3500 TL bütçe ile güçlü işlemci mi güçlü ekran kartı mı?

Gerçekleri görmek istiyorsanız etrafınıza bakın. Ben tarafsız kalmaya çalıştıkça bazı arkadaşlar inatla AMD diye itelemeye devam ediyor . Basit bir cümle kuruyorum ama anlamak istemiyorsunuz anlaşılan. AMD cihaz çöker, patlar, yanar gibi bir terim asla kurmadım kafanızdan uydurup marka tutacağınıza gerçekleri konuşalım.

Hocam şimdi ben r9 390x alsam bu kart yayın açtığımda veya OBS ile video çekerken bu videoyu işlerken bana gtx 970 performansı gösterecekse sorun yok ama çok ısınma performansta aşırı kayıp gibi sorunlar yaşarsam sıkıntı

Bence ekran kartı daha gerekli. İşlemci'de önemli ama ekran kartı bir tık daha önde diyebilirim.

Bence ekran kartı daha gerekli. İşlemci'de önemli ama ekran kartı bir tık daha önde diyebilirim.

Ekran kartı kolaylıkla upgrade edilebilir ama işlemci upgrade etmek için anakart ve ram değişmesi gerekiyor

OBS genelde aşırı derecede işlemci sömüren bir program. Ekran kartı konusunda yazılımsal sıkıntılar çekme ihtimaliniz yüksek. Program ve oyun desteği açısından NVIDIA açık ara önde. Bu cümleye karşı hemen bir arkadaşımız AMD driverlarını geliştiriyir diyecektir . Konu sadece driver değil açıkca söyliyim AMD aynı fiyata daha fazla performans sunar ama NVIDIA' ya göre daha fazla güç tüketip biraz daha ısınır. NVIDIA ise AMD' den performans olarak biraz geride ama yazılımsal desteği çok açık ara ileride. OBS ile video çekmek istiyorsanız işlemciyi mümkün olduğunca yüksek tutun. Çünkü The Division oyunu ike OBS' den yayın yapan bir yayıncı i7 4790K ile %100 işlemci kullanımını görüyir ve yayın yapamıyor neredeyse. Sizin işlemciniz daha düşük ve optimizasyon sıkıntılı oyunlarda AMD ekran kartından yayın vermek istediğinizde karşınıza ciddi sorunlar çıkacak. OBS ile canlı yayın yapılacak ise NVIDIA ekran kartı öneriyorum. Eğer canlı yayın yapmayacak iseniz de AMD ekran kartı almak daha mantıklı.

Hocam yayın ve youtube video çekecem NVİDİA mı almalıyım peki AMD ile yakın performansta mı kullanırım? Güç tüketimi benim için önemli değil video ve yayını rahat yapayım oyunlarda da 2 3 sene en azından high ayarlarda oynayabilirim.

R9 390X ile GTX970 arasında baya bir performans farkı var. Canlı yayın konusunuda düşünürsek kararı siz vermelisiniz.
Hocam ben vermeliyim ama dediğim gibi benim için güç tüketimi sorun olmaz ve oyunda 70 fps almak yerine OBS ile 65 fps alırsam sorun olmaz yani r9 390x ile yayın açarken veya video çekerken gtx 970 performansına düşersem sorun olmaz Isınmasıda 70 derece 80 dereceyi geçmez diye düşünüyorum

@JaroxJamaica hocam bu konuda iletişim kurabiliriz diye düşünüyorum okuduysanız eğer sorularımı ve düşüncelerimi anlamışsınızdır sizce nasıl bi yol izleyip neler yapmalıyım nasıl bir sistem kurmalıyım?

Isınmayı dert etmeyin tehlikeli sıcaklıklara çıkmaz kolay kolay. Güç tüketimini belirtmemin nedeni ise ısınmayı direk etkilemesidir. Yoksa faturaya ek 3-4 lira için alınmayacak bir kart kesinlikle değil. Benim size tavsiyem canlı yayın için NVIDIA ekran kartını almanız olacaktır.

Şuan alacağın bu seviye bir ekran kartı seni 2-3 sene rahat götürür. Hatta belki Very High-Ultra arası bile götürebilir (Götürmeyedebilir bilemeyiz.). Bu konuda bir şüpheniz olmasın.
İkinci olarak ise yeni nesil ekran kartlarını beklemenizi öneririm. Bilemeyiz belki yeni nesil ekran kartlarından biri daha fazla performans sunup daha ucuz bir fiyat verirse onu alırsınız. Onun dışında şuanki ekran kartları arasında hala önerim R9 390X'dir. Neden derseniz GTX970'in çıkış tarihi epey önceydi ve yeni nesil ekran kartları da çıkmak üzereyken GTX970 alırsanız GTX770'in gününe düşersiniz. Performans iyidir ama insanlar yavaş yavaş unutmaya başlar. R9 390X'in bu konuda bir artısı var çünkü AMD kartların ömrü Nvidia'lara kısmen daha uzun. Bunu önerilen sistem gereksinimlerinde GTX970'in yanında R9 290'ın da önerilmesinden de anlayabiliyoruz. Canlı yayın konusunda R9 390X size hiçbir sorun yaratmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…