H81 anakartlarda M.2 desteği yok. Z97 anakartların bazılarında var. Arkadaşa Z97 anakart olur ama işlemci K işlemci olmadığı için gerek yok. Bence DDR3 sisteme çok masraf etme. RAM alacaksan 4 GB daha al, fazla alma. Çünkü elindeki işlemci GTX 1070 kartı ile şu andaki bazı oyunlarda, bazı sahnelerde çok sık olmasada darboğaza girmeye başladı. GTX 1070 uzun ömürlü diyorsun fakat, elindeki işlemci hızlı gelilen oyun dünyasında ileriki zamanda ve işlemci kullanımının giderek arttığı oyunların daha öne çıkmasıyla o kart ile sıkıntı yaratacak gibi görünüyor. O sisteme ekran kartı ve SSD dışında fazla masraf etme. Oyunları 1080P oyanayacaksan 4 GB daha RAM al, 12 GB yeter.
N11 den alışveriş çok yaptım sıkıntı çıkmaz oradan. Ayrıca attığın ekran kartı nasıldır sence. Performans olarak bir farkı varmıdır?Anakartta çift RAM slot var ve ikisi de dolu. Hadi bir 4GB çıkarıp yerine 8GB taksak diyelim, uyumlu çalışmaları şans meselesi. Bu tür RAM eklemeleri çıkarmaları dikkatli yapılmalı. Alınan RAM'in elde patlama olasılığı bu tarz kullanıcılar için çok yüksek. O yüzden hepsini bir çıkarıp yerine KIT takmak ortada risk bırakmıyor.
SSD konusunda SATA III üzerinde zaten karar verildi.
Masraftan kaçının demişsiniz. Bu sistem üzerinde RAM için kesinleşmiş bir masraf var. Ekran kartı dolaylı olarak yeni bir PSU gerektiriyor. Belli ki yeterli bir monitör de yok elinde konu sahibinin. Kolay değil, sisteme yeni bir flagship kartı takılıyor. Masraf tabi ki olacak.
N11 den alışveriş çok yaptım sıkıntı çıkmaz oradan. Ayrıca attığın ekran kartı nasıldır sence. Performans olarak bir farkı varmıdır?
Anladım hocam. Bir sorum olacak. Attığınız kart "Dual" ya hani. Seri mi o bilmiyorum da. O kart ile ilgili sanki olumsuz bir şeyler okumuştum gibi hatırlıyorum da. Varmı gerçekten öyle bir durum?Hocam N11 satışı kendisi yapmıyor. Firma kartı N11 üzerinden satıyor. Bu durumda N11'e değil satışı yapan firmaya güvenmiş oluyorsunuz. Garanti durumlarında N11 ile değil o firma ile iletişime geçeceksiniz. Ben N11 üzerinden verdiğiniz linkteki satıcıyı tanımadığım için forumda parça önerirken üzerinden bolca tavsiyeler verilen bi firma üzerinden link verdim. Bundan sonrası size kalmış.
Attığım kartın da pek farkı yok. Hemen hemen aynılar. Hangisi içinize sinerse.
Anladım hocam. Bir sorum olacak. Attığınız kart "Dual" ya hani. Seri mi o bilmiyorum da. O kart ile ilgili sanki olumsuz bir şeyler okumuştum gibi hatırlıyorum da. Varmı gerçekten öyle bir durum?
Tamam hocam teşekkür ediyorumWindforce sesli çalışıyor diyenler de var. İkisini de almanızda sakınca yok. Benzer kartlar.
3500₺ civarı bütçem var. 1080p bir monitör,kaliteli bit GTX 1070 ve SSD önerir misiniz?
