350-400 bin TL araç önerisi

yolsuzyolcux

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar,

Öncelikle araç işinden hiç anlamıyorum, direksiyon sınavını yeni geçeceğim.
350-400 bin TL arasına, masraf çıkarmayacak az yakan bir araç almayı düşünüyorum.
2007'den eski olmayan, kronik sıkıntıları olmayan mümkünse dizel araç öneriniz var mı?
Şu ana kadar 2007 Corolla, 2007-2008 Opel Astra ve 2008-2010 arası Hyundai Accent era gözüme iyi göründü ama söylediğim gibi 1.3'müş 1.4 CDTI imiş bu model bilgilerinden hiç anlamıyorum. O nedenle olabildiğince beni yolda bırakmayacak bir araç olması önceliğim. Zaten 100'ü geçmeden sürerim otobanda bile.
Otomatik vites olması iyi olurdu ama bu bütçede sanırım zor gibi.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekspertizi iyi seçin, araştırın, çiğköfteciden ekspertize dönenlere gitmeyin. Ne alırsanız alın bu yaştaki arabalar ekspertizden temiz geçseler bile sorun çıkarıyorlar. Temel sebebi bana kalırsa yaş değil, bakımsızlık. Olabildiğince bakımlı olmalı araç. Yoksa mahallemde 30 yaşında Mercedes kullanan komşum var, gündelik biniyor hiçbir sorunu yok. Araba bakımlı çünkü. Yine 2009 model 1.8 Civic'e binen komşum var, LPG olmasına rağmen o makinenin de hiçbir sorunu yok. Kenarda bir 50 bin lira varsa aracın yıpranmış parçalarını -orijinal olarak- değiştirmek için kafanız rahat olur. Yoksa şansınız çok yaver gitmeli ki canınızı sıkmasın bu araçlar. Eski Opel Astra 2011, yeni Corolla Hybrid 2021 kullanıcısı olarak işçiliğini, özenini, teknolojisini gördüğüm için yine Corolla alırdım. Opel çok can sıkmıştı. Biz 200 binde almıştık, 100 bine kadar yetkili serviste bakımı yapılmıştı ondan sonra Allah'a emanet edilmiş idi, bir araç Türkiye'de yetkili servis bakımlı değilse bakımlı değil demektir onu da göz önünde bulundurun. 10 bin km'de 3 litreden fazla yağ yakıyordu... zaten motor 3.2 litre yağ alıyordu. Bu ülkede herkes arabayı alır 1 ya da 2 sene biner, bakım yaptırmadan satar. Her alan bunu böyle devam ettirir. Böyle gelmiş böyle gider. 200 bin km ne ki bir otomobil için ? Böylesi düşük km'de su içer gibi yağ yakıyordu araba adeta. Kim bilir nasıl pervasızca sürüldü ve hiç bakım yapılmadı. Zaten bir Facebook grubuna üye olursanız 2.5 milyonluk araba alanların 10 bin liralık bakımı için nasıl "çok pahalı dışarıda yaptırırım daha iyi" dediğini görürsünüz. Bu adamlar cimri de değil, başka bir şey bu. "Bu sığır bu akılla 2.5 milyonu nerden bulmuş?" deyiveriyorum istemsiz. Dışarıda da o arabalara alelade parçalarla bakım yapılıyor. Öyle ki benim 25 bin liraya yaptırdığım ağır bakımı millet 6-7 bin liraya dışarıda yaptırıyor. Serviste yalnızca bujinin fiyatı 7800 lira......... diyecek bir şey yok herhalde. Benzini ateşlemek için buji yerine kibrit alıyorlar bakkaldan herhalde. Servisin zamanında değiştir dediği hiçbir parça değiştirilmiyor sonuç olarak araba çok değil bakımsızlıktan 7-10 sene sonra bildiğin kullanılamaz hale geliyor. "İyi ustalar da var" yalanına da inanmıyorum. İyi usta enayi değil sana bedavaya iş yapsın, iyi usta dediğin adam yetkili servis ne istiyorsa o ücreti istiyor. Hatta ben Opel Astra'da sorun çıkınca gerçekten rüştünü ispat etmiş iyi bir ustayı aradım bana bir ay sonraya randevu verdi, mümkün değil daha öncesi dedi. Kimsenin kimseyi kandırmaya hakkı yok. Yetkili servisler sütten çıkmış ak kaşık olmayabilir fakat milletin yetkili servis lafı dinlemeyip nasıl yüzbinleri çöpe attığını da gördük. Yetkili servisten kaçıp yağmacı, vurguncu ustaların kucağına oturanları yine her gün okuyoruz. Yetkili servis markanın devamını sağlamak için orada, bizim ustalar ise çenesi vardar ovası gibi açılmış dırdırı dinmeyen karısına IPhone 17 Pro Max almak için milleti nasıl kazıklarım derdinde... Fazla uzattım, sevgiler ve bol şans.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı