@Mr. Krabs Neye dayanarak söylediniz bunu bilmiyorum, ne kadar bilgi sahibisiniz bu konu hakkında onuda bilmiyorum. İntel tekli çekirdek performanslarında Ryzen serisine göre daha üstün olduğu için oyun alanında Ryzenden bir adım önde oluyor.
Ancak bu sadece 1080P çözünürlülükte geçerli. İş 2K ve 4K oyun oynamaya geldiğinde İntel ve Ryzen performansları aynı. Arkadaşın bütçesi kısıtlı 2K ve 4K çözünürlülükte oyun oynaması için iyi bir ekran kartı gerekecek hadi onu temin etti diyelim güzel bir monitöre ihtiyacı olacak oyunları 2K ve 4K çözünürlülükte bu oyunları oynayabilmesi için ve alacağı ekran kartından tam performans alıp oyun oynayabilmesi için. Ki şuan öyle bir durum söz konusu değil. Arkadaşımız büyük ihtimalle 1050Ti veyahut monitörle uyumlu çalışması için AMD grafik kartıyla giriş yapacak.
Şuan 1080P çözünürlülükte İntel işlemci Ryzen'e göre daha iyi performans verdiği için arkadaşın işlemci tercihini intel işlemciden yana kullanması daha iyi. Şöyle bir gerçeğe de gelelim ki İntel 8. Nesil işlemcileri çıkarmışken şuan 7.Nesil ve daha eski nesil bir işlemci kullanarak sistem kurmak hata olur. İleriye dönük bir sistem isteniliyorsa kesinlikle 8. nesil kullanılmalı.