3500 TL 1440p Monitör Önerisi

Bütçe
3500

Branko Tuskas

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
1440P monitöre geçmeyi düşünüyorum. Şu an aklımda 4 model var. Black Friday'deki durumlarına göre kararımı vereceğim. Başka önerileriniz var mı? Bu modellerin arasında hangisini tavsiye edersiniz?

VG27AQ modelini de düşünüyorum, fiyatına göre 3.5 civarlarına düşerse almayı düşünüyorum.

1440P monitöre geçmeyi düşünüyorum. Şu an aklımda 4 model var. Black Friday'deki durumlarına göre kararımı vereceğim. Başka önerileriniz var mı? Bu modellerin arasında hangisini tavsiye edersiniz?

VG27aq modelini de düşünüyorum, fiyatına göre 3.5 civarlarına düşerse almayı düşünüyorum.

Gigabyte G27qc.

Asus ilginç bir model, alışılagelmişin dışında. 170Hz'i kenara bırakın, çünkü 144Hz'den farklı değil.

sRGB %130'u da çok önemsemiyorum, AdobeRGB %88 çünkü. Kapsadığı alanlar çok belli değil yani.

Şey çok şaşırtıcı, bu monitör gerçek 10 bit renk derinliğine sahip!
Hele bir oyuncu monitöründe çok ilginç.
Bunun dışında DisplayHDR400, IPS panel var falan.

Viewsonic'in çok bir esprisi yok.

LG ile Asus yakın. LG bir tık daha hızlı bir model (ASUS ELMB gibi teknolojiler ile kapatacaktır arayı ki fark küçük zaten) ve renk gamutları çok az daha iyi, Asus da gerçek 10 bit renk derinliği ve sağ-sol hareket özelliğine sahip.

Ben ikisini de önerebilirim ama Asus daha çekici geldi bana.

Samsung da taş gibi monitör zaten o fiyata. 4500TL'lik monitörlere karşılaştırmak ayıp olur.

Ama karşılaştırsak dahi daha yüksek HDR sürümü gibi avantajları yok değil.

Şahsen LG ve Asus için 1500TL arttırmaya değmez diye düşünüyorum, Samsung öneririm. Ama bütçe bol ise onları tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Asus ilginç bir model, alışılagelmişin dışında. 170Hz'i kenara bırakın, çünkü 144Hz'den farklı değil.

sRGB %130'u da çok önemsemiyorum, AdobeRGB %88 çünkü. Kapsadığı alanlar çok belli değil yani.

Şey çok şaşırtıcı, bu monitör gerçek 10 bit renk derinliğine sahip!
Hele bir oyuncu monitöründe çok ilginç.
Bunun dışında DisplayHDR400, IPS panel var falan.

Viewsonic'in çok bir esprisi yok.

LG ile Asus yakın. LG bir tık daha hızlı bir model (ASUS ELMB gibi teknolojiler ile kapatacaktır arayı ki fark küçük zaten) ve renk gamutları çok az daha iyi, Asus da gerçek 10 bit renk derinliği ve sağ-sol hareket özelliğine sahip.

Ben ikisini de önerebilirim ama Asus daha çekici geldi bana.

Samsung da taş gibi monitör zaten o fiyata. 4500TL'lik monitörlere karşılaştırmak ayıp olur.

Ama karşılaştırsak dahi daha yüksek HDR sürümü gibi avantajları yok değil.

Şahsen LG ve Asus için 1500TL arttırmaya değmez diye düşünüyorum, Samsung öneririm. Ama bütçe bol ise onları tercih edebilirsiniz.

Detaylı yorumunu için teşekkürler. Zaten şuan fiyatından dolayı Samsung ilk tercihim. Bütçem maksimum 3500. 4500 lük modellerin Black Friday’de düşme ihtimaline karşı göz önünde tutuyordum. Samsung’a çok yakınım umarım 2.500 civarlarına düşer de alırım direkt.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı