3500 TL işlemci önerisi

Bütçe
3500

Dyrien

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Şu anda sistemimde anakart: MSI B350M Pro VD-Plus ekran kartı: 1050 Ti işlemci: 2200G PSU: 600W. Bileşenler var. Elimde sadece bütçe olarak şu an işlemci için ayırdığım maksimum 3.5k bir bütçe var. Ekran kartı belki 7-8 ay sonra almayı düşünüyorum. Şu anda piyasada bu bütçeye 5600 alabilirim. Aklımda bir soru var. Ekran kartıyla işlemci evet çok fark var aralarında elbet darboğaz olacak. Beni 7-8 ay idare ettirir mi bu arada oynadığım oyunlar genellikle PUBG, LoL, Valorant, CS. Sisteme bu darboğaz zarar verir mi 7-8 ay içinde. Almalı mıyım yavaş yavaş sistemi yükseltmeyi düşünüyorum çünkü.

Arkadaşlar merhaba. Şu anda sistemimde anakart: MSI B350M Pro VD-Plus ekran kartı: 1050 Ti işlemci: 2200G PSU: 600W. Bileşenler var. Elimde sadece bütçe olarak şu an işlemci için ayırdığım maksimum 3.5k bir bütçe var. Ekran kartı belki 7-8 ay sonra almayı düşünüyorum. Şu anda piyasada bu bütçeye 5600 alabilirim. Aklımda bir soru var. Ekran kartıyla işlemci evet çok fark var aralarında elbet darboğaz olacak. Beni 7-8 ay idare ettirir mi bu arada oynadığım oyunlar genellikle PUBG, LoL, Valorant, CS. Sisteme bu darboğaz zarar verir mi 7-8 ay içinde. Almalı mıyım yavaş yavaş sistemi yükseltmeyi düşünüyorum çünkü.

Ek: Hocam Bios güncellemesi yapmayı unutmayın.

5600 alırsanız darboğaz olmaz hocam, benmi yanlış anladım yoksa?

Ek: Hocam Bios güncellemesi yapmayı unutmayın.
Evet aldığımda aklımda o Bios update yapacağım 😀
5600 alırsanız darboğaz olmaz hocam, benmi yanlış anladım yoksa?
Bana genelde darboğaz olur dediler o yüzden birde buraya konu açayım dedim. Sıkıntı yoksa alabilirim o zaman.
Darboğaz işlemcinin ekran kartını beslememesi demek yani 5600 4070 bile beslerken 1050 ti kim?
Evet bende öyle biliyordum. Bana sadece darboğaz olur iyi araştır dedi herkes. Demek ki doğru biliyor muşum.

5600 alırsanız darboğazı 1050 ti yapar. Ekran kartını 4090 yaparsanız mesela 5600 yetersiz kalır. Bellek zamanlamaları düşük değilse yeterli bellek miktarına sahip değilseniz bazı oyunlarda bellek size darboğaz yapar. Dram'li ssd'niz yoksa oyun indirirken ssd size darboğaz yapar mesela. Yani tek bir hamle ile çözülmez elbet bi' yerde darboğaz olabilir.

5600 alırsanız darboğazı 1050 Ti yapar. Ekran kartını 4090 yaparsanız mesela 5600 yetersiz kalır. Bellek zamanlamaları düşük değilse yeterli bellek miktarına sahip değilseniz bazı oyunlarda bellek size darboğaz yapar. DRAM'li SSD'niz yoksa oyun indirirken SSD size darboğaz yapar mesela. Yani tek bir hamle ile çözülmez elbet bi' yerde darboğaz olabilir.

RAM'lerim: 16 GB 3200 MHz SSD: SATA Samsung 870 EVO.

Evet aldığımda aklımda o BIOS Update yapacağım 😀

Bana genelde darboğaz olur dediler o yüzden bir de buraya konu açayım dedim. Sıkıntı yoksa alabilirim o zaman.

Evet bende öyle biliyordum. Bana sadece darboğaz olur iyi araştır dedi herkes. Demek ki doğru biliyor muşum.

5600 ve 4070 Super 2K da kullandım sorun yaşamadım. 1050 Ti Clio 5600 Bugatti.

5600 Bugatti ise 7800x3D ne hocam 😅

7800x3D başka bir evren. 😂
5600'ü satıp 7800x3D ye geçtim. IMG_1974.jpeg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı