35 bin TL'ye sistem önerisi

Baho78

Megapat
Merhaba, şu anki sistemim GTX 1650, Ryzen 3 3100, 16 GB RAM. Sistem bayağı eskidi ve oyunlarda düşük FPS vermeye başladı. Sistemi yükseltmeye karar verdim, 30-35 bin bütçem var. Şöyle bir sistem oluşturdum. Bu yeterli midir sizce? Almadan önce fikir danışmak istedim.

Dosya Ekleri

• as.png
    34,8 KB · Görüntüleme: 106
Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet güzel. Alabilirsiniz. Şu anki sistemi satıp üstüne eklediniz mi paranın? Bence öyle yapın.

O ekran kartı fiyatına XFX, Sapphire veya Gigabyte RX7800XT alabilirsin.

O ekran kartı fiyatına XFX, Sapphire veya Gigabyte RX7800XT alabilirsin.
@925618 Neden beğenmedim attınız? Konu sahibinin seçtiği ekran kartı fiyatına(24000 TL) RX7800XT alınabiliyor. Sizin önerdiğiniz RX9060XT'nin tek avantajı FSR 4 gibi teknolojileri destekliyor olması. Onun dışında çok güçlü bir kart.

Son düzenleme:

Aman hocam sakın alma çok dengesiz bir bütçe dağılımı var.

İlk olarak işlemciyi 7500F (tray) al MPK alma MPK da sadece yanında stok fan gönderiyorlar ama sen zaten soğutucu alıyorsun ona boş para verme ayrıca 7600 ile 7500F birbirine çok yakın iki işlemci boşuna 500 600 TL fazla verme.

İkinci olarak RAM'larin 6000 MHz ama anakartın 4800MHz yani gereksiz güçlü bu yüzden kesinlikle ana kartını yükselt tavsiyem ASUS B650 M-K olur.

Üçüncü olarak (bunu kesinlikle yap) ekran kartın gereksiz pahalı ASUS olması daha iyi olduğunu göstermez sadece soğutma performansı biraz daha iyi olur ama bunun için 6 bin TL daha fazla vermeye değmez Sapphire RX 7700 XT Pulse al.

Dördüncü olarak SSD 1TB olmalı yoksa çok yetersiz olur tavsiyem Kingston NV3 SNV3S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD.

Beşinci olarak güç kaynağın yeterli mi yeteri kadar W değeri verebilir mi verirse sertifikası yeterli mi sertifika olarak tavsiyem Gold olur.
Güç kaynağın yetersizse Corsair 750W rme serisi RM750e 80+ Gold tam modüler ATX 3.0 gen5 güç kaynağı almanı tavsiye ederim.

Hepsinin sonucunda güç kaynağın yetersiz ise 37.627 TL yeterli seviyede güç kaynağın var ise 33.241 TL

5060 Ti mantıklı mı sizce peki ekran kartı tarafında render işlerinde kullanılacak ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…