Baran Turan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Şimdi öncelikle benim GTX 970'li bir sistemim var. Geçen sene toplamıştım ama toplarken bazı saçma sapan şeyler yapmışım fark edince para biriktirdim şimdi onu satıp yeni kasa toplayacağım.
Eski bilgisayarın özellikleri:
Gigabyte 4G Gaming 256-bit Gaming GTX 970
AMD FX-6350 six-core 3.9GHz taban hızı (this is so much cancer içinizden bi sövdünüz ama evet bunu yapmışım darboğazdan ölüyorum)
M5a97 2133MHz anakart
8GB DDR3 RAM (DDR3 nedir yav ben ne yapmışım abi)
zalman z3 plus kasa 750w PSU
1TB seagate 7200 RPM 64MB cache HDD

Anlayabileceğiniz gibi darboğaz ola ola 1 sene kadar kullandım şimdi değiştireceğim ama bu PC'yi elimden çıkarmam lazım. 2300-2400 gibi bir fiyata satabilirsem çok güzel olur 1 yıl oldu ama okul dönemi kullanmadım sizce kaça satabilirim bilgisayarcıya falan.

Şimdi bir de yeni toplamak istediğim PC var ki kullanmayı düşündüğüm parçaları şöyle sıralayayım 3500 TL olacak şekilde belki 3 hafta içerisinde biraz daha düşer.
MSI GTX 1060
z170 ın 350-400 TL arası bir modeli bu tür sistemlerde işlemci için i5 6600k'dan başka bir seçenek düşünmeye gerek yok tabii ki ( O.C yapmayacaksak orası farklı tabi :D)
150 TL en fazla olacak şekilde tek kit 8 GB RAM alacağım daha sonra 8GB daha eklerim DDR4 tabii ki de. Seagate tercih ederim diye düşünüyorum 1 TB'lik. Kasa olarak z3 plus da rahatsız olduğum noktalar vardı çok hantal gözüküyor deli tozlanıyor ve fanları sorunlu sıkıştırıp yağlamanız gerekiyor ki çıldırmalık bir şey o kadar para verdiğiniz kasanın böyle çıkmazsı yani 350 TL gibi bir limit var kasa için de 600w yeter diye düşünüyorum voltaj arttırmadan overclock yapacağım o kadar para verip riske atmak istemem işlemciyi. Zalman R1'le güzel tasarımlı ve f/p bir seçenek gibi ses yalıtımı konusu iyi fan olarak cooler masterin 245 TL'lik bir sıvı soğutucusu vardı ucuz geldi gözüme bi sıvı soğutucusu için ama cooler master yani bence ne yaptığını biliyordur SSD'yi daha sonra alacağım şimdilik gerek duymadım ekleyebileceğim bir şey için CPU ya da GPU dan kısmak içime sinmez yani durum bu her konuda önerilerinize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
3500 liraya i7 6700 koyabilirsin. i7 6700 her türlü önde. Hatta bazı parçaları almıyorsun bütçeyi biraz daha genişleterek küçük bir soğutucu ile 6700K alabilirsin.
Güç kaynağını düşük sanabilirsin ancak i7 6700K 4.8 Ghz O.C yapsan bir de 1.4 voltaj versen (1.3 yeterli geliyor aslında da bilerek öyle yaptım) önerilen güç kaynağı 420 watt. Yükte 350 watt harcıyor. Zaten yüke kesinlikle ulaşamaz. X99 sistemlerinde GTX 1070 test ediyorlar en fazla 300 watt falan güç çekiyor. Yani kafanda bir şüphe kalmasın güç kaynağı yeterli gelir. Bir de bu güç kaynağı %80 verimlilikte çalışıyor benim kullandığım 80+ 500 watt güç kaynağından daha güçlü.
Bellek : Kingston Hyperx FURY 8GB DDR4 2133 MHz CL14 SR 1Rx8 Siyah PC Performans Rami HX421C14FB2/8

Burası 3550 lira falan. 50 liraya Akasa Venom Atto alsan yeterli gelecektir. Ya da Deep Cool Gammaxx S40 alırsın 3650 lira falan olur.

tm hemen degiştiriyorum

biligisayarın toplam parcaları 4371 tl iken bu sogutucuyu ekleyince 4567 tl oldu inşallah iyi sogutmadır peki içinde macun cıkıyomu akasa olan sogutmadan ona göre macun alıcam

Ceza yememek adına Türkçe kurallarına uymanı tavsiye ederim. Mesajlarını düzenleyebilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı