Modem odama 6 metre uzaklıkta, arada 1 duvar var. Mevcut modemimde 5 GHz özelliği yok,2.4 GHz kullanıyorum dolayısıyla. Full diş çekiyor ancak kötü bir modem olduğunu düşünüyorum pek bir bilgim olmamakla birlikte.
Merak ettiğim sorular;
6 metre uzaklıkta ve arada 1 duvarda 5 GHz mi verimli olur, 2.4 GHz mi?
Şu an 16 Mbps VDSL kullanıyorum, 35 Mbps Fiber veya VDSL'ye geçiş yapmak istiyorum. Modeme etkisi olur mu?
Modemlerde 802.11 AC, AX gibi terimlerin önemi ne? Şu an ben 802.11N kullanıyorum.
En ucuz Keenetic Omni DSL KN-2011-01TR 4 Port 300 Mbps VDSL2 Modem fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Keenetic Omni DSL KN-2011-01TR 4 Port 300 Mbps VDSL2 Modem özelliklerini incele, 1.450,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Konu başlığı o kadar fazla değiştirilmiş ki anlatamam. Önceliğim modem önerisi değil, sorduğum sorulara cevap almaktı ancak başlıktan dolayı herkes modem önerecek.
En ucuz Keenetic Omni DSL KN-2011-01TR 4 Port 300 Mbps VDSL2 Modem fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Keenetic Omni DSL KN-2011-01TR 4 Port 300 Mbps VDSL2 Modem özelliklerini incele, 1.450,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Sorduğum sorulara da cevap verirseniz sevinirim. Öneriler için teşekkürler ancak konuyu açma amacım sorduğum sorular hakkında bilgi almak, bu cevaplar sonucunda da modem önerisi almak.
Yaklaşık aynı mesafe ama 2 duvar arasından 5Ghz ile daha çok verim alıyorum. (Laptop)
2.4 Ghz ile 100Mbps paketten 60-80 alabilirken 5 Ghz ile 80-90 arası alıyorum.
Tabii fark ediyor. Birinde GBbit'lik hızlara çıkabilirkem birinde daha düşük hızlara çıkabiliyorsun. Ayrıca fiber olunca gecikme değeri daha düşük oluyor iletim daha hızlı olduğu için.
Fiber varsa zaten sana GPON cihazı ve modemi onlar verir.
Tabii fark ediyor. Birinde GBbit'lik hızlara çıkabilirkem birinde daha düşük hızlara çıkabiliyorsun. Ayrıca fiber olunca gecikme değeri daha düşük oluyor iletim daha hızlı olduğu için.
Fiber varsa zaten sana GPON cihazı ve modemi onlar verir.