350-400 TL'ye Kaliteli PSU Önerisi

Pickpocket5

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, işim gereği birden fazla VirtualBox kullanıyorum ve gün içinde sürekli açık kalması gerekiyor. VirtualBox sadece örnek için ama daha birçok fazla güç tüketen program oluyor. Bazen Chrome'un anlık güç tüketimi de (sekmeler arası geçiş, videoları tam ekrana alma gibi), PSU'nun sapıtmasına sebep oluyor.

Sapıtma derken, bazen güç kesilip geliyor, bilgisayar ekranı kapanıp açılıyor. Bazen de en kötüsü bilgisayar siyah ekran da kalıyor ve ne mouse, ne de klavye hiç bir şekilde kullanılmaz hale geliyor, bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum. Onca yaptığım iş yarıda kesiliyor. Hatta bir kere de beyaz ekranda kaldı. Sistemi 1 ay önce aldım ve neredeyse her gün oldu bu durum.

Furmark'ta hem CPU Burner hem de GPU 2K - 8X MSAA açık şekilde sistemi %100 zorladım. Kesin kapanacak bir daha diye beklerken kapanma olmadı, sıcaklık değerleri de 2 dakika test sonucu CPU (stok soğutucu) 73 derece, GPU'da 69 derece geçmedi. Aynı zamanda voltaj değerleri için HWİNFO64 programını bu sırada açık bıraktım. Normal voltaj değerleri için bir fikrim yok. Onu da buraya bırakıyorum.

PC çok güç tüketmese dahi, sistem anlık ekran kapanıp açılmaları ve siyah ekran da kalıyor. Özellikle ekran kapanıp açıldığı sırada görev yöneticisinde GPU'nun aşırı yüke maruz kaldığını fark ettim. Belirttiğim gibi Chrome'dan sekme değiştirirken , tam ekrana alırken başıma geliyor bu durum.

Sistemim:

ASUS A320M-K mATX Anakart | AMD Ryzen 5 2600 İşlemci | ASUS ROG RX570 Ekran Kartı | CORSAIR 8*2 DR4 2400 MHz RAM | BOOST Stallon 600W 80+ Bronze PSU

Özellikle sorunun Boost marka güç kaynağından kaynaklandığını düşünüyorum. Herhangi bir çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim. Aksi takdirde PSU'yu değiştimek istiyorum. Eğer sorunun kesinlikle güç kaynağından olduğuna vakıf isek, 350-400 lirayı geçmeyecek şekilde 12 V+ gücü tek kanaldan verebilen, kaliteli bir güç kaynağı tavsiye edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun kaynağı hakkında bir bilgim yok. Ama PSU önerisi yapayım ben yine de:
PSU'lar ne kadar pahalanmış yahu

Çok teşekkürler ikisi de çok hoşuma gitti, zaten ufak bir araştırmayla ikisinin de tier 1 marka olduğu belli. Benim psu ile karşılaştırınca gerçekten kafama edeyim nereden aldım boost marka, şu boost marka psu alayım mı diye soranlara ibretlik konu olur benimkisi.

Kardeşim boost markası hakkında bir fikrim yok ama 80+ sertifikası var ve çok kötü bir firmaya benzemiyor.Ama yinede keşke biraz araştırsaydınız alırken :/
Zalman, FSP, Cooler Master, Thermaltake ve s. gibi firmaları alsaydınız bu sorun olmazdı bence.Eğer PSU ile kaynaklı sorun ise.

Herşeyi araştırıp, uyumlu adlım ama güç kaynağının sıkıntı çıkartacağı hiç aklıma gelmezdi. +80 sertifikası sadece bir verimlilik sertifikası, bu boost'un iyi bir marka olduğunu pek göstermez.

Burada iki markanın 600w +80 sertifikalı güç kaynağının, kanallardan ne kadar güç çıkışı olduğu açıkça görülüyor.

Cooler Master MasterWatt Lite 600W 80 Plus

PowerBoost Stallon +80 Bronze Psu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…