35 bin TL'ye sistem önerisi

Alınmaz 8 GB 5060 ekran kartı eee? RTX 4060 Ti ile aynı FPS'i alacak 35 bintlye bence gerek yok.

Önerdim sadece ilaa bunu al demedimki? Zaten 8 GB az ama illa NVIDIA isterse diye attım.

Anakart leşin leşi değiştir onu.

Teşekkürler, anakart neden kötü arkadaşlar? Çok sıkıntı çıkarır mı @Paprice @Sameett

@Xitana Hocam bu sistem nasıldır? 7800XT mi 9060XT mi alınmalı sizce müsait olduğunuzda bakar mısınız?

Son düzenleme:
Önerilere bakakaldım, yaz olduğu için herkes toplanmış herhalde 1-2 ay önce böyle değildi.
Gidip RTX 4060a falan saçma sapan paralar vermeyin. Arkadaşın attığı sistem iyi, bu bütçeye alınabilecek en iyi ekran kartı 9060XT sanirim.

Bir de böyle bir sistem var, RAM'i kesinlikle 2x16 öneriyorum. Anakart ve SSD zayıf ama bu bütçede illaki bir şeylerden kismak gerekiyor.

Hocam attığım sistemde Hepsipay ile ödeme seçeneği olduğundan 2x16 alacak arkadaşlar için çok daha mantıklı çünkü daha ucuza geliyor.

Sizin attığınız sistem daha iyi evet.

Bu sisteme soğutucu olarak,

Stok fan yetmez.

Hocam 7800xt daha iyi değilmi?

SSD değiştirirse bu sistem daha iyi sanki.

RAM'ler 2x8, benim bilgisayarım AAA oyunlarda 18-20GB RAM kullaniyor. İleride yukseltmeye karar verirse 2 RAM'i de satmak zorunda 1x16 olsa yanina bir 1x16 daha ekler diyecegim ama. SSD çok zayıf bir de bunlara rağmen 38k civarında. RAM'leri 2x16 yapacak olursak, SSD'yi de biraz yukseltirsek fiyat 40-42K arasına çıkar diye tahmin ediyorum.

Ekran karti olarak da 9060XT daha güncel bir kart, 7800XT düz peformansta daha önde gibi duruyor fakat Ray Tracing acinca aralarinda çok bir fark yok. RAM'i 2x16 ve diger bilesenleri fena olmayan 7800XT 35k civarina sistem bulunursa daha iyi olabilir ama o fiyata sanmıyorum. Iki kart arasinda 4-5k fiyat farkı var. 35-38k bandina inince mecbur diger bileşenlerden kısılıyor.

Bir alt serinin kartı daha güçlü diye direkt alınmaması gerek AMD tarafında.
Örnek olarak 5700 XT 6600'den daha güçlü bir kart ancak hem güç tüketimi olsun hem stabilliği olsun RX 6600 daha tercih edilesi.
Aynısı burada da geçerli, 9060 XT 7700 XT gücünde olabilir ancak FSR 4 ve RT performansı açık bir şekilde 9060 XT'yi tercih ettirir. 9060 XT'nin RT performansı 7900 XT ile kapışıyor çünkü. FSR 4 DLSS 4'e çok yakın bir görüntü performansı veriyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…