35 Mbps'ten 1000 Mbps'e geçilmesine rağmen oyunlar daha yavaş iniyor

Xyhnex

Centipat
Daha fazla  
İnternet hızımı 35’ten 1000 Mbps internete yükselttim. Biliyorsunuz ki Epic Games ve Steam’de indirme hızı MB değil de Mbps olarak gözüküyor. Şimdi benim internetim 1000 Mbps ama Epic’de ve Steam’de bu rakama ulaşamıyorum. İnternette yaptığım Speedtest’lerde download ve upload hızı 950-1000, fakat Epic Games’te 450, Steam üzerinde 50-30 arasında dolanıyor. Riot Client’de 10-60 MB’da dolaşıyor. İnternet sağlayıcımı aradığımda bana, uygulamaların bir anda 35’ten 1000’e geçtiğimden dolayı siber saldırıdan şüphelenip limitlediğini ve çözümü için istemcilere mail atmam gerektiğini söylediler. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet hızımı 35’ten 1000 Mbps internete yükselttim. Biliyorsunuz ki Epic Games ve Steam’de indirme hızı MB değil de Mbps olarak gözüküyor. Şimdi benim internetim 1000 Mbps ama Epic’de ve Steam’de bu rakama ulaşamıyorum. İnternette yaptığım Speedtest’lerde download ve upload hızı 950-1000, fakat Epic Games’te 450, Steam üzerinde 50-30 arasında dolanıyor. Riot Client’de 10-60 MB’da dolaşıyor. İnternet sağlayıcımı aradığımda bana, uygulamaların bir anda 35’ten 1000’e geçtiğimden dolayı siber saldırıdan şüphelenip limitlediğini ve çözümü için istemcilere mail atmam gerektiğini söylediler. Sizce ne yapmalıyım?
Altyapınız destekliyormu 1000 Mbps interneti?

hocam stem ındırma hızı sınılıycısa a acıksa kapat konumuda ankara ya yakınsan ankara yap

Merhaba öncelikle şunu açıklığa kavuşturayım:

1000 Mbps (megabit) = 125 MB/s (megabyte) teorik maksimum indirme hızı.
Epic, Steam gibi platformlar genellikle MB/s (megabayt) cinsinden gösterir.
Örneğin Steam'de 60 MB/s görüyorsanız bu aslında 480 Mbps demek.

Ayrıca şunu belirteyim ki Wi-Fi ile bağlanıyorsanız ve modem ile bilgisayar arasındaki uzaklık 2 duvar ve fazlasıysa bu hız normaldir. ( bu değerlendirmeyi size büyük ihtimal takılan ZTE router üzerinden yapıyorum)

Altyapınız destekliyor mu 1000 Mbps interneti?

Hocam altyapı desteklemese ISS izin vermez ki 1000 Mbps'e yükseltmeye.

Dostum, internet indirme sınırlamaların yoksa yani her şey açık ve full olmasına rağmen hala yavaş iniyorsa, Steam üzerinden örnek vereceğim. Oyun inerken bir yandan diske yazılır, Harddisk veya yavaş bir SSD kullanıyorsan diske yazış hızı indirme hızından daha yavaş olduğundan hızı da düşüyor. Başıma geldiği için bu örnekle açıklamak istedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı