3500 TL GTX 1070 Sistem Yükseltme

cenkyyy

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Emlak Danışmanı Yeminli Tercüman
Arkadaşlar merhaba, Ryzen 5 2600X işlemcimi ve Rog Strix B450F anakartımı bugün sattım. Şu anda elimdeki para ile Z390 i7 9600k işlemci veya Ryzen 7 2700X X470 bir anakart alabiliyorum, bütçem maksimum 3500 TL.

Oyunları full HD ekranda 144 Hz olarak oynuyorum ve Ryzen 5 2600X beni gerçekten artık çıldırttı. Ekran kartım 1070, bir işlemci full HD'de bu ekran kartını da mı beslemez ya. Sistemin diğer parçaları ise:
  • SSD: Kingston KC 1000 480 GB
  • Ekran kartı: Asus Strix 1070
  • RAM: Corsair Vengance Pro RGB 3200MHz
  • PSU: Sharkoon Ice storm 750 watt
  • Soğutma: Cooler Master Pro Liquid Cpolin

Son düzenleyen: Moderatör:
1080p oynayacaksan Intel tercih edebilirsin. Bana kalırsa büyük yanlış yapmışsın. R5 2600x gibi güçlü işlemciyi ve o kadar iyi anakartı satma sebebini anlayamadım. Onun yerine direkt GPU güncellemesi yapıp oyunlarda daha iyi sonuç elde ederdin. Bir de 2K monitör çekerdin.

Ryzen 5 2600x nasıl besleyememiş GTX 1070'i, anlam veremedim. RAM'iniz 2x8 değil mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gördüğünüz gibi öyle ahım şahım bir fark yok aralarında, Intel önde ama. Intel tekli çekirdekte önde, Ryzen çoklu çekirdekte. Tabii Intel'in %'lik kullanımı daha fazla, bu da ciddi bir dezavantaj çünkü oyunla beraber başka uygulamalar açarsanız besleme ve sıcaklık yönünden sıkıntı olabilir.

Öncelikle video için teşekkür ederim ama bu video da beni ilgilendiren tek oyun Battlefield V onuda zaten single player incelemişler.Evet ram 2x8 battlefield 5 te direk tekli çekirdeğe yüklendiği için ryzen bu konuda yetersiz kalıyor yani 10 gündür kullanıyorum ve beni çıldırttı gpu kullanımı %60 lara kadar düşüyor belki @
bu konuda bir yardımda bulunabilir
şöle bir alternatifimde var arkadaşlar sattığım parçaları alan arkadaş henüz almaya gelmedi bende ödemesini almadım bu parçaları satmıyıp bütçemi biraz daha zorlayıp 2070 veya ikinci el 1080 alıp anakart değiştirmeden ryzen 2700x de alabilirim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…