İşlemcim i7-4790. Darboğaz ihtimali olmaz değil mi? (4+4) 8GB'da RAM mevcut sistemimde. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum
O sisteme masraf etmeye değmez. Sistem anakarttan kaybediyor zaten. Z97 cipset anakartları geçtim, H97 yada B serisi bir anakart olsa sorun yok, ama maalesef anakart kötü.Anakartta çift RAM slot var ve ikisi de dolu. Hadi bir 4GB çıkarıp yerine 8GB taksak diyelim, uyumlu çalışmaları şans meselesi. Bu tür RAM eklemeleri çıkarmaları dikkatli yapılmalı. Alınan RAM'in elde patlama olasılığı bu tarz kullanıcılar için çok yüksek. O yüzden hepsini bir çıkarıp yerine KIT takmak ortada risk bırakmıyor.
SSD konusunda SATA III üzerinde zaten karar verildi.
Masraftan kaçının demişsiniz. Bu sistem üzerinde RAM için kesinleşmiş bir masraf var. Ekran kartı dolaylı olarak yeni bir PSU gerektiriyor. Belli ki yeterli bir monitör de yok elinde konu sahibinin. Kolay değil, sisteme yeni bir flagship kartı takılıyor. Masraf tabi ki olacak.
Ben GTX 1070 kartı 1080P 60HZ monitörle i7 4790 işlemci ile kullanıyorum. İşlemci gereksinimi yüksek olan battlefield 1 gibi bir oyunda twitch yayını yapmama rağmen sorun yok. GTX 1070 ile 1080P 60 HZ monitör çok iyi kullanılıyor. Eğer bana 1080P 60 HZ monitör yeter diyorsan GTX 1070 ile sorunsuzca kullanabilirsin. GTX 1070 için illa ki 2K yada 1080P 144 HZ monitör olmasına gerek yok. Tabi akıcılık ve daha net grafikler istiyorsan tercih edebilirsin.1070 2k için üretilmiş bir kart monitörünüzü 2k almalısınız. Bence 1060 6gb versiyonunu alın 24 inç 144 hz monitör ile 1080p de her oyunu oynamanız daha mantıklı olacaktır. Diğer Ram ve Ssd rahatlıkla alınır. Eğer 1060 6gb versiyon alırsanız
O sisteme masraf etmeye değmez. Sistem anakarttan kaybediyor zaten. Z97 cipset anakartları geçtim, H97 yada B serisi bir anakart olsa sorun yok, ama maalesef anakart kötü.
Ben GTX 1070 kartı 1080P 60HZ monitörle i7 4790 işlemci ile kullanıyorum. İşlemci gereksinimi yüksek olan battlefield 1 gibi bir oyunda twitch yayını yapmama rağmen sorun yok. GTX 1070 ile 1080P 60 HZ monitör çok iyi kullanılıyor. Eğer bana 1080P 60 HZ monitör yeter diyorsan GTX 1070 ile sorunsuzca kullanabilirsin. GTX 1070 için illa ki 2K yada 1080P 144 HZ monitör olmasına gerek yok. Tabi akıcılık ve daha net grafikler istiyorsan tercih edebilirsin.
Ben de arkadaş gibi düşünüyorum. O yüzden zaten 144 Hz,1ms monitör alacağım inşallah.Yayın hayatınızda başarılar diliyorum.
Benim chipsetlerden anladığım kadarıyla Z chipsetler yüksek frekansa dayanıklılık, B chipsetler de uzun süre çalışma süreleri yani Business amacı bulundurur. H chipset ise Home kullanıcılar tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Çok iyi bir anakart olduğunu söylemiyorum ama 7-24 çalıştırıp yüksek frekanslara overclock etmek istenmediği sürece gayet sorunsuz güzel kullanılır.
GTX 1070 1080P 60Hz ile tabi ki kullanılır fakat overkilldır. Yani alırsınız ama verdiğin paranın karşılığını monitörde göremezsiniz. Neredeyse boşuna GTX 1070 almış olursunuz çünkü GTX 1060 6GB - RX580 de yeterli ve iyi seçimler 1080P 60Hz için.