3500 TL bütçe Unlost V2 ECO vs. Teknobiyotik E1-5

Bütçe
3500

jutedss

Hectopat
Arkadaşlar kısaca 3500 liraya kasa almayı planlıyorum ve baktığım kasalardan biri Unlost v3'ün ECO'su:

UNLOST X v3 - inventus

Ve öbürü de:

Teknobiyotik E1,5 AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz, RX580 8GB, 8GB Ram, 240GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - Kampanyalı PC | Teknobiyotik

Şimdi sizden istediğim unlost kendi videosunda bilgisayarı deniyor ve GTA V gibi bir oyunda aldığı FPS 100 FPS - 120 FPS civarları ama kendim internetten arıyorum RX 580 8 GB ekran kartı ve Ryzen 1600 3.2 GHz olan PC'lerde FPS testi yapıyorlar ve testlerde GTA V 70-80 FPS arası alıyor. Şimdi buradaki olay nedir nedendir bir sebebi var mı? Önerebileceğiniz bir bilgisayar bir şey var mı ya da hangi bilgisayarı almalıyım? Kağıt üzerinde unlostun topladığı PC daha düşük özelliklerde ama olay ne buradaki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Unlost direkt oyun içinde kendisi oynuyor ve daha az parçacık oluyor ama YouTube'da gördüğün videoda GTA V'in Benchmark testine göre yapılıyor yani GTA V Ink'i minimum alacagın FPS'leri gösteriyor gibi bir şey oluyor patlama sahnesi uçakla en tepeye gitme falan.

Yani diyorsunuz ki youtube ta gördüğüm videolar o sistemle ultra ayarlarda alabileceğim en düşük fps değerleridir peki o zaman bu 2 sistem hakkında ne düşünüyorsunuz görünen o ki teknobiyotik E1.5 daha iyi gözüküyor fakat burdaki arkadaşlarında önerisini almak isterim pişman olacağım bir konu var mıdır bilgisayarı daha sonradan yükseltmek gibi düşüncelerim var da şu sistem iyi midir sizce

Hayır, Youtube'da gördüğünüz testlere inanmayın.
Sizde bir parçacık bile farklı olsa büyük FPS değişiklikleri yaşayabilirsiniz.
Sistemler birbirlerinden farklıdırlar.

Hayır, Youtube'da gördüğünüz testlere inanmayın.
Sizde bir parçacık bile farklı olsa büyük FPS değişiklikleri yaşayabilirsiniz.
Sistemler birbirlerinden farklıdırlar.
hocam o zaman bilgin varsa şu paylaştığım kasalar iyi midir yani demek istediğim 3500 lira fiyat bandında rx 580 8GB lı kasa bu kasa hakkında düşünceleriniz nelerdir

hocam o zaman bilgin varsa şu paylaştığım kasalar iyi midir yani demek istediğim 3500 lira fiyat bandında rx 580 8GB lı kasa bu kasa hakkında düşünceleriniz nelerdir
Bakıyorum...
İyidir fakat şöyle bir durum var, O Ram miktarı günümüz için pek yeterli sayılmaz.
Eğer ileride Upgrade edeceksen alabilirsin diyorum.
Birde şu Unlost'un kasası Teknobiyotik'tekindeki işlemciden daha iyi bir işlemciye sahip.
Eğer rekabetçi oyunlar oynuyorum,(CS:GO,LOL gibi) diyorsan Unlost'un versiyonu daha iyi gelecektir.
Ama fiyat performans olarak Teknobiyotiği önerebilirim, ama Ram Upgrade'i şartıyla tabii.

Şöyle diyebilirim oynadığım oyunlar sürekli değişiyor ne biliyim bir gün rocket league oynarken öbür gün pubg sonra sea of thieves derken bir bakmışsınız metin 2 bile girebiliyorum çok yüksek fps lerde gözüm yok cs yi 100 fps te oynatsa bile bu niye böyle demem ileride 1 tane daha ram almayı düşünüyorum ayriyetten takılıyorsa 1TB hard diskte almayı düşünüyorum işlemci unlostunkinde iyi fakat şöyle de bir fark varki unlostun pc de RX 570 4GB varken öbüründe de 580 8GB var sizce 580 li olanı alıp uzun vadede 1 sene belki 6-7 ay sonra işlemciyi yükseltsem daha karlı olur muyum?

Unlost'un sistemindeki işlemci daha iyi değil, 4 Core 4 Thread'e sahip köküne kadar OC yapılmış bir işlemci.. Ryzen 5 1600 AF 6 Core ve 12 Thread yapıya sahip olmasının yanında tekli çekirdekte 3200G ile aynı güçte.. OC'lu 3200G tek çekirdekte 1600 AF'den daha iyi ancak çoklu çekirdekte 1600 yine daha performanslı durumda. Ekran kartı olarak RX 580, RX570'ten %10 daha performanslı ve bunun yanında 8GB VRAM'e sahip. Unlost'un sistemindeki anakart bariz daha iyi bir anakart ama performansa etki etmez hayliyle.. Bana kalırsa Teknobiyotik sistemde ki PSU'yu Silverstone marka ile değiştirip keyfinize bakın.

Teşekkür ederim beklediğim yorum evet işlemcilerden biraz anlamıyorum demek istediğim amd'yle çok ilgilenmedim bu güne kadar genelde nvida düşünüyordum fakat amd fiyat performans olunca mecbur döndük anakart konusunda katılıyorum benimde dikkatimi çekti fakat uzun vadede illa anakartı değiştiririm gibi geliyor tekrardan yorumunuz için teşekkürler PSU yu değiştirip fiyat durumuna bakıp değerlendireceğim

Sistemlerde bileşen farkları
İki sistem arasında ciddi bileşen farkları var. Dikkatli inceleyin. Bu işten anlamıyorsunuz bilen birisi ile denetleyin şöyleki; birinde standart SSD diğerinde çok daha yeni sistem SSD, birinde AMD ekran kartı diğerin de Nvidia. seni tekniğe boğmak istemem ama istersen ona da girerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…