350 TL modem tercihi tam olarak nasıl olmalı?

Makaleler
115
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Modem odama 6 metre uzaklıkta, arada 1 duvar var. Mevcut modemimde 5 GHz özelliği yok,2.4 GHz kullanıyorum dolayısıyla. Full diş çekiyor ancak kötü bir modem olduğunu düşünüyorum pek bir bilgim olmamakla birlikte.

Merak ettiğim sorular;
  • 6 metre uzaklıkta ve arada 1 duvarda 5 GHz mi verimli olur, 2.4 GHz mi?
  • Şu an 16 Mbps VDSL kullanıyorum, 35 Mbps Fiber veya VDSL'ye geçiş yapmak istiyorum. Modeme etkisi olur mu?
  • Modemlerde 802.11 AC, AX gibi terimlerin önemi ne? Şu an ben 802.11N kullanıyorum.
Wi-Fi adaptörüm: TP-Link WN722N 150 Mbps 4 dBi anten.
Mevcut modemim: TTNET ZyXEL 3312 B10B.

Modem fiyatlarıyla hiçbir alakam yok, 350 TL verebilirim maksimum ama daha uygun fiyatlı olması işime gelir mümkün olduğunca.

Son düzenleme:
Omni DSL al.

Artıları:
Elle SNR ayarlanabiliyor.

+ Ping düşürme ayarları var.

+ Mükemmel ve sürekli güncellenen modem arayüzü.

+ İki tane 5 dbi anten ve güzel, stabil Wi-Fi performansı. 120 metrekare evdeyim. Evin her yerinde full çekiyor.

+ WPA3 desteği.

+ Uygun fiyatı.

+ Modeme USB takarak torrent veya dosya indirebiliyorsun ve bu dosyaları paylaşabiliyorsun.

+ Modem üstünden misafir ağı oluşturabiliyorsun.

+ Modem üzerinden DNS ayarlayabiliyorsun. Örneğin AdGuard DNS ayarladım ben hiç reklam görmüyorum.

+ Hiç kopma olmadı daha.

+ Kurulumu aşırı basit. Modem arayüzünü giriyorsun 1 dakika içinde kurulum yapıyorsun.

+3 + 1 yıl garantisi var.

+ KeenDNS ile uzaktan modeme erişebiliyorsun.

+ Duvara asılabiliyor ve çok yakışıklı.

Eksileri:
- Kapatma tuşu yok.

Konu başlığı o kadar fazla değiştirilmiş ki anlatamam. Önceliğim modem önerisi değil, sorduğum sorulara cevap almaktı ancak başlıktan dolayı herkes modem önerecek.
Sorduğum sorulara da cevap verirseniz sevinirim. Öneriler için teşekkürler ancak konuyu açma amacım sorduğum sorular hakkında bilgi almak, bu cevaplar sonucunda da modem önerisi almak.

İfadeler: Pmw
1-) 5 GHz her türlü daha verimlidir. Tek diş çekse bile daha hızlı olur.

2-) Soruyu anlamadım.

3-) WiFi 5, WiFi 6 falan sanırım. Eski teknolojilerde bağlantı sırayla gidiyor, yenisinde aynı anda gidiyor.
2. soruda demek istediğim internetimin fiber veya VDSL olması fark ediyor mu yani onu demek istedim.

Tabii fark ediyor. Birinde GBbit'lik hızlara çıkabilirkem birinde daha düşük hızlara çıkabiliyorsun. Ayrıca fiber olunca gecikme değeri daha düşük oluyor iletim daha hızlı olduğu için.

Fiber varsa zaten sana GPON cihazı ve modemi onlar verir.

Modem açısından bir farkı var mı VDSL ile fiber arasında? Bu da son sorum.

Fark var ama örneğin Keenetic alırsan fiber bağlatsan bile kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…