35 Mbps VDSL2 internet hız testinde 20 Mbps veriyor

Ozkan473

Megapat
Daha fazla  
35 Mbps VDSL2 internet kullanıyorum. Vifi hız testinde 20 Mbps civarında ve 10 ms ping alıyorum. Hız testinin sitesine girişte 4 5 saniye sürüyor. Aynı şekilde YouTube'a giriş yaparken 5 6 saniye sürüyor ve video izlerken sorun olmuyor. Asıl sıkıntı olan kısım film sitelerinde sürekli donma oluyor. Burada nasıl bir sorun var? Nasıl çözülür? Eskiden 12 Mbps hızla ADSL modem kullanırken hiç takılmadan film izler sitelere giriş yapardı.

35Mbps kablolu internet alıyorsanız ve PC'niz kablo ile bağlıysa bu durum için aldığınız daha doğrusu anlaştığınız internet sağlayıcısının hızını en az %20 ila %40 arasını kırıyorsunuz (kablo ile şebeke arasındaki hat uzunluğu + sizin kablonuzun kalitesi + kablo ile PC bağlantısı vs.) O yüzden 20Mbps civarı tamam gibi ama biraz daha fazla olması gerekiyor orası yalan yok (misal kendim TurkNet'ten 75Mbps anlaştığım halde kablo ile 56-60Mbps arası alıyorum). İnternette yabancı sitelerden film izlemek zaten o sitenin yoğunluğuna göre değişmekte bazen 8Mbps kesintisiz izlersiniz bazen aynı hızla aynı kalitede dona dona izlersiniz o biraz da sitenin sorunu oluyor. Yine de her ihtimale karşı PC'nizi ve modeminizi kontrol edin herhangi bir virüs olma olasılığıda olabilir.

Edit: Wi-Fi yazdığınızı şimdi fark ettim o yüzden 20Mbps civarı tamamiyle normal diğer kısımlar aynı dediğim şekilde geçerli.

CAT6 Kablo mu kullanıyorsunuz ugreen marka mı ?

35Mbps kablolu internet alıyorsanız ve PC'niz kablo ile bağlıysa bu durum için aldığınız daha doğrusu anlaştığınız internet sağlayıcısının hızını en az %20 ila %40 arasını kırıyorsunuz (kablo ile şebeke arasındaki hat uzunluğu + sizin kablonuzun kalitesi + kablo ile PC bağlantısı vs.) O yüzden 20Mbps civarı tamam gibi ama biraz daha fazla olması gerekiyor orası yalan yok (misal kendim TurkNet'ten 75Mbps anlaştığım halde kablo ile 56-60Mbps arası alıyorum). İnternette yabancı sitelerden film izlemek zaten o sitenin yoğunluğuna göre değişmekte bazen 8Mbps kesintisiz izlersiniz bazen aynı hızla aynı kalitede dona dona izlersiniz o biraz da sitenin sorunu oluyor. Yine de her ihtimale karşı PC'nizi ve modeminizi kontrol edin herhangi bir virüs olma olasılığıda olabilir.

Edit: Wi-Fi yazdığınızı şimdi fark ettim o yüzden 20Mbps civarı tamamiyle normal diğer kısımlar aynı dediğim şekilde geçerli.
Hocam hız testinde problem yok. Bugün splitterı çıkartıp doğrudan modeme bağladım ve ethernet kablosuyla laptopa bağladım. Hız testinde 33 mbps 9 ms ping 3 jitters çıkıyor. Ardından herhangi bir dizi film sitesine girip film açtığımda sürekli takılıyor. Ardından telefonumun internetini bağladım. Hiç donmadan izledim. Ttneti arıyorum değerleriniz normal modeminizde sorun yok diyor. Sorun yoksa yaşadığım ne. İnsanı çıldırtıyor TTNet.

Hocam hız testinde problem yok. Bugün splitterı çıkartıp doğrudan modeme bağladım ve Ethernet kablosuyla laptopa bağladım. Hız testinde 33 Mbps 9 ms ping 3 jitters çıkıyor. Ardından herhangi bir dizi film sitesine girip film açtığımda sürekli takılıyor. Ardından telefonumun internetini bağladım. Hiç donmadan izledim. TTNET'i arıyorum değerleriniz normal modeminizde sorun yok diyor. Sorun yoksa yaşadığım ne. İnsanı çıldırtıyor TTNET.

O zaman bağladığınız kabloyla laptopunuzun arasında ki bağlantı uyuşmazlığından olabilir (kablo da sorun olabilir, laptopun Ethernet sürücüsü yüklü olmayabilir vs.). Aynı durum bende de var bir türlü çözemedim. İnternete yüklenmezsem sıkıntı yok olduğu gibi gidiyor. Ama internete yüklenirsem ve arkada Online oyun oynarsam Ethernet bağlantımı modem kesiyor. Bir yerde okuduğuma göre modem çok ısındığından kendini korumaya almak için kapattığı yazıyordu.

Hocam moderm arayüzünden hat değerlerini görsel olarak paylaşabilir misiniz ? Ve hız test sonuçlarını ?
Sabah Değerler bu şekilde. Yardımınız için teşekkür ederim. Şuanda konuyu açtığım andaki gibi sorun yaşamıyorum. Dün akşam saatlerinde sürekli donuyordu. Hat değerlerini akşam da alıp göndereceğim.

O zaman bağladığınız kabloyla laptopunuzun arasında ki bağlantı uyuşmazlığından olabilir (kablo da sorun olabilir, laptopun Ethernet sürücüsü yüklü olmayabilir vs.). Aynı durum bende de var bir türlü çözemedim. İnternete yüklenmezsem sıkıntı yok olduğu gibi gidiyor. Ama internete yüklenirsem ve arkada Online oyun oynarsam Ethernet bağlantımı modem kesiyor. Bir yerde okuduğuma göre modem çok ısındığından kendini korumaya almak için kapattığı yazıyordu.
Aynı sorunu telefon yada laptopla wifi ile bağlandığımda da yaşıyorum. Bölgesel internet kullanımındaki artıştan kaynaklı bir donma olabilir mi bilmiyorum. Gün içinde İnternette sorun yaşadığım anda özellikle hat değerlerini ve hız testini tekrarlayacağım.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısısss.PNG
    Ekran Alıntısısss.PNG
    22,8 KB · Görüntüleme: 40
  • Ekran Alıntısıssssss.PNG
    Ekran Alıntısıssssss.PNG
    15,4 KB · Görüntüleme: 37

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı