3500 TL AutoCAD SolidWorks için sistem tavsiyesi

Bütçe
3500
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Donanım sorumlusu
Merhabalar daha çok AutoCAD ve bu tarz programlar kullanmak için bilgisayar tavsiyesi istemekteyim.
Masaüstü bir bilgisayar olsun istiyorum.
Ekran kartı konusunda kararsız kaldım.
GTX 1050 Ti çoğu Quadro serisi ekran kartından iyi yani 1050 Ti kullanma mantıklı mı?
Onun dışında ihtiyacım olan parçalar.

İşlemci.
RAM.
Ekran kartı.
Anakart.
Power.
Kasa.
SSD.
HDD.

Bütçe ise 3500 Max.

Autocad LT olsa bir nebze diyeceğim de Solidworks diyorsunuz. Bu bütçeye size verim sunabilecek bir pc toparlanabileceğini pek sanmıyorum. Hele ki şu kur seviyelerinde. :( Ne boyutta projeler için düşünüyorsunuz? Bütçeyi arttırmanız mümkün mü?

Ayrıca Quadro kartları render içindir. Rendera nazaran daha çok projelendirme, imalat çizimi yapacaksanız Quadro serisi bir kart satın almak zorunda değilsiniz diye biliyorum. Bunun yanında Nvidia normal kartlar içinde iki farklı sürücü tipi yayınlıyor artık. Biri Studio, diğeri Game driver şeklinde, işinize uygun olanı indirebilirsiniz.

Solidworks programında işlemcinin önemli olduğunu düşünüyorum. 2670QM ve GT550M sisteminde çizim yapan tanıdığım var. Bu yüzden şu sistemi öneririm:
⦁ AMD Ryzen 5 1600 12nm (770TL-Sitem)
⦁ Gigabyte B450M S2H (490TL-Depopark)
⦁ Crucial Ballistix 8GB 3000MHz CL15 (E-DIE) (330TL-DFS)
⦁ PowerColor RX570 Red Dragon 4GB (1210TL-DFS)
⦁ Crucial BX500 240GB SATA3 SSD (255TL-Gittigidiyor)
⦁ Aerocool AeroEngine 500W 80+ (550TL-Teknobiyotik)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı