3500 TL Bütçe AMD vs İntel

Yağız Dikmen

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar başlıkta belirttim. 3500TL bütçem var. AMD ve İntel arasında çok git gel yapıyorum. Fİyat farkı çok olmadı için (Ryzen 5 1400 - I5 7400 için söylüyorum) hangisini alacağımı bilemedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

B350 Anakart, Ryzen 5 1400 güzel olacaktır.

Yanına da RX 480 8GB alın tadından yenmez.

Oyundan oyuna değişiyor geçişler. Bazen Ryzen 1400 bazende i5 7400 öne geçiyor. Ama stok soğutucu ile hafif bir OC ile i5 7400 performansını yakalarsınız hatta bazı sahnelerde i5 7400 modelini geçebilir bile.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video eğer doğruysa R5 1400 %40-60 arası iken
i5 7500 %100-80 arası geziyor.

Şu video yardımcı olabilir. Dediğim gibi sahneden sahneye birincilik durumu değişiyor. Fakat 1400 OC yapılmamış. Haberiniz olsun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

OC yapacaksan r5 1400 almalısın.Ama eğer OC yapmayacaksan İ5 7400.

OC yapacaksan r5 1400 almalısın.Ama eğer OC yapmayacaksan İ5 7400.
Bütçe her bileşen dahil 1500 civarı
Ryzen 5'in oyun performanslari sizdi ve ryzen 5 1400 overclok yapilmis haldeyken bile ayni fiyat araligindaki i5 leri gecemiyor. Iste videolar :

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…