3500 TL bütçe ile render bilgisayarı toplamak

nektarmomos

Hectopat
Selamlar arkadaşlar, 3500 civarında bütçem var. Açıkçası çok anlayan bir insan da değilim. Sistemin öncelikli amacı render yapmak olacak. Adobe Premiere üzerinden video montajı yaptığım bir işte çalışıyorum. Çok nadir olarak After Effects kullandığım oluyor lakin işlerimin %99'unu Premier ile çözebiliyorum. Genellikle toplam boyutu 100 GB civarında olan ve dosya sayısı 600-1000 arasında değişen projeler üzerinde çalışıyorum. Bu nedenle en önemli kriterim bu kadar büyük dosyayı Premier'e import ettiğimde bilgisayar kasılmadan sıkılmadan bana önizlemeleri gösterebilsin. Şirkette kullandığım bilgisayarın i7-4790 işlemcisi ve GTX 970 ekran kartı var. Bana göre kusursuz bir yeterlilikte çalışıyor. Bu bütçeyle video render için olabilecek en kaliteli sistemi arıyorum.

Çok nadir olarak oyun oynarım, keyifli bir PUBG deneyim yaşatacak kadar oyun oynatırsa da tadından yenmez

İnternette bu bilgisayarı buldum

-Yukarıda saydığım işlemleri yapabilir mi bu PC?
-Üzerinde fan ve soğutucu yok bu haliyle, böyle kullanılsa sıkıntı olur mu?
- 8 GB RAM'i 16'ya upgrade edebilirim. Ona göre değerlendirebilirsiniz.

Lütfen bu PC ile sınırlı kalmadan bana tavsiyelerinizi verin.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi 2600 ve raminizi 2x8 GB yaparsanız sizin yararınıza olacaktır. Attığınız sistem o fiyata bulabileceğiniz güzel sistemlerden birisi.

Sistem üstünde işlemci fanı vs. yok. Bu haliyle sağlıklı olur mu ? Kullanırken elimde kalmaz değil mi?

Detaylı hesap yapmadım, fakat 1500 civarı bir fark olacağını düşünüyorum.

Sistem üstünde işlemci fanı vs. yok. Bu haliyle sağlıklı olur mu ? Kullanırken elimde kalmaz değil mi?

Hala bu soruma cevap almadım, aklıma en çok takılan da bu. Birileri yardımcı olsa güzel olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…