Bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Aşağıdaki parçaların uyumluluğu ve önerileriniz hakkında bilgilerinizi rica edeceğim.
Eksik gördüğünüz , fazla olduğunu düşündüğünüz parçaları belirtebilirseniz çok sevinirim.
NOT : Üst Düzey olmamakla birlikte, video düzenleme ve oyun bilgisayarı olarak kullanacağım. 1 TB 7200 RPM HDD ve monitör mevcut. Listeye dahil etmedim. Bütçem 3500 TL.
Oyun açısından dengesiz olmuş. Ayrıca video düzenleme gibi işlerde Ryzen işlemciler çok daha iyi performans veriyor. Bu sistemi öneririm. Toplam 3800 TL ediyor. Eğer çıkamam dersen RAM olarak ilk başta bu 8GB modeli alırsın, ilerleyen zamanlarda bir tane daha alıp 16GB yaparsın. Video işlemede belleklerin frekans hızları ve kapasitesi önemli. DDR4 8GB PC 3000 CL16 G.Skill (1x8GB) 8GISB N
@Barışçıl Arkadaş da HDD mevcut. Onun yerine SSD alabilir. Ayrıca video işlemede ve Ryzen işlemcilerin performansında bellek frekansı önemli bir etken. Olabildiğince yüksek olmalı.
@Barışçıl Arkadaş da HDD mevcut. Onun yerine SSD alabilir. Ayrıca video işlemede ve Ryzen işlemcilerin performansında bellek frekansı önemli bir etken. Olabildiğince yüksek olmalı.
Tamam da, sisteme ekleme imkanınız varken bile koymuyorsunuz. Ben onu söyledim. Hiç SSD kullandınız mı? Arada ciddi fark var. Hem ilerisi için hem performans için. SSD artık bir sistemde olmazsa olmaz bileşenlerden biridir.