3500 TL GTX 970 İ5 4690 Sistem Toplama

ayberkcan20081

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba malum yaz geldi ve yeni bir sistem ihtiyacı doğdu. Şöyle bir sistem yazdım eksiklerini fazlalarını söylerseniz sevinirim. Depolama gibi ekstra şeyler yerine sistemdeki anakart işlemci gibi sistemin temel parçalarını yorumlarsanız sevinirim. Sistem şu şekilde:

sadasdasdasdasdasd.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bellekleri çift kanal 8 GB almalısınız ve CL değeri 9 olsun. Ekstra şeyleri yorumlamayın demişsiniz ama eksikler var. HDD i Caviar Blue serisi seçin, SSD yi Samsung EVO 850 serisi seçin, ve güç kaynağını da isteğe bağlı daha bilindik bir marka seçebilirsiniz (Corsair, Cooler Master gibi).

Bir arkadaş WD in harddisklerinin renklerine göre kullanım amacını açıklamıştı bir konuda, günlük bizim gibi kullanıcılar için Blue serisi en uygunuymuş. Ayrıca Kingston'un V300 serisi SSD'lerinde birsürü sorun çıktığına dair yazılar var yine. En performanslı SSD'lerden biri olan 850 EVO serisini o yüzden önerdim.

980 koyulacak bütçeye 970 ayıp olmuş. Bu arada 2 tane 4GB ram var. SSD olmasın sonra alırsınız. Bundan daha iyi bir sistem olacağını sanmıyorum bu bütçe ile.
Ara Toplam2.984,69 TL
Toplam KDV537,24 TL
Sepet Toplam Fiyatı3.521,93 TL
[TBODY] [/TBODY]

O yazıyı bende okumuştum Blue serisi en sessiz olarak nitelendiriliyor Green düşük güç tüketimli ve az ısınan seriymiş. Aralarında devasa bir fark olacağını sanmıyorum yorumunuz için teşekkürler. SSD konusunda da Kingston'ı Technopat'ın birkaç sistem toplama rehberinde de görmüştüm fiyatı da uygun diye onu tercih ettim.
Bir de GALAX ekran kartlarının çok sorunlu olduğunu okumuştum. Sorun yaşayan biri GALAX'dan uzak durun diyordu. Hem bence şuan 970 gayet yeterli bir kart 1080p ultra 60 fps açamadığı pek az oyun var şuan. Onu 980 yapmak için işlemci ve HDD'den kısıp SSD'yi tamamen çıkarmanın pek bir anlamı yok.

Son düzenleme:
Galaxy değil önce Galax. Ayrıca nerede okudunuz bunu? Bende diyorum ki MSİ çok kötü uzak durun. MSİ almaktan vazgeçicek misiniz? Bir kişinin yazdığı yorumla bu kadar çabuk karar veren bir insansanız yönetilmeye mahkumsunuz bunu söylemem lazım. Ayrıca Kingston V300 serisi SSD alınca cidden çok fark etmeyecek. Gidin Samsung 850 EVO serisi alın kafanız rahat etsin. Ayrıca şuan çalıştırıyor GTX 970. 3 sene sonra ultrada 1080P 60 FPS çalıştırabilecek mi? 3 sene sonra alırsınız GTX 980 ve anakartı değiştirirsiniz SLİ yaparsınız. O kadar taktıysanız Galax firmasına 60 TL daha verip Gigabyte G1 Gaming alabilirsiniz. Ama ben değeceğini sanmıyorum.

Kusura bakmayın "Galax" hiç ilgilendiğim bir marka değil sizin yazınızda Galaxy yazdığı için öyle yazdım. Ve hayır siz uzak durun desenizde MSİ'dan vazgeçmeyeceğim çünkü ben sizin düşündüğünüzün aksine bir yorumla karar veren yada kararını değiştiren biri değilim genel kanıyı göz önünde bulunduruyorum. Galax ile sorun yaşayan birçok kişi gördüm ama daha çok kişi tarafından kullanılmasına rağmen MSİ ile sorun yaşayan kimseyi görmedim. SSD konusunda "Çok fark etmeyecek Samsung alın kafanız rahat etsin" demişsiniz. Bende kafamın rahat etmesi için MSİ tercih ettim.
Peki 970 şuan çalıştırıyor 3 sene sonra da çalıştırması için işlemci ve HDD'den kısmaya, ekran kartı markasını en güvenilir markalardan biri yerine sorun yaşanan bir marka seçmeye değer mi?

Bir kere Türkiye'de olduğunuz için Galax markasına bu kadar kötü bakıyorsunuz ondan eminim. Ayrıca HDD den falan kısmıyoruz. Çok ihtiyacınız varsa 2 TB modelini alın 70 TL daha verip. İşlemciden kısmıyoruz kardeş. 4460'ın darboğaz yaptığı yerde sen inanıyor musun 4690 yapmayacak. Şöyle söyleyeyim daha doğru olur. 4460'ın yetmediği yerlerde 4690'da büyük ihtimal yetmeyecek. Zaten bu işlemcilerin ömrü daha var merak etme. Şuan en iyi GPU olan R9 295X2 ile darboğaz yapmıyor 4460. Ayrıca Broadwell işlemci alırsın o kadar kafana takıyorsan. Zaten H97 ve Z97 destekleyecek yeni Broadwell işlemcileri. Yine Galax markasına çok takıldıysanız 50-60 TL daha verip Gigabyte GTX 970 Gaming G1 modelini alın. Sonuçta ekran kartı pahalı bir bileşen ve o kadar çabuk upgrade yapılmaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı