350-400 TL klavye önerisi

Bütçem 350-400 arası aklımda Logitech G213 Prodigy var başka önerisi olanlar yazarsa sevinirim lütfen dandik markaları önermeyin Everest jamesdonkey Rampage Gamepower Trust gibi şimdiden teşekkürler.

Butceni artirabilirsen 530 TL civari İtopya'da Dell Alienware brown Switch klavye alabilirsin ben çok beğendim dün sipariş verdim bende.

Bilinmeyene kimse güvenmez zaten. Ama araştırıp iyi mi kötü mü olduğunu öğrenmek yerine bilinmeyen olarak bırakmak da sizin cehaletiniz.
Butceni artirabilirsen 530 TL civari İtopya'da Dell Alienware brown Switch klavye alabilirsin ben çok beğendim dün sipariş verdim bende.
Siparişi geçtim bile k55 500e çıkamazdım zaten 402 ye buldum corsair K55.

K55 kesinlikle parasını hak etmiyor.

Eğer illa ki bildiğim bir marka olsun mekanik olması önemli değil diyorsanız Cooler Master MK110 öneririm. Siparişi iptal etme şansınız varsa edip bunu alın. Ben 2 sene bunun bir eski versiyonu olan CM Masterkeys Lite L kullandım. Daha 1 ay önce de bir arkadaşım tıpkı sizin gibi marka klavye almak istediği için ona da bunu aldırdım. İkisi neredeyse birebir aynı klavye. Sadece ufak bir görsel yenileme yapılmış. İmzamda detaylı incelemesini bulabilirsiniz. Eksileri ve artıları :
+CM'nin tabiriyle "Mem-chanical" yani yarı-mekanik switchler bulunmakta. Ancak 100-200 TL'lik güya yarı-mekani kkalvyeler gibi değil. CM bu switchlerde iyi bir iş çıkarmış. Yani sadece adında kalmıyor ya da kandırmak için konuşmul bir isim değil. Dayanıklılık olarak 50 Milyon (Yani bir mekanik klavye kadar) ömür biçmiş bu switchlere. Ayrıca basım hissiyatı da güzel. Mekanik klavyelerin hissiyatına benzetmeye çalışmışlar ancak ne kadar uğraşsalar da bir zar olduğundan o yumuşak hissiyat elbette olacaktır. Buna rağmen iyi bir hissiyatının olduğunu düşünüyorum.
+6 Bölgeli RGB aydınlatma bulunuyor. K55'de bu 3 bölgeli. Yani efektler çok daha şık durur.
+Malzeme kalitesi güzel. Kesinlikle dandik bir plastik hissi vermiyor.
+Keycaps kalitesi güzel. Ben 2 yıl kullandım ve Keycaps'larda en ufak bir silinme olmadı. Hafif bir parlama olsa da rahatsız etmedi beni. Sonuçta ABS plastik elbette parlama olacak. PBT Keycaps'lı klavye istiyorsanız bütçeyi 2.5 katına çıkarmak gerek :)
-Yazılımı yok. Medya fonksiyonları FN tuşuna atanmış. Keycaps'ların üzerine de medya fonksiyonları eklenmiş bu sayede medya tuşlarında bir sorun yaşamazsınız.
-Makro yok. Ben kullanmıyordum zaten bu yüzden benim için önemli değildi.
-Bilek desteği yok. Yine benim için önemli değildi. Bilek desteksiz olmaz, rahat etmem diyorsanız bu klavyeyi eleyebilirsiniz.

Bu eksiler sizin için bir sorun değilse kesinlikle MK110 alın. K55'e göre switch kalitesi/dayanıklılığı ve aydınlatma açısından büyük bir avantaja sahip.

K55 kesinlikle parasını hak etmiyor.

