinde ancak RTX gibi teknolojilere yaklaşabildi, artık her oyun teknoloji üzerinden ilerliyor ham performans kartlar arası fark etmemeye başladı. Ayrıca çoğu test 1080p özelinde yapılmış 2K testlerine bakarsanız 7700XT daima geridedir.

İki kartta elinizde varsa ve karşılaştırmasını yaptıysanız bir şey diyemem o zaman sizin dediğiniz olur, alacak arkadaşa hayırlı olsun demek kalır bana :D

İki kartta elinizde varsa ve karşılaştırmasını yaptıysanız bir şey diyemem o zaman sizin dediğiniz olur, alacak arkadaşa hayırlı olsun demek kalır bana :D

9060XT 8 GB'lık versiyonu var elimde dediğiniz doğru 9060XT sürekli 75'e 72 gibi 2 3 FPS düşük alıyor ama FSR 3.1 ve FSR4 arasında ki görüntü farkını gözümle idrak edebiliyorum. Ve 2K ya geçtiğimiz zaman 7700XT'ye ne oluyorsa birden durum tersine dönüyor bu sefer biri 55 biri 52 FPS vermeye başlıyor. 7700XT buna ek olarak çok daha fazla güç tüketiyor ay sonu elektrik faturasını bile hesapladığımız şu ülkede bence mühim bir detay.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı