35 Mbps internette sabit 10 Mbps hız alınıyor

Aynı sorunu bugün yaşamaya başladım. Evde 2 masaüstü pc var biri 35Mbit hız alıyo diğeri 10Mbit. Sürücü güncelledim, sistemi geri aldım, modemin arkasındaki port girişlerinin hepsini denedim, ağ bağlantı ayarlarını sıfırladım bir türlü çözülmüyo.

Üstelik aynı ethernet kablosunu laptopa takınca 1000mbps'ye ulaşıyor. Bilgisayarda bir problem var galiba ama anlayamadım. Çünkü diğer bilgisayar ile bu bilgisayarım donanım özelliklerine, sürücülerine kadar bire bir aynı. Çok garip bir sorun, nasıl çözebiliriz delirmek üzereyim??
Sorunu çözebildin mi? Ben hala aynı sorunu yaşıyorum

Hocam format attım, modemi resetledim baştan kurdum, sürücüleri güncelledim, sistem geri yükledim vs. düzelmedi, üstüne de sizin 2 senedir çözemediğinizi görünce korkmuştum ama sorunu bugün çözebildim

Sorun Ethernet kablosundaymış. Kablo renk sırası yanlıştı, ve ucu da bozulmuş olabilir. Hem modem hem de bilgisayar tarafındaki kablo renk sırasını düzeltip ucu değiştirince düzeldi. Sizin de bunu tekrardan kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Bende aynı sorundan muzdariptim. İnternet hızım 9,5 sabit hızla yükselmiyordu.
Sorun Ethernet kablosundaymış.
diyince kablonun modem giriş portunu değiştirince düzeldi. Herkese teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…