Eğer illa ki bildiğim bir marka olsun mekanik olması önemli değil diyorsanız Cooler Master MK110 öneririm. Siparişi iptal etme şansınız varsa edip bunu alın. Ben 2 sene bunun bir eski versiyonu olan CM Masterkeys Lite L kullandım. Daha 1 ay önce de bir arkadaşım tıpkı sizin gibi marka klavye almak istediği için ona da bunu aldırdım. İkisi neredeyse birebir aynı klavye. Sadece ufak bir görsel yenileme yapılmış. İmzamda detaylı incelemesini bulabilirsiniz. Eksileri ve artıları :
+CM'nin tabiriyle "Mem-chanical" yani yarı-mekanik switchler bulunmakta. Ancak 100-200 TL'lik güya yarı-mekani kkalvyeler gibi değil. CM bu switchlerde iyi bir iş çıkarmış. Yani sadece adında kalmıyor ya da kandırmak için konuşmul bir isim değil. Dayanıklılık olarak 50 Milyon (Yani bir mekanik klavye kadar) ömür biçmiş bu switchlere. Ayrıca basım hissiyatı da güzel. Mekanik klavyelerin hissiyatına benzetmeye çalışmışlar ancak ne kadar uğraşsalar da bir zar olduğundan o yumuşak hissiyat elbette olacaktır. Buna rağmen iyi bir hissiyatının olduğunu düşünüyorum.
+6 Bölgeli RGB aydınlatma bulunuyor. K55'de bu 3 bölgeli. Yani efektler çok daha şık durur.
+Malzeme kalitesi güzel. Kesinlikle dandik bir plastik hissi vermiyor.
+Keycaps kalitesi güzel. Ben 2 yıl kullandım ve Keycaps'larda en ufak bir silinme olmadı. Hafif bir parlama olsa da rahatsız etmedi beni. Sonuçta ABS plastik elbette parlama olacak. PBT Keycaps'lı klavye istiyorsanız bütçeyi 2.5 katına çıkarmak gerek :)
-Yazılımı yok. Medya fonksiyonları FN tuşuna atanmış. Keycaps'ların üzerine de medya fonksiyonları eklenmiş bu sayede medya tuşlarında bir sorun yaşamazsınız.
-Makro yok. Ben kullanmıyordum zaten bu yüzden benim için önemli değildi.
-Bilek desteği yok. Yine benim için önemli değildi. Bilek desteksiz olmaz, rahat etmem diyorsanız bu klavyeyi eleyebilirsiniz.

Bu eksiler sizin için bir sorun değilse kesinlikle MK110 alın. K55'e göre switch kalitesi/dayanıklılığı ve aydınlatma açısından büyük bir avantaja sahip.
Bilek desteği benim için önemli siparişin iptaliyle uğraşmak istemiyorum dolar 7.40 olmusken hangi klavye hakediyoki parasını 50 60 fark için siparis iptal etmem konu kilitlenebilir.

Tavsiye isteyip tavsiyeleri dikkate almamak, diğer insanların fikirlerini görmezden gelmek, yeni ürünler keşfetmeye çalışmayıp bilinmeyeni bilinmeyen olarak bırakmak ve bilmediğin için o ürünleri hor görmek, aslında uğraşmak istememene rağmen buraya konu açman ve en önemlisi aslında almak istediğin klavyeyi onaylatmak için buraya konu açmış olman...

2. mesajımdan sonra neden senin gibi birine yardım etmeyle uğraştığımı sorgulayıp sana yardım etmekten vazgeçmiştim. Yine de dayanamayıp öneri yaptım. Benim aptallığım...

Ayrıca attığım redragon klavyeler gayet de parasını hak ediyor.

Bana göre hak etmiyor K55'den haberim bile yoktu G213 vardi aklımda K55 onerince biri sitelerden baktım ve hoşuma gitti banane reddragondan yersiz ısrarın sebebi ne babanın firmasımı diretiyorsunuz hağla sizin gibi saygı sınırlarinı ihlal etmediğim sürece istediğim konuyu açarım cevap vermessin olur biter uzattıkça uzatıyorsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı